Computerscan

Norton 360 Online downloadt regelmatig automatisch de nieuwste virusdefinities zodat uw computer is beveiligd tegen allerlei virussen en onbekende bedreigingen. Als Norton 360 Online een computerscan uitvoert, gebruikt het de laatste virusdefinities die Symantec biedt.

De bedreigingsdetecties die op de locale definitie zijn gebaseerd, worden met een specifieke naam aangeduid. Als bijvoorbeeld een Trojaans paard wordt gedetecteerd, geven de scanresultaten van de Computerscan de bedreiging als Trojan.Foo weer. U kunt op de optie Scans uitvoeren in het venster Taken klikken om naar de verschillende typen computerscans te gaan.

Als u vermoedt dat uw computer is geïnfecteerd, kunt u handmatig drie typen computerscans uitvoeren om virusinfecties op uw computer te voorkomen.

U kunt de volgende typen computerscans uitvoeren:

QuickScan

Hiermee worden de belangrijke locaties op uw computer gescand die vaak het doelwit zijn van virussen en andere beveiligingsbedreigingen.

Een QuickScan neemt minder tijd in beslag dan een Volledige systeemscan omdat bij deze scan niet uw hele computer wordt gescand.

Volledige systeemscan

Hiermee wordt uw computer gescand op alle soorten virussen en beveiligingsbedreigingen.

Met Volledige systeemscan wordt de volledige computer uitgebreid gescand op virussen, spyware en andere beveiligingskwetsbaarheden. Daarnaast worden LiveUpdate, virus- en spywarescan, schijfoptimalisatie en back-up ook uitgevoerd. Bovendien worden tijdelijke Internet Explorer-bestanden en tijdelijke Windows-bestanden opgeruimd.

Norton 360 Online voert automatisch een volledige systeemscan uit wanneer uw computer niet actief is..

Aangepaste scan

Hiermee worden door u opgegeven bestanden, mappen, stations of verwisselbare stations gescand.

Aangepaste taak

Hiermee worden taken voor LiveUpdate, back-up en schijfoptimalisatie uitgevoerd.

Hiermee wordt LiveUpdate uitgevoerd, een back-up gemaakt van uw gegevens, schijfruimte vrijgemaakt, en uw schijfvolume geoptimaliseerd.

Computerscan biedt details over de gescande items. U kunt details bekijken zoals het totaalaantal gescande bestanden, gedetecteerde beveiligingsrisico's, opgeloste beveiligingsrisico's en items dat aandacht vereist. U ziet hier ook verschillende manieren om problemen op te lossen die niet automatisch tijdens de scan zijn opgelost. Daarnaast worden ook de ernst, naam en status van het risico van de opgeloste items weergegeven.

Een snelle scan uitvoeren

Volledige systeemscan uitvoeren

Aangepaste scans

De Norton 360 Online-scans

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v36718286_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 30/09/2011