Wizard Firewall-diagnose: Blokkeringsoplossing voor beperkte zone

Blokkeringen voor beperkte zones doen zich voor wanneer u toegang probeert te verkrijgen tot een gedeelde resource of een IP-adres van een beperkte computer of een netwerk.

Firewalls gebruiken beleid voor beperkte zones over het algemeen om een computer te beveiligen tegen de apparaten die de firewall niet vertrouwt. Wanneer een computer of netwerk aan de beperkte zone van een firewall wordt toegevoegd, blokkeert de firewall toegang vanaf of naar de beperkte apparaten. Als u weet dat het apparaat veilig is en u het ongevraagde verkeer hiervan wilt toestaan, moet u de instellingen voor beperkte zones aanpassen. Uw computer heeft hoe dan ook voordeel van het firewallbeleid voor beperkte zones.

Norton Firewall maakt gebruik van Netwerkbeveiligingskaart en firewallregels om soortgelijke beveiliging te bieden. Via de Netwerkbeveiligingskaart kunt u het vertrouwensniveau opgeven voor de apparaten die met uw computer zijn verbonden. Als u een computer of netwerk aan de lijst voor het niveau Beperkt toevoegt, blokkeert de firewall de beperkte computer en de apparaten in het beperkte netwerk. U kunt de firewallregels ook gebruiken om toegangsbeperkingen voor specifieke computers of netwerkadressen in te stellen.

Beperkte toegang tot een apparaat of netwerk kan een of meer van de volgende oorzaken hebben:

• Huidige instellingen van de firewallregels

• Criteria van de actieve firewallregel

• Bestaande instellingen voor vertrouwensniveaus van de apparaten in uw thuisnetwerk

U moet mogelijk het vertrouwensniveau van het beperkte apparaat of netwerk wijzigen om het probleem met de blokkering voor beperkte zone op te lossen. Het kan zijn dat u bij deze oplossing het vertrouwensniveau van beperkte apparaten en de netwerken in Gedeeld, Beveiligd of Volledig vertrouwd moet wijzigen.

Het is raadzaam de Norton 360 Online wizard Firewall-diagnose te gebruiken om de blokkering op te heffen. De wizard biedt oplossingen waarmee u het probleem kunt analyseren en een passende handeling kunt uitvoeren om het te verhelpen.

Norton Firewall-diagnose is alleen in Windows 7 beschikbaar.

Met de volgende opties in de wizard kunt u het probleem oplossen:

• Blokkering voor zonebeleid uitschakelen

Deze optie geeft Norton Firewall toestemming om de firewallinstellingen opnieuw te configureren om de toegangsblokkering voor de beperkte apparaten op te heffen. Nadat u de reparatie hebt uitgevoerd, meldt Norton 360 Online u of de firewall het probleem met succes heeft kunnen oplossen met deze reparatie-optie. Als dit niet is gelukt, kunt u de andere oplossingen in de wizard bekijken om de blokkering op te lossen.

• Meer informatie over dit probleem

Via deze optie kunt u meer informatie over het probleem krijgen. Als u op deze optie klikt, wordt de contextgevoelige Help-pagina geopend. Op deze pagina wordt de oorzaak van het probleem uitgelegd en worden suggesties voor oplossingen gegeven.

• Zone-instellingen handmatig opnieuw configureren met Netwerkkaart

Met deze optie krijgt u toegang tot de Netwerkbeveiligingskaart om de instellingen van het vertrouwensniveau van de beperkte apparaten naar wens te wijzigen om dit probleem te verhelpen.

• De recente logboekrecords in Beveiligingsgeschiedenis controleren om de oorzaak van de blokkering vast te stellen

Met deze optie kunt u in de logboeken de gegevens van de netwerkblokkering bekijken.

• Norton Firewall uitschakelen

Met deze optie kunt u de firewall tijdelijk uitschakelen zodat u het probleem kunt oplossen.

Het uitschakelen van Norton Firewall wordt echter afgeraden omdat uw computer niet tegen beveiligingsrisico's wordt beschermd wanneer de firewall is uitgeschakeld. Gebruik deze optie alleen als laatste middel om het probleem op te lossen. Als u Norton Firewall uitschakelt, zorg dan dat u deze later weer inschakelt.

De Netwerkbeveiligingskaart

De Slimme firewall

Firewallinstellingen

Norton Firewall-diagnose

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v38173941_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 07/11/2011