Wizard Firewall-diagnose: Blokkeringsoplossing voor Verbinding verbreken via één knop

Verbinding verbreken via één knop treedt op wanneer de firewall is ingesteld om al het netwerkverkeer van en naar uw computer te blokkeren wanneer u online bent.

Verbinding verbreken via één knop verwijst naar een éénkliksoptie waarmee de firewall kan worden ingesteld om al het netwerkverkeer toe te staan of te blokkeren. U kunt deze optie gebruiken om uw computer te beveiligen als u weg bent. Als u deze optie bijvoorbeeld activeert tijdens de periode dat u weg bent, blokkeert de firewall alle communicatie tussen uw computer en de andere computers op het netwerk.

Met de optie Al het netwerkverkeer blokkeren van Norton Firewall kunt u de verbinding met een netwerk via één knop verbreken. U kunt deze optie gebruiken om met één klik al het verkeer naar en van uw computer te stoppen of toestaan. Deze optie is standaard op Niet geblokkeerd ingesteld, waardoor al het netwerkverkeer wordt toegestaan. De optie blokkeert al het netwerkverkeer als deze op Geblokkeerd is ingesteld. U kunt de status Geblokkeerd van deze optie behouden voor een bepaalde tijd waarin u alle communicatie met uw computer wilt blokkeren.

Het verkeer dat op dit moment beperkt wordt, wordt waarschijnlijk geblokkeerd vanwege de huidige instellingen van de optie Al het netwerkverkeer blokkeren. Zorg dat deze optie is ingesteld op Niet geblokkeerd om dit probleem te verhelpen. Het is raadzaam de Norton 360 Online wizard Firewall-diagnose te gebruiken om de blokkering op te heffen. De wizard biedt oplossingen waarmee u het probleem kunt analyseren en een passende handeling kunt uitvoeren om het te verhelpen.

Norton Firewall-diagnose is alleen in Windows 7 beschikbaar.

Met de volgende opties in de wizard kunt u het probleem oplossen:

• Verbinding verbreken via één knop uitschakelen

Met deze optie geeft u Norton Firewall de toestemming om het probleem automatisch te verhelpen door Verbinding verbreken via één knop uit te schakelen. Nadat u de reparatie hebt uitgevoerd, meldt Norton 360 Online u of de firewall het probleem met succes heeft kunnen oplossen met deze reparatie-optie. Als dit niet is gelukt, kunt u de andere oplossingen in de wizard bekijken om de blokkering op te lossen.

• Meer informatie over dit probleem

Via deze optie kunt u meer informatie over het probleem krijgen. Als u op deze optie klikt, wordt de contextgevoelige Help-pagina geopend. Op deze pagina wordt de oorzaak van het probleem uitgelegd en worden suggesties voor oplossingen gegeven.

• De Norton Firewall-instellingen handmatig opnieuw configureren

Met deze optie kunt u de firewallinstellingen gebruiken om de optie Al het netwerkverkeer blokkeren op Niet geblokkeerd in te stellen. De optie Al het netwerkverkeer blokkeren is beschikbaar onder Slimme firewall in het deelvenster Netwerkinstellingen.

• De recente logboekrecords in Beveiligingsgeschiedenis controleren om de oorzaak van de blokkering vast te stellen

Met deze optie kunt u via logboeken meer gegevens over de netwerkblokkering bekijken.

• Norton Firewall uitschakelen

Met deze optie kunt u de firewall tijdelijk uitschakelen zodat u het probleem kunt oplossen.

Het uitschakelen van Norton Firewall wordt echter afgeraden omdat uw computer niet tegen beveiligingsrisico's wordt beschermd wanneer de firewall is uitgeschakeld. Gebruik deze optie alleen als laatste middel om het probleem op te lossen. Als u Norton Firewall uitschakelt, zorg dan dat u deze later weer inschakelt.

De Slimme firewall

Norton Firewall-diagnose

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v38173926_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 07/11/2011