Bescherming van kwetsbare punten

Bescherming van kwetsbare punten is een onderdeel van het inbraakpreventiesysteem. Bescherming van kwetsbare punten biedt informatie over hoe ontvankelijk de programma's op uw computer zijn voor kwaadwillige aanvallen. Het biedt ook informatie over de bekende aanvallen waartegen ze worden beveiligd.

Kwetsbaarheden zijn fouten in uw programma's of uw besturingssysteem die de algehele beveiliging van uw systeem compromitteren. Onjuiste computer- of beveiliginsconfiguraties kunnen ook tot kwetsbaarheden leiden. Externe aanvallers profiteren van deze kwetsbaarheden en voeren kwaadwillige acties uit op uw computer. Voorbeelden van kwaadwillige aanvallen zijn Active Desktop-controle, het gebruik van keyloggers en hackersactiviteiten. Dergelijke aanvallen kunnen de prestaties van uw computer vertragen, programmafouten veroorzaken of uw persoonlijke en vertrouwkelijke informatie openbaarmaken aan hackers.

Norton 360 Online biedt oplossingen op basis van handtekeningen om uw computer te beveiligen tegen de meest voorkomende internetaanvallen. Aanvalshandtekeningen bevatten informatie aan de hand waarvan aanvalspogingen kunnen worden geïdentificeerd van aanvallers die bekende zwakke plekken in uw programma's of besturingssysteem uitbuiten. De functie Inbraakpreventie van Norton 360 Online maakt gebruik van een uitgebreide lijst met aanvalshandtekeningen om verdachte netwerkactiviteiten te detecteren en blokkeren.

Met Bescherming van kwetsbare punten kunt u het verband zien tussen de kwetsbaarheden waartegen uw computer is beveiligd en de programma's die mogelijk deze kwetsbaarheden bevatten. Als Internet Explorer bepaalde HTTP-reacties bijvoorbeeld niet verwerkt, kan dit resulteren in een kwetsbaarheid die kan worden uitgebuit. In dit geval wordt Internet Explorer als een kwetsbaar programma betiteld door Bescherming van kwetsbare punten. Daarnaast biedt het ook informatie over de handtekeningen die Inbraakpreventie gebruikt om pogingen tot uitbuiting van deze kwetsbaarheid te detecteren.

Details van kwetsbaarheden in systemen

De lijst met kwetsbare programma's bekijken

Details van een kwetsbare toepassing weergeven

Inbraakpreventie

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v23829039_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 23/09/2011