Norton-taken

Het venster Norton-taken biedt een interface waar u alle Norton-specifieke achtergrondtaken kunt weergeven en controleren. De meeste achtergrondtaken worden door Norton 360 Online uitgevoerd wanneer uw computer inactief is. Het venster Norton-taken bevat de details van de achtergrondtaken die door Norton 360 Online worden uitgevoerd.

Enkele details zijn:

• De naam van de Norton-taak

U kunt het pictogram gebruiken dat voor de naam van een achtergrondtaak wordt weergegeven om een achtergrondtaak te starten of te stoppen. U kunt een taak die op de achtergrond wordt uitgevoerd, op elk moment starten of stoppen.

• De tijdstempel van de Norton-taak

U kunt details bekijken, zoals de datum waarop de achtergrond voor het laatst is uitgevoerd en de tijd. Aan de hand van deze informatie kunt u beslissen of u een achtergrondtaak wilt starten, of wilt wachten tot de taak door Norton 360 Online wordt uitgevoerd wanneer de computer inactief is.

• De duur van de Norton-taak

U kunt bekijken hoe lang het uitvoeren van de Norton-taak de laatste keer heeft geduurd. Aan de hand van deze informatie kunt u ook bepalen hoe lang de achtergrondtaak duurt als u deze start.

• Of de achtergrondtaak is uitgevoerd terwijl de computer inactief was

Dit detail helpt u te bepalen of een taak al tijdens inactiviteit is uitgevoerd of dat u deze moet uitvoeren.

• De status van de Norton-taak

U kunt details bekijken over de voltooiing van de taak.

• De energiebron die de Norton-taak gebruikt.

U kunt het type energiebron opgeven dat elke Norton-taak gebruikt. Gebruik de koppeling Configureren naast het energiebronpictogram om de energiebron voor de Norton-taken te configureren.

In het venster Norton-taken kunt u de volgende Norton-specifieke taken bijhouden:

Automatische LiveUpdate

Automatische LiveUpdate controleert automatisch op definitie- en programma-updates wanneer uw computer met internet is verbonden.

Automatische LiveUpdate controleert standaard elke vier uur op updates.

Een back-up maken van Standaardset

Hiermee wordt een back-up uitgevoerd van de bestanden en gegevens die in uw back-upset zijn opgenomen.

Als u meerdere back-upsets maakt, worden alle back-upsets weergegeven in de lijst Norton-taken. U kunt een specifieke back-up via het venster Norton-taken uitvoeren.

Schijfoptimalisatie

Hiermee worden onnodige bestanden geëlimineerd en de plaatsing van bestanden op uw computerschijven herschikt om prestaties te verbeteren.

Volledige systeemscan

Hiermee wordt de volledige computer op virussen, spyware en andere beveiligingskwetsbaarheden gescand.

Daarnaast worden andere activiteiten uitgevoerd, zoals LiveUpdate, Opruimen, Schijfoptimalisatie en Back-up.

Insight Optimizer

Hiermee wordt het opstartvolume van uw computer geoptimaliseerd.

Internet Explorer-geschiedenis opruimen

Hiermee wordt onnodige webpaginageschiedenis verwijderd die in de geschiedenismap van uw internetbrowser is achtergelaten.

Verwijdert de sporen van internetzoekopdrachten die op uw pc zijn uitgevoerd.

Tijdelijke Internet Explorer-bestanden

Hiermee worden de tijdelijke bestanden verwijderd die na surfen op internet op de vaste schijf zijn achtergelaten.

Norton Community Watch

Norton Community Watch beveiligt uw computer tegen potentiële risico's. Het verzamelt de informatie over nieuwe beveiligingsrisico's op uw computer en stuurt de informatie voor analyse naar Symantec. Symantec beoordeelt deze gegevens om nieuwe bedreigingen op te sporen.

Norton Insight

Hiermee kunt u bestanden op uw computer slim scannen. De prestaties van Norton 360 Online-scans worden verbeterd, doordat u minder bestanden kunt scannen zonder de beveiliging van uw computer aan te tasten.

Met Norton Insight kunt u de gegevens controleren van de bestanden die aandacht vereisen op uw computer. Zo kunt u de bestandshandtekening en de datum waarop het bestand is geïnstalleerd zien. Verder kunt u het vertrouwensniveau, communitygebruik, resourcegebruik en de bron van het bestand zien.

Pulsupdates

Met pulsupdates wordt elke vijf minuten op definitie-updates gecontroleerd en worden de 'gestreamde' virusdefinities gedownload. Pulsupdates verzorgen de updates tijdens de volledige updates, die LiveUpdate automatisch elke paar uur downloadt. Zorg dat de optie Pulsupdates altijd is ingeschakeld. Deze optie beveiligt u tegen de recentste bedreigingen zonder uw systeemprestaties te beïnvloeden of uw online activiteiten te onderbreken.

Snelle scan

Hiermee worden de belangrijke locaties op uw computer gescand die vaak het doelwit zijn van virussen en andere beveiligingsbedreigingen.

Een Snelle scan neemt minder tijd in beslag dan een Volledige systeemscan omdat bij deze scan niet uw hele computer wordt gescand.

Windows-register opruimen

Hiermee worden onnauwkeurige en verouderde items in het Windows-register verwijderd die fouten kunnen veroorzaken.

Tijdelijke bestanden in Windows opruimen

Hiermee worden de onnodige bestanden verwijderd die in tijdelijke Windows-mappen zijn achtergelaten, nadat een programma is geïnstalleerd of bijgewerkt.

De volgende grijs weergegeven taakcategorieën worden in de achtergrond uitgevoerd om de prestaties en de beveiliging van uw systeem te verbeteren. Alleen voor de volgende activiteiten kunt u de details bekijken van de laatste keer dat deze zijn uitgevoerd.

Identiy Safe-onderhoud

Hiermee worden onderhoudstaken met betrekking tot Identity Safe op de achtergrond uitgevoerd. Taken zijn onder andere het verzenden van statistieken over het Identity Safe-profiel en het downloaden van favoriete pictogrammen.

AntiSpam-onderhoud

Hiermee worden onderhoudstaken met betrekking tot AntiSpam op de achtergrond uitgevoerd. Taken zijn onder andere het bijwerken van contactpersonen en AntiSpam-filters.

Licentie-onderhoud

Hiermee worden onderhoudstaken met betrekking tot licenties op de achtergrond uitgevoerd.

Insight-onderhoud

Hiermee worden onderhoudstaken met betrekking tot Norton Insight op de achtergrond uitgevoerd. Taken zijn onder andere het beheren van gegevens over de stabiliteit en het vertrouwensniveau van bestanden op uw computer.

Productonderhoud

Hiermee worden onderhoudstaken met betrekking tot Norton 360 Online op de achtergrond uitgevoerd. Taken zijn onder andere het wissen van installatielogboeken en het opnieuw scannen van geconsolideerde firewallregels.

Naast het bekijken en controleren van de achtergrondtaakdetails kunt u ook de Time-out bij inactiviteit opgeven. Wanneer de Time-out bij inactiviteit is verstreken, wordt de computer door Norton 360 Online als inactief aangemerkt en worden de achtergrondtaken uitgevoerd. U kunt de balk Aftellen voor inactieve staat gebruiken om te controleren of uw computer inactief is.

U kunt Stille modus ook handmatig voor bepaalde tijd inschakelen.

Achtergrondtaken van Norton 360 Online controleren

Duur van Time-out bij inactiviteit opgeven

Systeeminformatie

< Terug

The solution made it easy for me to handle my issue.

Strongly disagree
Strongly agree

This is not my issue.