Uw Norton-apparaatbeveiliging up-to-date houden

Als u Automatische LiveUpdate heeft uitgeschakeld of offline bent geweest, kunt u controleren wanneer u voor het laatst updates voor Norton-apparaatbeveiliging heeft ontvangen en zo nodig LiveUpdate uitvoeren. Zo weet u zeker dat u de nieuwste

• virusdefinities heeft die uw apparaat beschermen tegen malware, ongeoorloofde netwerktoegang, spam-e-mails en nog veel meer.

• programma-updates heeft die de compatibiliteit van het besturingssysteem of de hardware uitbreiden, een prestatieprobleem oplossen of programmafouten corrigeren.

Zolang uw abonnement geldig is, kunt u met Norton eenvoudig automatische updates ontvangen die u beschermen tegen opkomende bedreigingen.

STAP 1

Controleren wanneer Norton voor het laatst is bijgewerkt

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van Norton op Beveiliging.

3. Selecteer de datum naast Beveiligingsupdates onder de beveiligingsstatusindicator.

4. Als de datum meer dan een dag of twee geleden is, voert u LiveUpdate uit.

STAP 2

LiveUpdate uitvoeren om de recentste Norton-updates te downloaden

Zorg dat u verbonden bent met internet.

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik in het hoofdvenster van Norton op Beveiliging en klik vervolgens op LiveUpdate.

3. Klik in het venster Norton LiveUpdate op OK wanneer LiveUpdate is voltooid.

Als LiveUpdate om een of andere reden niet heeft gewerkt, kunt u Intelligent Updater uitvoeren om de nieuwste updates te krijgen.

STAP 3

Intelligent Updater uitvoeren als LiveUpdate is mislukt

1. Ga naar de downloadpagina van Intelligent Updater.

2. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van uw Windows-versie:

• Voor 8.1/8/7/Vista/XP 32-bits: Klik op het eerste bestand in de lijst onder Bestandsnaam. De bestandsnaam begint met het jaartal en eindigt met v5i32.exe. Bijvoorbeeld: 20130528-017-v5i32.exe

• Voor W8.1/8/7/Vista 64-bits: Ga naar de sectie 64-bits platformen en klik op het eerste bestand in de lijst onder Bestandsnaam. De bestandsnaam begint met het jaartal en eindigt met v5i64.exe. Bijvoorbeeld: 20130528-017-v5i64.exe

3. Sla het bestand op het Windows-bureaublad op.

4. Dubbelklik op het bureaublad op het bestand dat u daar heeft opgeslagen.

STAP 4

Zorg dat Automatische LiveUpdate van Norton is ingeschakeld

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op AntiVirus.

4. Klik in het venster met instellingen voor AntiVirus op het tabblad Updates.

5. In de rij Automatische LiveUpdate zet u de-schakelaar op Aan.

6. Klik op Toepassen.

7. Klik in het venster Instellingen op Sluiten.

STAP 5

Norton instellen om updates toe te passen zonder uw apparaat opnieuw op te starten

In Windows 7/8.1 of hoger kunt u updates toepassen zonder dat u uw computer opnieuw hoeft op te starten.

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op AntiVirus.

4. Klik in het venster met instellingen voor AntiVirus op het tabblad Updates.

5. Voer in de rij Updates alleen bij opnieuw opstarten toepassen een van de volgende handelingen uit:

• Wanneer u LiveUpdate-meldingen wilt ontvangen waarin u wordt gevraagd of u updates wilt toepassen zonder opnieuw op te starten, zet u de schakelaar op Uit. Dit is de standaardinstelling.

• Als u updates pas wilt toepassen nadat u de computer opnieuw heeft opgestart, zet u de schakelaar op Aan.

6. Klik in het venster Instellingen op Toepassen en klik vervolgens op Sluiten.

Video: Norton Live Update, voordelen en probleemoplossing

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v2035127
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 19/06/2019