Wizard Firewall-diagnose: Blokkeringsoplossing voor Niet-gemeenschappelijk protocol

Blokkeringen van Niet-gemeenschappelijk protocol treden op wanneer het netwerkverkeer voor een geblokkeerd niet-gemeenschappelijk protocol wordt beperkt door Norton Firewall.

In moderne netwerken is verkeer voor Niet-gemeenschappelijke protocollen niet gemeenschappelijk. Schadelijke programma's kunnen niet-gemeenschappelijke protocollen voor een aanval op uw computer gebruiken. Daarom is het raadzaam dat een firewall alle communicatie verwerkt waarbij sprake is van niet-gemeenschappelijke protocollen. Zo zorgt u dat uw computer tegen netwerkaanvallen beveiligd blijft.

Norton Firewall controleert het verkeer van uw computer waarbij sprake is van niet-gemeenschappelijke protocollen, en blokkeert vervolgens selectief bepaalde communicatie op basis van de standaardfirewallinstellingen of de instellingen die u opgeeft. De firewall houdt bijvoorbeeld een lijst met niet-gemeenschappelijke protocollen bij. Alle protocollen in de lijst zijn standaard ingeschakeld, waardoor voor deze protocollen al het verkeer wordt toegestaan. Als u een protocol in de lijst uitschakelt, worden door Norton Firewall de communicatietypen uitgeschakeld die het geblokkeerde protocol gebruiken.

Het verkeer dat op dit moment beperkt wordt, gebruikt nu mogelijk een geblokkeerd protocol en wordt daarom niet toegestaan. Als oplossing voor het probleem kunt u de Norton Firewall instellen om het geblokkeerde protocol toe te staan.

Het is raadzaam de Norton 360 Online wizard Firewall-diagnose te gebruiken om de blokkering op te heffen. De wizard bevat oplossingen waarmee u het probleem kunt analyseren en een passende handeling kunt uitvoeren.

Norton Firewall-diagnose is alleen in Windows 7 beschikbaar.

Met de volgende opties in de wizard kunt u het probleem oplossen:

• Geblokkeerd niet-gemeenschappelijk protocol inschakelen

Met deze optie kan Norton Firewall de firewall opnieuw configureren om het beperkte protocol toe te staan. Nadat u de reparatie hebt uitgevoerd, meldt Norton 360 Online u of de firewall het probleem met succes heeft kunnen oplossen met deze reparatie-optie. Als dit niet is gelukt, kunt u de andere oplossingen in de wizard bekijken om de blokkering op te lossen.

• Meer informatie over dit probleem

Via deze optie kunt u meer informatie over het probleem krijgen. Als u op deze optie klikt, wordt de contextgevoelige Help-pagina geopend. Op deze pagina wordt de oorzaak van het probleem uitgelegd en worden suggesties voor oplossingen gegeven.

• De Norton Firewall-instellingen handmatig opnieuw configureren

Met deze optie kunt u de firewallinstellingen gebruiken om het niet-gemeenschappelijk protocol dat de blokkering veroorzaakt, in te schakelen. U vindt de optie Niet-gemeenschappelijke protocollen in het venster Geavanceerde instellingen.

• De recente logboekrecords in Beveiligingsgeschiedenis controleren om de oorzaak van de blokkering vast te stellen

Met deze optie kunt u via logboeken meer gegevens over de netwerkblokkering bekijken.

• Norton Firewall uitschakelen

Met deze optie kunt u de firewall tijdelijk uitschakelen zodat u het probleem kunt oplossen.

Het uitschakelen van Norton Firewall wordt echter afgeraden omdat uw computer niet tegen beveiligingsrisico's wordt beschermd wanneer de firewall is uitgeschakeld. Gebruik deze optie alleen als laatste middel om het probleem op te lossen. Als u Norton Firewall uitschakelt, zorg dan dat u deze later weer inschakelt.

De Slimme firewall

Norton Firewall-diagnose

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v38173929_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 07/11/2011