Prestatiecontrole

Via de optie Prestatiecontrole kunt u de prestaties van uw computer nauwlettend in de gaten houden. Wanneer de optie Prestatiecontrole is ingeschakeld, controleert Norton 360 Online het CPU- en geheugengebruik van uw computer. Daarnaast worden de belangrijke systeemactiviteiten bijgehouden die u de laatste drie maanden hebt uitgevoerd. Tot deze activiteiten behoren installaties, downloads, optimalisaties, bedreigingsdetecties, exemplaren van QuickScan en prestatiewaarschuwingen.

Wanneer u de optie Prestatiecontrole uitschakelt, zal Norton 360 Online geen informatie over resourcegebruik controleren of weergeven. Wanneer u op de optie Prestaties in het hoofdvenster klikt, verschijnt het venster Prestaties maar hierin wordt geen informatie weergegeven over het CPU- of geheugengebruik. De details van belangrijke systeemactiviteiten worden ook niet weergegeven. U kunt deze optie echter wel inschakelen vanuit het overlayvenster in het venster Prestaties.

De volgende opties zijn beschikbaar wanneer de optie Prestatiecontrole is ingeschakeld:

Prestatiewaarschuwing

Hiermee wordt aangegeven of u gewaarschuwd wilt worden over een toegenomen gebruik van de systeemresource door een programma of proces.

Norton 360 Online waarschuwt u met een prestatiewaarschuwing die informatie weergeeft over de programmanaam en resources die het programma gebruikt. Via de koppeling Details en instellingen in het prestatiebericht kunt u aanvullende details over het resourcegebruik van het programma bekijken. Het venster File Insight geeft de details en oorsprong van het bestand weer, evenals een lijst met het volledige resourcegebruik van het programma. In het venster File Insight kunt u het programma van controle uitsluiten. U kunt de optie Instellingen in het venster File Insight gebruiken om de optie Prestatiewaarschuwing uit te schakelen.

U kunt kiezen uit:

• Aan : Hiermee worden prestatiewaarschuwingen ingeschakeld.

Selecteer deze optie als u prestatiewaarschuwingen van Norton 360 Online wilt ontvangen. Bovendien registreert Norton 360 Online alle activiteiten die betrekking hebben op prestaties in het venster Beveiligingsgeschiedenis. Deze optie is standaard geselecteerd.

• Alleen logboekvermelding : Hiermee wordt het gebruik van systeemresources gecontroleerd en worden de gegevens van prestatiewaarschuwingen geregistreerd.

Wanneer een programma of proces de drempel voor gebruik van systeemresources overschrijdt, wordt dit niet door Norton 360 Online gemeld via prestatiewaarschuwingen. Norton 360 Online registreert echter wel alle activiteiten die betrekking hebben op prestaties in het venster Beveiligingsgeschiedenis. Onder de categorie Prestatiewaarschuwing in het venster Beveiligingsgeschiedenis kunt u details bekijken die betrekking hebben op prestatiewaarschuwingen.

• Uit : Hiermee worden prestatiewaarschuwingen uitgeschakeld.

Selecteer deze optie als u geen prestatiewaarschuwingen van Norton 360 Online wilt ontvangen.

Profiel Resourcedrempel voor waarschuwingen

Hiermee kunt u het profiel voor de resourcedrempel configureren om prestatiewaarschuwingen weer te geven

Wanneer het systeemresourcegebruik van een programma de drempel van een geconfigureerd profiel overschrijdt, geeft Norton 360 Online een prestatiewaarschuwing weer. U kunt de volgende profielen voor resourcedrempels configureren:

• Laag

• Gemiddeld

• Hoog

De drempel is standaard op Gemiddeld ingesteld.

Profiel Lage bron gebruiken voor batterijvermogen

Hiermee wordt aangegeven of Norton 360 Online de resourcedrempel moet wijzigen naar laag wanneer uw computer op de accu loopt

Door een profiel met een lage drempel in te stellen, zorgt Norton 360 Online dat alle programma's zo min mogelijk resources gebruiken. Wanneer het resourcegebruik van een programma of proces de drempel overschrijdt, geeft Norton 360 Online een prestatiewaarschuwing weer.

Waarschuwing voor intensief gebruik van

Hiermee worden de categorieën systeemresources weergegeven die de prestaties van uw computer beïnvloeden.

U kunt de systeemresources selecteren die Norton 360 Online moet controleren voor prestatiewaarschuwingen.

U kunt de volgende systeembronnen configureren:

• CPU

• Geheugen

• Schijf

• Ingangen

Uitgesloten programma's

Hiermee kunt u specifieke programma's selecteren en deze van prestatiewaarschuwingen uitsluiten

Als u een belangrijk programma uitvoert dat veel CPU, geheugen, of schijfruimte gebruikt, kunt u het aan de lijst Uitgesloten programma's toevoegen. Voegt u een programma aan de lijst Uitgesloten programma's toe, dan geeft Norton 360 Online geen waarschuwing weer wanneer het programma de drempel voor resourcegebruik overschrijdt.

Programma's uitsluiten van prestatiewaarschuwingen

Systeeminformatie

Controle van systeemactiviteiten

Over prestatiewaarschuwingen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v25421380_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 26/08/2011