Wizard Firewall-diagnose: Blokkeringsoplossing voor Inbraakpreventie

Inbraakpreventie blokkeert indringingen automatisch als Norton Firewall de toegang tot een computer blokkeert op basis van Inbraakpreventie-detecties.

Inbraakpreventie is een netwerkbeveiligingsmechanisme dat elke firewall gebruikt om de computer te beveiligen tegen aanvallen.

Inbraakpreventie van Norton Firewall implementeert oplossingen op basis van handtekeningen om uw computer te beveiligen tegen de meeste internetaanvallen. Op basis van de Inbraakpreventie-technologie identificeert Norton Firewall bepaalde computers mogelijk als aanvallers en blokkeert vervolgens alle communicatie afkomstig van de aanvallende computers.

Het probleem waarbij Inbraakpreventie de computer blokkeert waartoe u toegang wilt hebben, treedt op in de volgende gevallen:

• Inbraakpreventie-scans hebben een overeenkomst gedetecteerd tussen de aanvalshandtekeningen en de aanvraagdetails van de computer.

• Op basis van het gedrag van de computer wordt deze door Beveiliging tegen inbreuk met AutoBlock voor beperkte tijd automatisch geblokkeerd.

• U hebt de computer mogelijk beperkt.

U kunt dit probleem oplossen door toegang tot de geblokkeerde computer toe te staan in Norton Firewall door de oorzaak van de blokkering te achterhalen en op te heffen. Als u bijvoorbeeld zeker weet dat het apparaat waartoe u toegang wilt veilig is, kunt u het volgende proberen:

• Een uitsluiting maken voor de handtekening die overeenkomt met de netwerkactiviteit van de computer.

• De optie Beveiliging tegen inbreuk met AutoBlock uitschakelen.

• De blokkering van de computer opheffen.

• De computer uitsluiten van toekomstige Inbraakpreventie-scans.

Het is raadzaam de Norton 360 Online wizard Firewall-diagnose te gebruiken om de blokkering op te heffen. De wizard biedt oplossingen waarmee u het probleem kunt analyseren en een passende handeling kunt uitvoeren om het te verhelpen.

Norton Firewall-diagnose is alleen in Windows 7 beschikbaar.

Met de volgende opties in de wizard kunt u het probleem oplossen:

• Meer informatie over dit probleem

Via deze optie kunt u meer informatie over het probleem krijgen. Als u op deze optie klikt, wordt de contextgevoelige Help-pagina geopend. Op deze pagina wordt de oorzaak van het probleem uitgelegd en worden suggesties voor oplossingen gegeven.

• De instellingen voor beveiliging tegen inbreuk handmatig opnieuw configureren

Met deze optie kunt u de firewallinstellingen gebruiken voor de instellingen van Inbraakpreventie om de blokkering te verwijderen op de computer waartoe u toegang wilt.

De Inbraakpreventie -opties zijn in het deelvenster Netwerkinstellingen beschikbaar.

• De recente logboekrecords in Beveiligingsgeschiedenis controleren om de oorzaak van de blokkering vast te stellen

Met deze optie kunt u via logboeken meer gegevens over de netwerkblokkering bekijken.

Inbraakpreventie

Norton Firewall-diagnose

Inbraakpreventie

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v38173923_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 07/11/2011