Het detecteren van virussen, spyware en andere risico's

Virussen en andere beveiligingsbedreigingen kunnen worden gedetecteerd tijdens een handmatige of aangepaste scan. Auto-Protect detecteert die bedreigingen als u een actie uitvoert met een geïnfecteerd bestand. Bedreigingen kunnen zich ook voordoen tijdens de uitwisseling van expresberichten, bij het verzenden van e-mail, en tijdens een handmatige of aangepaste scan.

Beveiligingsrisico's als spyware en adware kunnen ook worden herkend als deze activiteiten worden uitgevoerd.

Deze bestanden die uw systeem mogelijk kunnen infecteren wanneer uw computer voor het eerst wordt opgestart, worden als eerste gescand.

Dit zijn onder andere de volgende bestanden:

• Bestanden die gekoppeld zijn aan de processen die op dat moment in het geheugen worden uitgevoerd

• Bestanden die in opstartmappen worden vermeld

• Bestanden die worden vermeld in INI-bestanden, die gebruikt worden bij het opstarten van het systeem

• Bestanden die worden vermeld in batchbestanden, die gebruikt worden bij het opstarten van het systeem

• Bestanden waarnaar verwezen wordt in registersleutels voor het opstarten van het systeem

Als tijdens dit gedeelte van de scan een geïnfecteerd bestand wordt gevonden, wordt het bestand gerepareerd of verwijderd. Onnodige verwijzingen worden ook van uw computer verwijderd. Als u probeert een geïnfecteerd bestand te verwijderen, te repareren of in quarantaine te plaatsen terwijl hiervoor een proces actief is in het geheugen, probeert uw product het proces te beëindigen. U krijgt een waarschuwing en wordt gevraagd alle onnodige programma's te sluiten voordat het proces wordt beëindigd.

U kunt informatie over gedetecteerde virussen en andere beveiligingsbedreigingen bekijken in Beveiligingsgeschiedenis.

Beveiligingsgeschiedenis bevat ook informatie over spyware, adware en andere beveiligingsrisico's.

Items in Beveiligingsgeschiedenis bekijken

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v2488430_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 19/04/2010