Wizard Firewall-diagnose: Blokkeringsoplossing voor procesbeleid

Blokkeringen door procesbeleid doen zich voor wanneer een specifieke programmapoging internettoegang te verkrijgen, wordt geblokkeerd.

Elke firewall heeft zijn eigen procesbeleid dat is ontworpen om de pogingen internettoegang te verkrijgen voor programma's verwerkt. U kunt het procesbeleid aanpassen om internetcommunicatie met uw computer te regelen. Zo zorgt u dat uw computer tegen internetaanvallen beveiligd blijft.

De functie Automatisch programmabeheer van Norton Firewall draagt bij aan het procesbeleid dat de firewall toepast. Automatisch programmabeheer configureert automatisch de instellingen voor internettoegang van webprogramma's wanneer deze voor het eerst worden gestart. Wanneer deze optie is uitgeschakeld, vraagt Norton 360 Online u om elk exemplaar van een programma dat voor het eerst toegang tot internet probeert te krijgen, toestemming te geven of te blokkeren.

Als u een specifiek exemplaar van een programma geen internettoegang verleent, blokkeert Norton Firewall internettoegang voor het programmaexemplaar. Dit kan de reden voor de netwerkblokkering zijn.

Schakel Automatisch programmabeheer in om dit probleem op te lossen. Als de versie van het programma dat Symantec herkent, veilig is, maakt Automatisch programmabeheer een toestemmingsregel voor het programma en wordt internettoegang verleent.

Het is raadzaam de Norton 360 Online wizard Firewall-diagnose te gebruiken om de blokkering op te heffen. De wizard biedt oplossingen waarmee u het probleem kunt analyseren en een passende handeling kunt uitvoeren om het te verhelpen.

Norton Firewall-diagnose is alleen in Windows 7 beschikbaar.

Met de volgende opties in de wizard kunt u het probleem oplossen:

• Blokkering voor procesbeleid uitschakelen

Met deze optie kan Norton Firewall de toegangsinstellingen voor het geblokkeerde programma wijzigen van Deze keer blokkeren naar Toestaan. Nadat u de reparatie hebt uitgevoerd, meldt Norton 360 Online u of de firewall het probleem met succes heeft kunnen oplossen met deze reparatie-optie. Als dit niet is gelukt, kunt u de andere oplossingen in de wizard bekijken om de blokkering op te lossen.

• Meer informatie over dit probleem

Via deze optie kunt u meer informatie over het probleem krijgen. Als u op deze optie klikt, wordt de contextgevoelige Help-pagina geopend. Op deze pagina wordt de oorzaak van het probleem uitgelegd en worden suggesties voor oplossingen gegeven.

• De Norton Firewall-instellingen handmatig opnieuw configureren

Met deze optie kunt u Automatisch programmabeheer inschakelen via de firewallinstellingen.

De optie staat in het venster Geavanceerde instellingen.

• De recente logboekrecords in Beveiligingsgeschiedenis controleren om de oorzaak van de blokkering vast te stellen

Met deze optie kunt u via logboeken meer gegevens over de netwerkblokkering bekijken.

• Norton Firewall uitschakelen

Met deze optie kunt u de firewall tijdelijk uitschakelen zodat u het probleem kunt oplossen.

Het uitschakelen van Norton Firewall wordt echter afgeraden omdat uw computer niet tegen beveiligingsrisico's wordt beschermd wanneer de firewall is uitgeschakeld. Gebruik deze optie alleen als laatste middel om het probleem op te lossen. Als u Norton Firewall uitschakelt, zorg dan dat u deze later weer inschakelt.

Automatisch programmabeheer

Norton Firewall-diagnose

Verkeersregels

Programmaregels

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v38173935_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 07/11/2011