Wizard Firewall-diagnose: Blokkeringsoplossing voor vertrouwensbeleid

Blokkeringen door vertrouwensbeleid doen zich voor wanneer Norton Firewall alle netwerkgebeurtenissen blokkeert die de instellingen voor het vertrouwensbeleid van de firewall schenden.

Elke firewall heeft zijn eigen vertrouwensbeleid dat ontworpen is om toegang te beperken tot een groep geautoriseerde programma's of gebeurtenissen die de firewall vertrouwt. U kunt het vertrouwensbeleid aanpassen om toegangsrechten te verlenen aan de beperkte toepassingen die naar uw weten veilig zijn. Het firewallbeleid verbetert zo de firewallfunctionaliteit zonder de beveiliging van de computer aan te tasten.

De volgende twee opties van de functie Geavanceerde gebeurteniscontrole van Norton Firewall dragen bij aan het vertrouwensbeleid dat de firewall toepast:

• Bewaking van programmaonderdelen

Deze optie biedt bescherming tegen kwaadwillige programma's die internetprogramma's starten.

• Bewaking bij starten van programma

Deze optie biedt bescherming tegen kwaadwillige programma's die zich aan veilige programma's vasthechten zonder dat ze worden gedetecteerd.

In het algemeen beperkt Geavanceerde gebeurteniscontrole de toegang voor de indringers die ongeoorloofd toegang tot uw computer kunnen krijgen wanneer u met internet bent verbonden. Deze functie omvat verschillende categorieën van de geavanceerde beveiligingsopties die verschillende types netwerkgebeurtenissen controleren die u computer kunnen beschadigen. Met behulp van deze functie kunt u gebeurtenissen toestaan of blokkeren. Wanneer Geavanceerde gebeurteniscontrole is ingeschakeld, vraagt Norton Firewall u bij een categorie van verdachte en niet-herkende gebeurtenissen of programma's een gepaste handeling te selecteren. U kunt de gebeurtenissen of programma's toestaan of blokkeren.

Als u een gebeurtenis van de categorie Bewaking van programmaonderdelen of Bewaking bij starten van programma blokkeert, blokkeert Norton Firewall de gebeurtenis. Dit kan de reden voor de netwerkblokkering zijn.

U moet de opties Bewaking van programmaonderdelen of de Bewaking bij starten van programma uitschakelen om het probleem op te lossen.

Als u Geavanceerde gebeurteniscontrole uitschakelt, worden de opties Bewaking van programmaonderdelen of de Bewaking bij starten van programma automatisch uitgeschakeld.

Het is raadzaam de Norton 360 Online wizard Firewall-diagnose te gebruiken om de blokkering op te heffen. De wizard biedt oplossingen waarmee u het probleem kunt analyseren en een passende handeling kunt uitvoeren om het te verhelpen.

Norton Firewall-diagnose is alleen in Windows 7 beschikbaar.

Met de volgende opties in de wizard kunt u het probleem oplossen:

• Blokkering voor vertrouwensbeleid uitschakelen

Met deze opties kan Norton Firewall de opties Bewaking van programmaonderdelen of de Bewaking bij starten van programma uitschakelen. Nadat u de reparatie hebt uitgevoerd, meldt Norton 360 Online u of de firewall het probleem met succes heeft kunnen oplossen met deze reparatie-optie. Als dit niet is gelukt, kunt u de andere oplossingen in de wizard bekijken om de blokkering op te lossen.

• Meer informatie over dit probleem

Via deze optie kunt u meer informatie over het probleem krijgen. Als u op deze optie klikt, wordt de contextgevoelige Help-pagina geopend. Op deze pagina wordt de oorzaak van het probleem uitgelegd en worden suggesties voor oplossingen gegeven.

• De Norton Firewall-instellingen handmatig opnieuw configureren

Met deze optie krijgt u toegang tot de firewallinstellingen om de optie Geavanceerde gebeurteniscontrole uit te schakelen. Als u Geavanceerde gebeurteniscontrole uitschakelt, worden de opties Bewaking van programmaonderdelen of de Bewaking bij starten van programma automatisch uitgeschakeld.

De optie Geavanceerde gebeurteniscontrole staat in het venster Geavanceerde instellingen.

• De recente logboekrecords in Beveiligingsgeschiedenis controleren om de oorzaak van de blokkering vast te stellen

Met deze optie kunt u via logboeken meer gegevens over de netwerkblokkering bekijken.

• Norton Firewall uitschakelen

Met deze optie kunt u de firewall tijdelijk uitschakelen zodat u het probleem kunt oplossen.

Het uitschakelen van Norton Firewall wordt echter afgeraden omdat uw computer niet tegen beveiligingsrisico's wordt beschermd wanneer de firewall is uitgeschakeld. Gebruik deze optie alleen als laatste middel om het probleem op te lossen. Als u Norton Firewall uitschakelt, zorg dan dat u deze later weer inschakelt.

Geavanceerde gebeurteniscontrole

Norton Firewall-diagnose

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v38173938_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 07/11/2011