Download Intelligence

Met de optie Download Intelligence van Norton 360 Online kunt u de functie Download Insight instellen. Download Insight verschaft informatie over het reputatieniveau van alle uitvoerbare bestanden die u van de ondersteunde portalen downloadt. De reputatiegegevens geven aan of het gedownloade bestand veilig kan worden geïnstalleerd. Aan de hand van deze details kunt u beslissen wat u met het bestand wilt doen.

Enkele ondersteunde portalen zijn:

• Internet Explorer (browser)

• Opera (browser)

• Yahoo (browser)

• Firefox (browser)

• Chrome (browser)

• AOL (browser)

• Safari (browser)

• QQ (chat)

• MSN Messenger (chat)

• ICQ (chat)

• Skype (chat)

• Yahoo Messenger (chat)

• MSN Explorer (browser, e-mail en chat)

• Outlook (e-mail)

• Thunderbird (e-mail)

• Windows Mail (e-mail)

• Outlook Express (e-mail)

• Limewire (P2P)

• BitTorrent (P2P)

• Thunder (P2P)

• Vuze (P2P)

• Bitcomet (P2P)

• uTorrent (P2P)

• FileZilla (bestandsbeheer)

• UseNext (Download Manager)

• FDM (Download Manager)

• Adobe Acrobat Reader (PDF-viewer)

Op basis van het type portal waarmee u uw bestand download, doet Norton 360 Online het volgende:

• Analyseert het bestand op basis van de reputatiegegevens wanneer de download is voltooid.

• Analyseert het bestand op basis van de reputatiegegevens wanneer het bestand wordt geopend.

Download Insight gebruikt de resultaten van de bestandsanalyse om u de reputatiegegevens van het bestand te kunnen geven. De basisniveaus voor reputatie van het bestand zijn goed, slecht, niet bewezen en matig. Veilige bestanden hebben een goed reputatieniveau. De reputatie van de onbekende bestanden is niet bewezen of matig. De onveilige bestanden worden echter gekenmerkt door slechte reputatieniveaus. Onveilige bestanden zijn de bedreigingen die Norton 360 Online detecteert en van uw computer verwijdert.

U kunt veilige bestanden standaard installeren. De onveilige bestanden worden door Norton 360 Online verwijderd. In het geval van onbekende bestanden wordt u door Download Insight gevraagd een geschikte actie op het bestand uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld het bestand installeren, de installatie annuleren of het bestand van uw computer verwijderen.

In de Beveiligingsgeschiedenis worden details geregistreerd van alle gebeurtenissen die door Download Insight worden verwerkt en gemeld. U vindt hier informatie over de Download Insight-activiteiten voor het bestand. U kunt deze details bekijken in de categorie Download Insight in Beveiligingsgeschiedenis.

U kunt de optie Download Intelligence en de beschikbare opties eronder in het venster Instellingen gebruiken om Downloadinformatie te configureren.

De optie Downloadinformatie is standaard ingeschakeld. U kunt de opties van Download Intelligence aanpassen om het volgende op te geven:

• De gedownloade bestanden waarvoor u Download Insight-meldingen wilt ontvangen

• Het type gedownloade bestanden waarvoor Download Insight u vraagt wat er met het bestand moet worden gedaan, evenals hoe vaak deze vragen voor een geschikte actie moeten verschijnen.

De opties voor Download Intelligence zijn de volgende:

Meldingen van Download Insight

Hiermee kunt u opgeven wanneer Download Insight meldingen weer moet geven.

In deze meldingen kunt u de details zien van het bestand dat u downloadt. Wanneer u de optie Download Insight-meldingen instelt op Aan, voert Norton 360 Online een van de volgende handelingen uit op basis van het type portal dat u gebruikt om uw bestand te downloaden:

• Geeft elke keer wanneer u een uitvoerbaar bestand downloadt, een melding weer.

• Geeft alleen een melding weer wanneer u een bestand downloadt dat is geïnfecteerd met een lokale virusdefinitie. Als het bestand dat u downloadt, geïnfecteerd is met een cloud-virusdefinitie, verwijdert Norton 360 Online het bestand van uw computer en geeft de bedreigingsdetails aan u door.

Wanneer Alleen risico's is ingesteld voor de optie Download Insight-meldingen, verschijnen meldingen wanneer u een geïnfecteerd of verdacht uitvoerbaar bestand download.

Volledig rapport van Downloadinformatie

Hier kunt u opgeven wanneer en voor welk bestandstype u door Downloadinformatie moet worden gevraagd om een geschikte actie te selecteren.

Gebruik de volgende opties om de instellingen van Volledig rapport van Downloadinformatie te configureren:

• Altijd

Wanneer u Altijd instelt voor de optie Volledig rapport van Downloadinformatie wordt u altijd om een geschikte actie gevraagd voor veilige en onbekende bestanden. Het venster Downloadinformatie verschijnt telkens wanneer u een gedownload bestand met een veilige of onbekende reputatiescore probeert te openen. U kunt de details van het bestand bekijken, evenals de opties waarmee u een geschikte actie voor het bestand kunt selecteren.

• Alleen niet bewezen bestanden

Standaard is de optie Volledig rapport van Downloadinformatie op Alleen niet bewezen bestanden ingesteld. Downloadinformatie vraagt u alleen voor onbekende bestanden een geschikte actie te selecteren. Het venster Downloadinformatie verschijnt telkens wanneer u een gedownload bestand met een onbekende reputatiescore probeert te openen. U kunt de details van het bestand bekijken, evenals de opties waarmee u een geschikte actie voor het bestand kunt selecteren.

• Nooit

Gebruik de optie Nooit als u voor geen enkel bestandstype meldingen wilt ontvangen. Het venster Downloadinformatie verschijnt niet wanneer u een gedownload bestand probeert te openen.

Waarschuwing bij slechte stabiliteit

Hiermee kunt u opgeven of Download Insight het moet melden als u een onstabiel bestand downloadt.

Wanneer u Nooit instelt voor Volledig rapport van Downloadinformatie voert Downloadinformatie een van de volgende acties uit:

• Wanneer de optie Waarschuwing bij slechte stabiliteit is uitgeschakeld, wordt u niet gevraagd een geschikte actie te selecteren voor welk bestandstype dan ook. In dit geval verschijnt het venster Download Insight niet wanneer u een gedownload bestand probeert te openen.

• Wanneer de optie Waarschuwing bij slechte stabiliteit is ingeschakeld, wordt u gevraagd een geschikte actie te selecteren wanneer u een onstabiel bestand probeert te downloaden. Norton 360 Online identificeert onveilige bestanden als bedreiging en verwijdert ze.

Als u niet wilt dat de bestanden die u downloadt, worden verwerkt voor reputatieanalyse, schakelt u Download Insight uit. Als Download Insight is uitgeschakeld, is uw computer niet voldoende beveiligd tegen internetbedreigingen en beveiligingsrisico's.

Wanneer u Auto-Protect uitschakelt, wordt Download Insight ook uitgeschakeld. Wanneer Stille modus is ingeschakeld, worden de meldingen van Download Insight door Norton 360 Online onderdrukt.

Download Insight

Download Intelligence uit- of inschakelen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v23920667_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 29/09/2011