SONAR-beveiliging

Symantec Online Network for Advanced Response (SONAR) biedt realtimebeveiliging tegen bedreigingen en detecteert proactief onbekende beveiligingsrisico's op uw computer. SONAR identificeert nieuwe bedreigingen op basis van het gedrag van toepassingen. SONAR identificeert bedreigingen sneller dan de traditionele, op handtekeningen gebaseerde technieken voor bedreigingsdetectie. SONAR detecteert en beveiligt u al tegen schadelijke code voordat virusdefinities via LiveUpdate beschikbaar zijn.

Bedreigingen met hoge zekerheid worden door SONAR automatisch geblokkeerd en verwijderd. Wanneer bedreigingen met hoge zekerheid worden gedetecteerd en verwijderd, wordt u hiervan door Norton 360 Online op de hoogte gesteld. SONAR-beveiliging biedt u de beste controle wanneer bedreigingen met lage zekerheid worden gedetecteerd.

SONAR-beveiliging biedt u de volgende opties:

Geavanceerde modus van SONAR

SONAR maakt gebruik van heuristische technologie om verdachte eigenschappen van een bestand te controleren en het bestand als geïnfecteerd te categoriseren. Bedreigingen worden door SONAR respectievelijk als bedreigingen met hoge of lage zekerheid gecategoriseerd op basis van de hoeveelheid verdachte eigenschappen die in een bestand wordt aangetroffen. Bedreigingen met hoge zekerheid worden door Norton 360 Online automatisch verwijderd. U wordt door Norton 360 Online op de hoogte gesteld van bedreigingen met lage zekerheid die door SONAR voor het eerst worden gedetecteerd. U kunt de verdachte activiteiten dan toestaan of blokkeren. Wanneer u een gebeurtenis toestaat, worden de gebeurtenisdetails door Norton 360 Online toegevoegd aan de lijst met goedgekeurde gebeurtenissen die door de heuristische engine van SONAR voor bedreigingsdetectie wordt gebruikt. Nadat de details van de gebeurtenis door Norton 360 Online aan de lijst zijn toegevoegd, wordt deze gebeurtenis voortaan genegeerd door de geavanceerde heuristische engine. De volgende keer dat de gebeurtenis door SONAR wordt gedetecteerd, wordt dit niet door Norton 360 Online gemeld.

Geavanceerde modus van SONAR biedt de volgende opties:

• Uit

Hiermee wordt de Geavanceerde modus uitgeschakeld.

Alleen de bedreigingen met hoge zekerheid worden door SONAR gedetecteerd en verwijderd. Bedreigingen met lage zekerheid worden genegeerd.

• Automatisch

Zowel bedreigingen met hoge als met lage zekerheid worden door SONAR gedetecteerd.

Hiermee kunt u Norton 360 Online zodanig configureren dat u op de hoogte wordt gesteld wanneer bedreigingen met lage zekerheid worden gedetecteerd. Deze instelling wordt aanbevolen.

• Agressief

Niet alleen bedreigingen met hoge zekerheid maar zelfs bedreigingen met lage zekerheid en weinig verdachte eigenschappen worden door SONAR gedetecteerd.

Alle bedreigingen met hoge zekerheid worden verwijderd door SONAR en u wordt op de hoogte gesteld van alle bedreigingen met lage zekerheid.

Deze instelling is uitermate gevoelig en kan ertoe leiden dat legitieme bestanden als bedreigingen worden aangemerkt. Deze optie is alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers.

Risico's automatisch verwijderen

Met deze optie worden alle risico's die SONAR detecteert, verwijderd. Standaard worden door Norton 360 Online alleen bedreigingen met hoge zekerheid verwijderd. U kunt Norton 360 Online echter zo configureren dat alle bedreigingen automatisch worden verwijderd of dat u een bericht krijgt.

Uw opties zijn:

• Altijd

Alle bedreigingen die SONAR detecteert, worden verwijderd.

• Alleen hoge zekerheid

Alle bedreigingen met hoge zekerheid die SONAR detecteert, worden verwijderd.

• Mij vragen

U wordt gewaarschuwd wanneer SONAR een bedreiging detecteert.

Risico's verwijderen als ik weg ben

Via deze optie worden automatisch de bedreigingen verwijderd die SONAR detecteert als Norton 360 Online geen antwoord van u krijgt. Standaard worden door Norton 360 Online alleen bedreigingen met hoge zekerheid verwijderd. U kunt Norton 360 Online echter zo configureren dat alle bedreigingen automatisch worden verwijderd of genegeerd.

Uw opties zijn:

• Altijd

Alle bedreigingen die SONAR detecteert, worden verwijderd.

• Alleen hoge zekerheid

Alle bedreigingen met hoge zekerheid die SONAR detecteert, worden verwijderd.

• Negeren

De bedreiging wordt niet verwijderd. Met Norton 360 Online bepaalt u wat u met de bedreiging wilt doen die door SONAR is gedetecteerd.

Meldingen van SONAR-blokkering weergeven

Hiermee kunt u Meldingen van SONAR-blokkering in- of uitschakelen. Met Norton 360 Online kunt u de meldingen van SONAR-blokkering onderdrukken.

Meldingen van SONAR-blokkering weergeven bevat de volgende opties:

• Alles weergeven

Norton 360 Online waarschuwt u wanneer SONAR verdachte programma-activiteiten blokkeert.

• Alleen logboekvermelding

Norton 360 Online onderdrukt de meldingen wanneer SONAR verdachte programma-activiteiten blokkeert. Norton 360 Online onderdrukt de melding en registreert de details van deze geblokkeerde verdachte programma-activiteiten in het venster Beveiligingsgeschiedenis.

U kunt het venster Beveiligingsgeschiedenis openen door op de optie Beveiligingsgeschiedenis controleren te klikken in het venster Taken van Norton 360 Online.

SONAR-beveiliging

SONAR-beveiliging in- of uitschakelen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v26386563_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 18/09/2011