Reputatiescan

Reputatiescan biedt informatie over de betrouwbaarheid van alle programma's en actieve processen op uw computer. Hiermee kunt u verdachte of kwetsbare bestanden op uw computer opsporen met behulp van bedreigingsdetectie die op reputatie is gebaseerd. U kunt verschillende typen reputatiescans uitvoeren om verdachte programma's op uw computer op te sporen.

Reputatiescan filtert de bestanden op basis van bepaalde filtercriteria. Vervolgens wordt een Insight-netwerkscan op de gefilterde bestanden uitgevoerd. Reputatiescan filtert de bestanden als reputatiebestanden. Het filtert EXE-, SCR-, SYS-, DLL-, DRV-, OCX-, LOC- en MSI-bestanden en analyseert ze.

Wanneer u een snelle reputatiescan of een volledige systeemscan uitvoert, scant Norton 360 Online de beschikbare bestanden die aandacht vereisen op uw computer.

Nadat de reputatiebestanden zijn gefilterd, voert Norton 360 Online een Insight-netwerkscan uit. Als Norton 360 Online een Insight-netwerkscan uitvoert, wordt er meteen een computerscan uitgevoerd. De Computerscan wordt gebruikt voor bedreigingsdetectie op basis van handtekeningen. De handtekening van de gefilterde reputatiebestanden wordt met de handtekeningen van bekende bedreigingen vergeleken om bedreigingen op uw computer te vinden. Als Norton 360 Online een beveiligingsbedreiging detecteert, wordt deze automatisch van uw computer verwijderd.

Norton 360 Online gebruikt de Insight-netwerkscan om, met behulp van bedreigingsdetectie die op reputatie is gebaseerd, verdachte of kwetsbare bestanden op uw computer op te sporen. De Insight-netwerkscan maakt gebruik van de Cloud-technologie, waarbij een externe Symantec-server op het web de meest recente reputatiegegevens opslaat. De scan controleert of de Cloud reputatiegegevens heeft van de gefilterde bestanden.

Norton 360 Online verzamelt specifieke informatie (zoals de bestandsnaam en hash-sleutel) over de gefilterde reputatiebestanden en verzendt deze informatie naar de Cloud. De Cloud analyseert de bestandsinformatie en kent aan elk bestand een vertrouwensniveau toe. De Symantec-server stuurt de reputatiegegevens terug naar uw computer. Als een van de gefilterde bestanden verdacht of kwetsbaar is, wijst Norton 360 Online het vertrouwensniveau Slecht of Laag toe. Naast reputatie-informatie, controleert Norton 360 Online ook op de meest recente virusdefinities in de Cloud.

Uw computer moet verbinding hebben met internet om de recentste reputatiegegevens en virusdefinities van de Cloud te kunnen ophalen. Als uw computer niet met internet is verbonden, gebruikt Norton 360 Online de reputatiegegevens die lokaal beschikbaar zijn.

Wanneer u een reputatiescan uitvoert, scant Norton 360 Online alleen de volgende bestandscategorieën:

Uitvoerbare bestanden

Onder deze categorie vallen uitvoerbare bestanden van Windows (.exe) en script-bestanden (.scr).

Systeembestanden

Onder deze categorie vallen systeembestanden van Windows (.sys), Dynamic Link Library-bestanden (.dll) en bestanden van apparaatstuurprogramma's (.drv).

Ontwikkelaarbestanden

Onder deze categorie vallen bestanden van ActiveX-besturingselementen (.ocx).

Diverse bestanden

Deze categorie bevat MSI-bestanden (Windows Installer-pakket) en DLL-bestanden (.loc) die alleen resources bevatten.

Met Norton 360 Online kunt u specifieke gebieden op uw computer scannen op basis van het geselecteerde type reputatiescan. U kunt handmatig de volgende typen reputatiescans uitvoeren:

QuickScan

Hiermee worden de belangrijke locaties op uw computer gescand die vaak het doelwit zijn van virussen en andere beveiligingsbedreigingen.

Wanneer u een Snelle scan uitvoert, scant Norton 360 Online de bestanden die aandacht vereisen en betrekking hebben op de geladen programma's en actieve processen.

Volledige systeemscan

Hiermee worden alle beschikbare bestanden die aandacht vereisen op uw computer gescand.

Wanneer u een volledige systeemscan uitvoert, zoekt Norton 360 Online in alle locaties op uw computer naar bestanden die aandacht vereisen. De locaties omvatten alle stations, actieve processen, geladen programma's en opstartbestanden.

Aangepaste scan

Hiermee worden specieke bestanden, mappen, stations of verwisselbare stations gescand.

Wanneer u een aangepaste scan uitvoert, scant Norton 360 Online alleen de gefilterde reputatiebestanden.

Symantec classificeert het bestand op basis van de statistische evaluatie die wordt uitgevoerd met behulp van de Norton Community Watch-gegevens en analyse door Symantec. Symantec wijst de volgende vertrouwensniveaus aan reputatiebestanden toe:

Vertrouwd

Symantec heeft sterke aanwijzingen dat het bestand vertrouwd wordt.

Goed

Symantec heeft sterke aanwijzingen dat het bestand vertrouwd wordt.

Niet bewezen

Symantec heeft onvoldoende informatie over het bestand om het een vertrouwensniveau toe te wijzen.

Het bestand is veilig noch onveilig.

Laag

Symantec heeft enkele aanwijzingen dat het bestand niet vertrouwd is.

Het bestand is verdacht en kan uw computer beschadigen.

Slecht

Symantec heeft sterke aanwijzingen dat het bestand niet vertrouwd wordt.

Het bestand is verdacht en kan uw computer beschadigen.

Na voltooiing kunt u het overzicht van de scanresultaten bekijken in het venster Norton-reputatiescan. U kunt voor elk bestand de reputatiegegevens bekijken, zoals bestandsnaam, vertrouwensniveau, leeftijd van het bestand, stabiliteitsclassificatie en communitygebruik. Het vertrouwensniveau bepaalt of een bestand veilig of onveilig is. Als het bestand het vertrouwensniveau Laag of Slecht heeft, kunt u het in quarantaine zetten.

Een snelle reputatiescan uitvoeren

Volledige reputatiescan uitvoeren

Een aangepaste reputatiescan uitvoeren

De Norton 360 Online-scans

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v36691020_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 29/09/2011