Wizard Firewall-diagnose

Wanneer u in Windows 7 bij het verbinding maken met het netwerk problemen ondervindt, identificeert Norton Firewall snel de oorzaak van de problemen en geeft een diagnose. De wizard Firewall-diagnose verschijnt telkens wanneer u problemen met een netwerkverbinding ondervindt. De wizard bevat het firewalldiagnoserapport van het probleem.

Het rapport is uniek voor verschillende gevallen netwerkblokkeringen. Het volgende kan bijvoorbeeld een netwerkprobleem veroorzaken:

• Blokkering voor Verbinding verbreken via één knop

Deze blokkering treedt op wanneer de optie om al het netwerkverkeer te stoppen momenteel is ingeschakeld.

• Blokkering voor Niet-gemeenschappelijk protocol

Deze blokkering treedt op wanneer het niet-gemeenschappelijke protocol dat het geblokkeerde verkeer verwerkt, wordt beperkt.

• Blokkering voor firewallregels

Deze blokkering treedt op wanneer de hoge firewallregel is geconfigureerd om het verkeer te blokkeren.

• Blokkering voor procesbeleid

Deze blokkering treedt op wanneer het geblokkeerde verkeer het procesbeleid van de firewall heeft geschonden.

• Blokkering voor vertrouwensbeleid

Deze blokkering treedt op wanneer het geblokkeerde verkeer het vertrouwensbeleid van de firewall heeft geschonden.

• Blokkering voor beperkte zone

Deze blokkering treedt op wanneer het geblokkeerde verkeer afkomstig is van een computer of netwerk in de beperkte zone.

• AutoBlock voor Inbraakpreventie

Deze blokkering treedt op wanneer het geblokkeerde verkeer overeenkomt met een aanvalshandtekening van Inbraakpreventie.

• Onbekende blokkering

Deze blokkering treedt op wanneer het verkeer wordt geblokkeerd door een onbekende oorzaak, wanneer geen directe schending van specifieke firewallinstellingen plaatsvindt.

U kunt de wizard Firewall-diagnose als richtlijn gebruiken om het probleem zelf op te lossen.

Voor elk type netwerkblokkering bevat de wizard de oorzaak en de mogelijke oplossingen voor de blokkering. Bij elke oplossing in de wizard kunt u geschikte acties ondernemen om het verbindingsprobleem op te lossen of te analyseren. U kunt één of meer opties kiezen om het verbindingsprobleem op te lossen. U kunt kiezen uit:

Automatisch herstellen

U kunt deze optie gebruiken om Norton Firewall het probleem zelf te laten oplossen.

Deze optie varieert als volgt (overeenkomstig de oorzaak van de blokkering):

• Het niet-gemeenschappelijk protocol dat deze communicatie blokkeert automatisch herstellen

Deze optie wordt weergegeven bij blokkeringen voor niet-gemeenschappelijk protocol.

Wanneer u deze optie selecteert, configureert Norton 360 Online de firewallinstellingen opnieuw zodat het beperkte protocol wordt toegestaan.

• Verbinding verbreken via één knop uitschakelen

Deze optie wordt weergegeven in geval het met één knop verbreken van de verbinding wordt geblokkeerd.

Wanneer u deze optie selecteert, reset Norton 360 Online de optie Al het netwerkverkeer blokkeren om alle communicatie naar of van uw computer toe te staan.

• Regel voor toepassingsblokkering uitschakelen

Deze optie wordt weergegeven bij blokkeringen van toepassingsregels en is alleen beschikbaar voor de programmaregels.

Wanneer u deze optie selecteert, configureert Norton 360 Online de blokkeringsregel opnieuw zodat het beperkte verkeer met uw computer wordt toegestaan.

• De instelling voor het starten van het vertrouwensbeleid uitschakelen zodat onbetrouwbare programma's niet meer worden gecontroleerd

Deze optie wordt weergegeven bij blokkeringen van het vertrouwensbeleid.

Wanneer u deze optie selecteert, schakelt Norton 360 Online de opties Bewaking van programmaonderdelen en Bewaking bij starten van programma van de functie Geavanceerde gebeurteniscontrole uit om toegang te verlenen aan het geblokkeerde programma.

