Insight-netwerkscan

De Insight-netwerkscan gebruikt de Cloud-technologie waarin een externe server op het web de meest recente virusdefinities bevat. Norton 360 Online scant uw computer op de laatste beveiligingsbedreigingen. Tijdens het uitvoeren van de Insight-netwerkscan gebruikt Norton 360 Online de virusdefinities die lokaal en in de Cloud beschikbaar zijn. Norton 360 Online biedt extra beveiliging door gebruik te maken van de nieuwste definities in de Cloud, met uitzondering van de definities die lokaal op uw computer zijn geïnstalleerd.

Norton 360 Online voert alleen een Insight-netwerkscan uit als de optie Insight-beveiliging is ingeschakeld. De optie Insight-beveiliging is standaard ingeschakeld. De optie Insight-beveiliging staat op het tabblad Scans en risico's in het venster Antivirus.

Wanneer de optie Insight-beveiliging is ingeschakeld, worden de traditionele en de Insight-netwerkscan tegelijk door Norton 360 Online uitgevoerd. De traditionele scan gebruikt de definities van het lokale systeem, terwijl de Insight-netwerkscan de definities gebruikt die in de Cloud worden gehost.

Bedreigingsdetectie op basis van de definities in de Cloud is identiek aan bedreigingsdetectie op basis van de lokale definities. Cloud-definities omvatten echter extra gegevens over de gedetecteerde bedreigingen, die aangeven dat de bedreigingen afkomstig zijn van internet. Definities op de cloud verschaffen een algemene naam voor het gedetecteerde risico, terwijl de lokale definities de specifieke naam voor het gedetecteerde risico bevatten. Als bijvoorbeeld een Trojaans paard wordt gedetecteerd, geven de scanresultaten van het Insight-netwerk mogelijk Cloud.Trojan weer. De scanresultaten van de lokale definitie geven echter mogelijk Trojan.Foo weer.

Als de traditionele scan wordt voltooid terwijl de Insight-netwerkscan nog wordt uitgevoerd, kunt u de voortgangsstatus van Insight-netwerkscan bekijken.

De Insight-netwerkscan ondersteunt de QuickScan, de Insight-netwerkscan via snelmenu, het scannen van expresberichten en de Download Insight-scan. E-mail scannen, Volledige systeemscan en Auto-Protect-scan worden niet ondersteund door Insight-netwerkscan.

Als de optie Insight-beveiliging is ingeschakeld, kunt u handmatig de volgende typen Insight-netwerkscans uitvoeren:

• Snelle Insight-netwerkscan

Norton 360 Online voert tegelijk een traditionele QuickScan en een Snelle Insight-netwerkscan uit om de computergebieden te scannen die vaak door virussen worden aangevallen. Tevens zorgt Norton 360 Online dat Snelle scan tijdens inactiviteit samen met Snelle Insight-netwerkscan wordt uitgevoerd.

De Insight-netwerkscan ondersteunt geen QuickScans die worden uitgevoerd als onderdeel van een volledige systeemscan tijdens inactiviteit.

• Insight-netwerkscan via snelmenu

Wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand klikt, wordt in het snelmenu de optie Insight-netwerkscan voor Norton 360 Online weergegeven. U kunt deze opdracht gebruiken om een bestand te scannen aan de hand van lokale definities en definities die in de Cloud worden gehost.

De optie Insight-netwerkscan is alleen beschikbaar voor afzonderlijke bestanden.

Insight-beveiliging in- of uitschakelen

De Norton 360 Online-scans

Instellingen voor scans en risico's

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v23920836_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 31/03/2011