Bescherming van kwetsbare punten

Bescherming van kwetsbare punten is een onderdeel van het inbraakpreventiesysteem. Bescherming van kwetsbare punten biedt informatie over hoe ontvankelijk de programma's op uw computer zijn voor kwaadwillige aanvallen. Het biedt ook informatie over de bekende aanvallen waartegen ze worden beveiligd.

Kwetsbaarheden zijn fouten in uw programma's of uw besturingssysteem die de algehele beveiliging van uw systeem compromitteren. Onjuiste computer- of beveiliginsconfiguraties kunnen ook tot kwetsbaarheden leiden. Externe aanvallers profiteren van deze kwetsbaarheden en voeren kwaadwillige acties uit op uw computer. Voorbeelden van dergelijke kwaadwillige aanvallen zijn keyloggers en hackersactiviteiten. Dergelijke aanvallen kunnen de prestaties van uw computer vertragen, programmafouten veroorzaken of uw persoonlijke en vertrouwkelijke informatie openbaarmaken aan hackers.

Norton 360 Online biedt oplossingen op basis van handtekeningen om uw computer te beveiligen tegen de meest voorkomende internetaanvallen. Dit zijn gegevens aan de hand waarvan aanvalspogingen kunnen worden geïdentificeerd van aanvallers die bekende zwakke plekken in programma's of besturingssystemen uitbuiten. De functie Inbraakpreventie van Norton 360 Online maakt gebruik van een uitgebreide lijst met aanvalshandtekeningen om verdachte netwerkactiviteiten te detecteren en blokkeren.

Met Bescherming van kwetsbare punten kunt u het verband zien tussen de kwetsbaarheden waartegen uw computer is beveiligd en de programma's die mogelijk deze kwetsbaarheden bevatten. In het venster Bescherming van kwetsbare punten kunt u de lijst met kwetsbare toepassingen en de bijbehorende gegevens bekijken.

De volgende opties in het venster geven informatie over de kwetsbare toepassingen weer.

Leverancier

Hier wordt de naam van de leverancier van de toepassing weergegeven

Programma

Hier wordt de naam van de toepassing weergegeven

Aantal

Hier wordt het aantal kwetsbaarheden weergegeven dat de toepassing kan beïnvloeden

U kunt meer informatie over elke kwetsbaarheid bekijken door op de programmanaam te klikken. Wanneer u op een Programma naam klikt, toont het dialoogvenster Bescherming van kwetsbare punten een overlayvenster. Dit venster bevat de details van de kwetsbaarheid. Hierin staat onder andere een lijst met aanvalshandtekeningen om bekende aanvallen te detecteren die het geselecteerde kwetsbare programma kunnen beïnvloeden. Wanneer u op een handtekening klikt, wordt de Symantec Security Response-webpagina geopend die informatie bevat over de aanvalshandtekening.

Bescherming van kwetsbare punten

De lijst met kwetsbare programma's bekijken

Details van een kwetsbare toepassing weergeven

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v23829094_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 10/02/2011