Webvraag

Met het toenemende gebruik van e-mail ontvangen veel gebruikers grote hoeveelheden ongewenste en ongevraagde commerciële e-mailberichten, ook wel spam genoemd. Spam maakt het niet alleen moeilijk legitieme e-mailberichten te identificeren, sommige spamberichten bevatten bovendien stuitende teksten en afbeeldingen. Webvraag is een functie van Norton AntiSpam waarmee Norton 360 Online de e-mailberichten efficiënter classificeert.

Effectieve spamfiltering is mogelijk wanneer elk e-mailbericht dat u ontvangt, met verschillende filters wordt gescand. Met slechts een of twee niveaus van e-mailfilters wordt een hoog percentage betrouwbare e-mailberichten ten onrechte als spam geclassificeerd of wordt spam onjuist geclassificeerd als betrouwbaar. Norton AntiSpam gebruikt verschillende filters om onjuiste classificatie te vermijden. Elk e-mailfilter gebruikt een unieke methode om spamberichten uit te filteren.

De e-mailberichten die u in uw e-mailprogramma ontvangt, worden gescand met verschillende lokale filters van Norton AntiSpam. De lokale filters zijn gebaseerd op Whitelist-techniek, Blacklist-techniek en een gepatenteerde filtertechnologie om e-mailberichten als betrouwbaar of spam te classificeren. Als de lokale filters een e-mailbericht als spam classificeren, wijzigt Norton AntiSpam het onderwerp van het e-mailbericht. Vervolgens stuurt Norton AntiSpam het e-mailbericht naar uw e-mailclient terug. Als de lokale filters het e-mailbericht als spam classificeren, verzamelt Norton AntiSpam informatie zoals de handtekening en URL-hashes van het e-mailbericht. Norton AntiSpam verstuurt deze informatie vervolgens naar de filter Webvraag voor extra analyse.

De filter Webvraag analyseert de handtekening en URL-hashes van het e-mailbericht en stuurt vervolgens het analyserapport naar Norton AntiSpam. Wanneer het e-mailbericht als spam wordt geïdentificeerd, wijzigt Norton AntiSpam het onderwerp van het bericht en wordt het naar uw e-mailprogramma gestuurd. Op basis van vooraf gedefinieerde e-mailregels wordt het bericht vervolgens teruggeplaatst in de map met ongewenste berichten of in de Norton AntiSpam-map.

U kunt de optie Webvraag het beste ingeschakeld laten. Als u de optie Webvraag uitschakelt, verhoogt u de kans op spamberichten met phishing- of spam-URL's.

Webvraag in- of uitschakelen

Norton AntiSpam

Instellingen van Norton AntiSpam

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v23921102_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 24/08/2011