Auto-Protect-waarschuwingen controleren

Auto-Protect scant bestanden op virussen, wormen en Trojaanse paarden wanneer u een bewerking met de bestanden uitvoert, bijvoorbeeld wanneer u ze verplaatst, kopieert of opent.

De functie scant ook op spyware, adware en andere beveiligingsrisico's.

Als Auto-Protect verdachte activiteiten detecteert, wordt een waarschuwing opgenomen in Beveiligingsgeschiedenis waarin staat dat een risico is gevonden en opgelost.

Als Auto-Protect een of meer virussen detecteert, worden deze opgelost of verwijderd, en ontvangt u hiervan bericht. In de waarschuwing wordt aangegeven welk bestand is opgelost of verwijderd en om welk virus, welk Trojaans paard of welke worm het ging. Verdere actie is niet nodig.

Auto-Protect-waarschuwingen controleren

1. Klik op Taken in het hoofdvenster van Norton 360 Online.

2. Klik in het venster Taken onder Algemene taken op Beveiligingsgeschiedenis controleren.

3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Weergeven de categorie waarvoor u waarschuwingen van Auto-Protect wilt controleren.

U kunt kiezen uit:

Recente geschiedenis

Hiermee controleert u Auto-Protect-waarschuwingen die u in de afgelopen zeven dagen hebt ontvangen.

Volledige geschiedenis

Hiermee controleert u alle Auto-Protect-waarschuwingen die u hebt ontvangen.

Opgeloste beveiligingsrisico's

Alle opgeloste beveiligingsbedreigingen controleren.

De categorie Opgeloste beveiligingsrisico's bevat de geïnfecteerde bestanden die Norton 360 Online herstelt, verwijdert of in quarantaine plaatst.

Onopgeloste beveiligingsrisico's

De lijst met onopgeloste beveiligingsrisico's controleren.

De categorie Onopgeloste risico's bevat de geïnfecteerde bestanden waarvoor Norton 360 Online geen actie kon ondernemen. Deze categorie bevat meestal de items met laag risico die uw aandacht vereisen voor een geschikte actie.

4. Klik in het rechterdeelvenster op de koppeling Opties.

Voor enkele items wordt de naam van de optie als Herstellen en opties weergegeven.

Als een of meer beveiligingsrisico's zoals spyware worden gevonden, kunt u bepalen wat u hiermee, indien nodig, wilt doen.

5. Selecteer in het venster Bedreiging gedetecteerd de geschikte actie voor het risico.

Hieronder volgen een aantal opties die in het venster Bedreiging gedetecteerd beschikbaar zijn:

Dit bestand herstellen en uitsluiten

Hiermee wordt het geselecteerde item in quarantaine teruggeplaatst op zijn oorspronkelijke locatie en wordt het item uitgesloten van detectie in latere scans.

Deze optie is beschikbaar voor gedetecteerde bedreigingen die wel en geen virussen zijn.

Dit programma uitsluiten

Hiermee wordt het beveiligingsrisico uitgesloten van toekomstige scans.

Norton 360 Online voegt het beveiligingsrisico toe aan de relevante lijst met uitsluitingen.

Handmatig herstellen (aanbevolen)

Hiermee kunt u met een handmatig herstelprogramma het risico oplossen.

Als u een bedreiging handmatig oplost, moet u de bedreigingsgegevens uit het venster Beveiligingsgeschiedenis verwijderen.

Dit bestand verwijderen (browser wordt mogelijk gesloten) (aanbevolen)

Hiermee wordt het beveiligingsrisico van uw computer verwijderd en in quarantaine geplaatst.

Deze optie is beschikbaar voor de beveiligingsrisico's die uw aandacht vereisen.

Dit bestand verwijderen (browser wordt mogelijk gesloten) (aanbevolen)

Hiermee wordt het geselecteerde beveiligingsrisico van uw computer verwijderd en in quarantaine geplaatst.

Deze optie is beschikbaar voor de beveiligingsrisico's die uw aandacht vereisen omdat ze handmatig moeten worden verwijderd.

Deze optie is ook beschikbaar voor de beveiligingsrisico's die handmatig in quarantaine worden geplaatst.

Uit geschiedenis verwijderen

Hierdoor wordt het geselecteerde beveiligingsrisico uit het logbestand van de Beveiligingsgeschiedenis verwijderd.

Help verkrijgen (aanbevolen)

Hiermee gaat u naar de website van Symantec Security Response.

Deze optie is beschikbaar voor de beveiligingsrisico's die uw aandacht vereisen omdat ze handmatig moeten worden verwijderd. U kunt de website van Symantec Security Response raadplegen voor instructies over het handmatig verwijderen van het beveiligingsrisico of andere informatie over het risico.

Verzenden aan Symantec

Hiermee verzendt u het beveiligingsrisico naar Symantec.

In sommige gevallen wordt een item waarvan u vermoedt dat het is geïnfecteerd, niet door Norton 360 Online als beveiligingsbedreiging geïdentificeerd. U kunt dan deze optie gebruiken om het item naar Symantec te verzenden voor verdere analyse.

Items in Beveiligingsgeschiedenis bekijken

Het detecteren van virussen, spyware en andere risico's