Bewaking van COM-controle

Bewaking van COM-controle zorgt dat kwaadwillige programma's het gedrag van een toepassing niet kunnen manipuleren door van gecontroleerde COM-objecten een instantie te maken.

COM is een specificatie die is ontwikkeld door Microsoft voor het maken van softwareonderdelen die tot programma's kunnen worden samengevoegd, of die functionaliteit toevoegen aan bestaande programma's die op Microsoft Windows-platforms worden uitgevoerd.

De COM-componenten bevatten definities van de COM-objecten die ze gebruiken. Deze definities worden klassen genoemd. Wanneer u een COM-object in een programma maakt, maakt u een instantie van de klasse die zich in de COM-component bevindt. Iedereen kan een programma aanpassen door instanties te maken van COM-objecten. In sommige gevallen kan het doel van een programma aanpassen, schadelijk zijn. Wanneer COM-controle actief is, wordt u gewaarschuwd wanneer een schadelijk programma instanties probeert te maken van COM-objecten. U kunt dergelijke programma's dan toestaan of blokkeren. De programma's waarvan u uitvoering toestaat, worden automatisch weergegeven in het dialoogvenster Bewaking van COM-controle.

Klik in het dialoogvenster op een ingang om meer informatie over een programma te verkrijgen.

In de volgende tabel staan de programma-ingangen met een beschrijving:

Volledig pad

Toont de locatie van het programma

Beschrijving

Toont een korte beschrijving van het programma

Versie

Toont de versie van het programma

Digitale handtekening

Toont de verificatie van de digitale handtekening van het programma

Bedrijfsnaam

Toont de naam van het bedrijf waartoe het programma behoort

U kunt de optie Verwijderen gebruiken om een geselecteerd programma uit de lijst te verwijderen of de optie Alles verwijderen gebruiken om alle programma's uit de lijst te verwijderen.

De Slimme firewall

Geavanceerde instellingen voor Slimme firewall