Het opstartvolume optimaliseren

Met de optie Optimaliseren kunt u uw opstartvolume optimaliseren, zodat uw computer sneller wordt opgestart. Wanneer u het opstartvolume optimaliseert, worden bestandsfragmenten in aansluitende of aangrenzende clusters herschikt, waardoor de bruikbare vrije ruimte wordt gemaximaliseerd. Wanneer de stationskop van de vaste schijf alle bestandsgegevens op één locatie vindt, kan het bestand sneller in het geheugen worden gelezen.

Wanneer u de optie Optimaliseren in Windows XP gebruikt, wordt alleen het opstartvolume door Norton 360 Online geoptimaliseerd (bijvoorbeeld C:\Windows). Hierdoor verloopt het optimalisatieproces sneller. Als u echter de optie Optimaliseren in Windows Vista of Windows 7 gebruikt, optimaliseert Norton 360 Online het station dat het opstartvolume bevat. Hierdoor kost het optimalisatieproces meer tijd.

De optie Optimaliseren bevindt zich boven aan de beveiligingsstatusgrafiek in het venster Prestaties. U kunt uw opstartvolume ook handmatig optimaliseren via de optie Insight Optimizer in het venster Norton-taken. De rij Insight Optimizer in de lijst met achtergrondtaken die beschikbaar is in het venster Norton-taken geeft informatie over het optimalisatieproces van het opstartvolume. Hier kunt u details bekijken zoals de tijdstempel, duur en status van de achtergrondtaken.

Het opstartvolume via het venster Prestaties optimaliseren

1. Klik in het hoofdvenster van Norton 360 Online op Prestaties.

2. Klik boven aan de beveiligingsstatusgrafiek in het venster Prestaties op Optimaliseren.

Het opstartvolume via het venster Norton-taken optimaliseren

1. Klik in het hoofdvenster van Norton 360 Online op Prestaties.

2. Klik in het venster Prestaties op Norton-taken.

3. Klik in het venster Norton-taken onder de kolom Norton-taken op het pictogram Afspelen dat voor Insight Optimizer verschijnt.

Optimalisatie

Optimalisatie voor inactiviteit

Systeeminformatie

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v23920585_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 27/09/2011