Optimalisatie voor inactiviteit

Met Optimalisatie voor inactiviteit kunt u Norton 360 Online zo instellen dat uw opstartvolume of de lokale schijf dat het opstartvolume bevat, moet worden gedefragmenteerd wanneer uw computer niet actief is. Wanneer Norton 360 Online detecteert dat een toepassing op uw computer wordt geïnstalleerd en uw computer is inactief, wordt de optimalisatie automatisch gepland. Als u uw computer weer gaat gebruiken, stopt Norton 360 Online met de optimalisatietaak en wordt deze hervat wanneer de computer weer inactief is. Op deze manier heeft de optimalisatietaak die op de achtergrond wordt uitgevoerd, geen invloed op de prestaties van uw computer.

Tijdens optimalisatie worden bestandsfragmenten opnieuw geordend in aansluitende of aangrenzende clusters op de vaste schijf. Dit verbetert de prestaties van uw computer doordat de bestanden sneller in het geheugen worden ingelezen. Bovendien wordt met optimalisatie de bruikbare vrije ruimte op de schijf gemaximaliseerd door de meest en minst gebruikte bestanden in aparte groepen in te delen. Daarnaast wordt vrije ruimte tijdens het optimalisatieproces geconsolideerd om te voorkomen dat recentelijk toegevoegde bestanden worden gefragmenteerd.

U kunt handmatig optimaliseren door de optie Optimalisatie te gebruiken in het venster Prestaties dat verschijnt wanneer u op Prestaties klikt in het hoofdvenster. In de Gebeurtenissengrafiek in het venster Prestaties kunt u ook het aantal optimalisaties zien dat in de afgelopen drie maanden is uitgevoerd.

Optimalisatie voor inactiviteit

Optimalisatie voor inactiviteit in- of uitschakelen

Optimalisatie

Het opstartvolume optimaliseren

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v29162440_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 10/02/2011