• Blokkering voor procesbeleid uitschakelen

Deze optie wordt weergegeven bij blokkeringen van het procesbeleid.

Wanneer u deze optie selecteert, wijzigt Norton 360 Online de toegangsinstellingen voor het geblokkeerde programma van Deze keer blokkeren naar Toestaan.

• Blokkering voor zonebeleid uitschakelen

Deze optie wordt weergegeven bij blokkeringen van het zonebeleid.

Wanneer u deze optie selecteert, configureert Norton 360 Online de instellingen van

Netwerkbeveiligingskaart opnieuw om de geblokkeerde computer uit de beperkte zone te verwijderen.

Meer informatie over dit probleem

U kunt deze optie gebruiken om meer te weten te komen over het probleem.

Wanneer u op deze optie klikt, wordt de Help-pagina met context geopend. Op deze pagina worden de redenen, de oorzaak en de oplossingen voor de blokkering toegelicht.

De Norton Firewall-instellingen handmatig opnieuw configureren

U kunt deze optie gebruiken om het probleem zelf op te lossen. Met deze optie hebt u toegang tot het deelvenster Instellingen waar u de relevante instellingen kunt wijzigen die de blokkering veroorzaken.

Deze oplossing verschilt voor elke blokkering. U moet echter het deelvenster Instellingen gebruiken en de volgende wijzigingen aanbrengen om elke blokkering te verhelpen:

• Blokkering voor Niet-gemeenschappelijk protocol

Als u dit probleem wilt verhelpen, moet u ervoor zorgen dat het niet-gemeenschappelijke protocol voor de blokkering is ingeschakeld.

• Verbinding verbreken via één knop

Zorg dat de optie Al het netwerkverkeer blokkeren is ingesteld op Niet geblokkeerd om dit probleem te verhelpen.

• Blokkering voor firewallregels

Wijzig de instelling of criteria van de actieve firewallregel die het verkeer heeft geblokkeerd om dit probleem te verhelpen.

• Blokkering voor vertrouwensbeleid

Configureer de opties voor Geavanceerde gebeurteniscontrole opnieuw om dit probleem te verhelpen.

• Blokkering voor beperkte zone

Gebruik de Netwerkbeveiligingskaart om de instellingen van het vertrouwensniveau van de geblokkeerde computer naar wens te wijzigen om dit probleem te verhelpen.

• AutoBlock voor Inbraakpreventie

Wijzig de instellingen van Inbraakpreventie om de blokkering te verwijderen op de computer waartoe u toegang wilt om dit probleem te verhelpen.

De recente logboekrecords in Beveiligingsgeschiedenis controleren om de oorzaak van de blokkering vast te stellen

U kunt deze optie gebruiken om het overzicht van de gegevens van de netwerkblokkering te bekijken.

Wanneer u op deze optie klikt, wordt in Beveiligingsgeschiedenis waar de gebeurtenis is geregistreerd, door Norton Firewall de categorie Firewall - Activiteit geopend. Hier kunt u de details bekijken, zoals de mate van ernst, de categorie, de status en de beschrijving van de activiteit van de gebeurtenis.

Norton Firewall uitschakelen

U kunt deze optie gebruiken om de firewall tijdelijk uit te schakelen zodat u het probleem kunt oplossen.

Wanneer u op deze optie klikt, schakelt Norton 360 Online de firewall uit zodat deze geen verbindingen meer blokkeert.

Het uitschakelen van Norton Firewall wordt echter afgeraden omdat uw computer niet tegen beveiligingsrisico's wordt beschermd wanneer de firewall is uitgeschakeld. Gebruik deze optie alleen als laatste middel om het probleem op te lossen. Als u Norton Firewall uitschakelt, zorg dan dat u deze later weer inschakelt.

Wanneer u klaar bent, sluit u het venster door op Sluiten te klikken en controleert u of het probleem is verholpen. Maak opnieuw verbinding met het geblokkeerde netwerkadres om te controleren of het nu werkt.

De Slimme firewall

Norton Firewall-diagnose

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v38173920_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 07/11/2011