Download Insight

Download Insight verschaft informatie over het reputatieniveau van alle uitvoerbare bestanden die u van de ondersteunde portalen downloadt. De reputatiegegevens geven aan of het gedownloade bestand veilig kan worden geïnstalleerd. Aan de hand van deze details kunt u beslissen wat u met het bestand wilt doen.

Enkele ondersteunde portalen zijn:

• Internet Explorer (browser)

• Opera (browser)

• Firefox (browser)

• Chrome (browser)

• AOL (browser)

• Safari (browser)

• Yahoo (browser)

• MSN Explorer (browser, e-mail en chat)

• QQ (chat)

• ICQ (chat)

• Skype (chat)

• MSN Messenger (chat)

• Yahoo Messenger (chat)

• Limewire (P2P)

• BitTorrent (P2P)

• Thunder (P2P)

• Vuze (P2P)

• Bitcomet (P2P)

• uTorrent (P2P)

• Outlook (e-mail)

• Thunderbird (e-mail)

• Windows Mail (e-mail)

• Outlook Express (e-mail)

• FileZilla (bestandsbeheer)

• UseNext (Download Manager)

• FDM (Download Manager)

• Adobe Acrobat Reader (PDF-viewer)

Op basis van het type portal waarmee u uw bestand download, doet Norton 360 Online het volgende:

• Analyseert het bestand op basis van de reputatiegegevens wanneer de download is voltooid.

• Analyseert het bestand op basis van de reputatiegegevens wanneer het bestand wordt geopend.

Download Insight gebruikt de resultaten van de bestandsanalyse om u de reputatiegegevens van het bestand te kunnen geven. De basisniveaus voor reputatie zijn goed, slecht, niet bewezen en matig. Op basis van de reputatieniveaus kunnen de bestanden ruwweg worden geclassificeerd als:

Veilig

Dit niveau heeft betrekking op de bestanden die door Norton of de gebruiker worden vertrouwd.

Veilige bestanden hebben een goed reputatieniveau. Deze bestanden beschadigen uw computer niet. Auto-Protect staat standaard toe dat veilige bestanden worden uitgevoerd.

Onveilig

Dit niveau heeft betrekking op de bestanden die door Norton 360 Online als een beveiligingsrisico of bedreiging worden aangeduid.

Onveilige bestanden worden gekarakteriseerd door slechte of matige reputatieniveaus en Norton 360 Online verwijdert deze van uw computer.

Onbekend

Dit niveau heeft betrekking op de bestanden die niet veilig of onveilig zijn.

Onbekende bestanden hebben een niet bewezen reputatie. Deze bestanden kunnen uw computer beschadigen. In het geval van een onbekend bestand wordt u door Download Insight geïnformeerd dat er twijfel bestaat over het reputatieniveau van het bestand. Gebruik de koppeling Details bekijken in de meldingen om meer gegevens van het bestand te zien.

Voor onbekende bestanden biedt Norton 360 Online u de mogelijkheid om te beslissen wat u met het bestand wilt doen. Zo kunt u een bestand uitvoeren, voorkomen dat het bestand wordt uitgevoerd, of het bestand van uw computer verwijderen.

Download Insight staat u standaard toe veilige bestanden te installeren. Bij bestanden met een onbekend reputatieniveau vraagt Download Insight u de actie te selecteren die u op het bestand wilt uitvoeren. Bij een onveilig bestand meldt Download Insight dat Norton 360 Online het bestand als een bedreiging heeft aangeduid en heeft verwijderd.

Op basis van de reputatiedetails in de Download Insight-meldingen voor de bestanden die aandacht vereisen, kunt u een actie op het bestand uitvoeren. Het venster Download Insight biedt verschillende opties waarmee u een actie kunt selecteren. Welke opties in het venster verschijnen, is afhankelijk van het reputatieniveau van het gedownloade bestand. Hieronder volgen een aantal opties die in dit venster beschikbaar zijn:

Dit programma uitvoeren

Hiermee kunt u het uitvoerbare programma installeren.

Uitvoeren annuleren

Hiermee kunt u de installatie van het uitvoerbare programma annuleren.

Verwijder dit bestand van mijn systeem

Hiermee kunt u het bestand van uw computer verwijderen.

In de Beveiligingsgeschiedenis worden details van alle gebeurtenissen geregistreerd die door Download Insight worden verwerkt en gemeld. U vindt er ook informatie over het veiligheidsniveau van het bestand en de actie die u eventueel op het bestand uitvoert. U kunt deze details bekijken in de Downloadinformatie -categorie in Beveiligingsgeschiedenis.

Wanneer u Auto-Protect uitschakelt, wordt Download Insight automatisch door Norton 360 Online uitgeschakeld. In dat geval wordt uw computer niet voldoende beveiligd tegen internetbedreigingen en beveiligingsrisico's. Laat Auto-Protect daarom altijd ingeschakeld om uw computer tegen beveiligingsrisico's te beschermen.

Wanneer Stille modus is ingeschakeld, worden de meldingen van Download Insight door Norton 360 Online onderdrukt.

Download Intelligence uit- of inschakelen

De optie Download Insight-meldingen configureren.

De optie Volledig rapport van Downloadinformatie configureren

Waarschuwing bij slechte stabiliteit in- of uitschakelen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v23920628_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 29/09/2011