Norton from Symantec

Norton Internet Security verwijderen

U kunt Norton Internet Security op de volgende manieren verwijderen:

• In het Configuratiescherm van Windows.

• Via het menu Start.

U hebt tijdens het verwijderen geen toegang tot de online Help. Druk daarom het Help-onderwerp Norton Internet Security verwijderen af voordat u de verwijdering voortzet.

Het kan zijn dat u Norton Internet Security om een bepaalde reden wilt verwijderen. U kunt het product opnieuw installeren met behulp van het installatiebestand dat u kunt downloaden van de Symantec-website of op de cd kunt vinden. Als u Norton Internet Security opnieuw wilt installeren, volgt u de installatieprocedures die in de gebruikershandleiding worden beschreven.

Wanneer u Norton Internet Security verwijdert, vraagt het of u de Norton-welkbalk gratis wilt behouden om veilig te zoeken en te navigeren op het internet, zelfs nadat het product is verwijderd. U kunt ervoor kiezen om de Norton-werkbalk met de functies Norton Safe Search en Norton Safe Web gratis te behouden. Norton Safe Search toont de beveiligingsstatus van de website en de Norton-classificatie voor alle gegenereerde zoekresultaten. Norton Safe Web analyseert de veiligheidsniveaus van de websites die u bezoekt en geeft de websites aan die geen bedreiging vormen.

U moet met internet zijn verbonden om deze optie te gebruiken. Norton Internet Security biedt u niet aan om de Norton-werkbalk te behouden als u voor uw product een upgrade naar de nieuwste versie neemt of als u een ander Norton-product opnieuw installeert.

U kunt Norton Internet Security verwijderen via het Configuratiescherm van Windows

1. Klik op de Windows-taakbalk op Start > Configuratiescherm.

2. In het Configuratiescherm van Windows voert u een van de volgende handelingen uit:

• Dubbelklik in Windows XP op Software.

• Klik in Windows Vista op Programma's en onderdelen.

• Klik in Windows 7 op Programma's > Programma's en onderdelen.

In Windows 7 verschijnt de optie Programma's wanneer u de optie Categorie selecteert in de vervolgkeuzelijst Weergeven op.

3. Voer in de lijst met momenteel geïnstalleerde programma's een van de volgende handelingen uit:

• Klik in Windows XP op Norton Internet Security en klik vervolgens op Wijzigen/Verwijderen.

• Klik in Windows Vista of Windows 7 op Norton Internet Security en klik vervolgens op Verwijderen/wijzigen.

4. Klik op de opgeroepen pagina onder Verwijderingsvoorkeuren selecteren op een van deze opties:

Ik ben van plan een Norton-product opnieuw te installeren. Behoud mijn instellingen.

Laat u uw instellingen, wachtwoorden, en voorkeuren voor Norton-functies behouden voordat u Norton Internet Security verwijdert.

Selecteer deze optie als u Norton Internet Security weer wilt installeren; of een ander Norton-product wilt installeren.

Verwijder alle gebruikersgegevens.

Laat u Norton Internet Security helemaal verwijderen, zonder dat instellingen, wachtwoorden en voorkeuren behouden worden.

5. Als Norton Internet Security vraagt of u de Norton-werkbalk wilt installeren na verwijdering, voert u een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Akkoord om na de verwijdering de Norton-werkbalk te behouden.

• Klik op Nee om Norton Internet Security te verwijderen zonder de Norton-werkbalk te behouden.

6. Wilt u Norton Internet Security verwijderen, dan klikt u op Volgende.

7. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Nu opnieuw starten (aanbevolen) om de computer opnieuw te starten.

• Klik op Later opnieuw starten om de computer later opnieuw op te starten.

Norton Internet Security wordt pas volledig verwijderd als u de computer opnieuw opstart.

Norton Internet Security verwijderen via het menu Start

1. Voer op de Windows-taakbalk een van de volgende handelingen uit:

• Klik in Windows XP op Start > Programma's > Norton Internet Security > Norton Internet Security verwijderen.

• Klik in Windows Vista of Windows 7 op Start > Alle programma's > Norton Internet Security > Verwijderen.

2. Klik op de opgeroepen pagina onder Verwijderingsvoorkeuren selecteren op een van deze opties:

Ik ben van plan een Norton-product opnieuw te installeren. Behoud mijn instellingen.

Laat u uw instellingen, wachtwoorden, en voorkeuren voor Norton-functies behouden voordat u Norton Internet Security verwijdert.

Selecteer deze optie als u Norton Internet Security weer wilt installeren; of een ander Norton-product wilt installeren.

Verwijder alle gebruikersgegevens.

Laat u Norton Internet Security helemaal verwijderen, zonder dat instellingen, wachtwoorden en voorkeuren behouden worden.

3. Als Norton Internet Security vraagt of u de Norton-werkbalk wilt installeren na verwijdering, voert u een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Akkoord om na de verwijdering de Norton-werkbalk te behouden.

• Klik op Nee om Norton Internet Security te verwijderen zonder de Norton-werkbalk te behouden.

4. Wilt u Norton Internet Security verwijderen, dan klikt u op Volgende.

5. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Nu opnieuw starten (aanbevolen) om de computer opnieuw te starten.

• Klik op Later opnieuw starten om de computer later opnieuw op te starten.

Norton Internet Security wordt pas volledig verwijderd als u de computer opnieuw opstart.

Verwijderen