Automatic Learn IPv6 NAT Traversal Traffic

IPv6 is de volgende versie van het internetprotocol. De voordelen van IPv6 ten opzichte van de bestaande IPv4 zijn onder andere grotere adresruimte, automatische configuratie van staatloze adressen, mobiliteit, en beveiliging van de netwerklaag.

IPv6 wordt momenteel door een aantal hosts en netwerken ondersteund. Een deel van internet dat achterligt qua IPv6-beschikbaarheid, zijn de IPv4 NAT-apparaten (Network Address Translation).

NAT-apparaten verschaffen de service voor netwerkadresconversie waarbij de netwerkadresgegevens in datagrampakketheaders worden gewijzigd. Met de techniek voor netwerkadresconversie wordt een adresruimte van een gegevenspakket in een andere openbare adresruimte verborgen. Op die manier heeft elke host in een particulier netwerk toegang tot internet via één openbaar IP-adres. Tijdens het huidige overgangsproces van IPv4 naar IPv6 worden de NAT-apparaten zelden bijgewerkt of vervangen. Microsoft heeft het tunnelingmechanisme Teredo ontwikkeld om dit probleem op te lossen.

Teredo is een IPv6-overgangstechnologie die voorziet in naadloze eind-tot-eind connectiviteit tussen IPv6-/IPv4-hosts die zich achter een of meer IPv4 NAT-apparaten bevinden. Bij gebruik van Teredo worden de IPv6-gegevenspakketten als IPv4-gebaseerde UDP-berichten (User Datagram Protocol) tussen de hosts verzonden.

Norton 360 Online biedt de optie Automatic Learn IPv6 NAT Traversal Traffic om het netwerkverkeer te beheren dat via Teredo met uw computer communiceert.

De optie Automatic Learn IPv6 NAT Traversal Traffic is alleen beschikbaar wanneer Automatisch programmabeheer is ingeschakeld. Automatic Learn IPv6 NAT Traversal Traffic is standaard ingeschakeld. In dit geval wordt al het IPv6 NAT Traversal-verkeer door Norton 360 Online toegestaan.

Wanneer u Automatic Learn IPv6 NAT Traversal Traffic uitschakelt, wordt IPv6 NAT Traversal-verkeer door Norton 360 Online geblokkeerd. Als Automatisch programmabeheer ook wordt uitgeschakeld, geeft Norton 360 Online waarschuwingen weer telkens wanneer IPv6 NAT Traversal-verkeer wordt gedetecteerd. Via de waarschuwingen wordt u gevraagd of Norton 360 Online het verkeer moet toestaan of blokkeren.

Enkele functies van Windows 7, zoals Remote Media Experience en Remote Assistance, werken alleen als Automatic Learn IPv6 NAT Traversal Traffic is ingeschakeld.

Alle firewallwaarschuwingen die verschijnen wanneer een onbekend programma toegang tot internet probeert te krijgen, bevatten informatie die aangeeft of het netwerkverkeer van Teredo afkomstig is.

Programmaregels

Geavanceerde instellingen voor Slimme firewall

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v23953846_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 20/10/2011