Aan de slag met Norton Cloudback-up

Met Cloudback-up slaat u belangrijke bestanden en documenten op als preventieve maatregel tegen gegevensverlies als gevolg van een defecte vaste schijf, gestolen apparaten en zelfs ransomware.

Norton Cloudback-up is alleen beschikbaar op Windows.

Voordat u Norton Cloudback-up uitvoert, maakt u een back-upset waarmee u opgeeft van welke bestanden u een back-up wilt maken. U kunt ook opgeven waar en wanneer de back-up van de bestanden moet worden gemaakt. U kunt een back-up van uw bestanden naar de cloud maken via Norton Cloudback-up, of naar uw eigen externe stations.

De eerste keer dat u een back-up uitvoert, kan het even duren voordat alle bestanden op uw computer door Norton zijn gecontroleerd en gekopieerd. Dit proces kan nog langer duren als u een trage internetverbinding heeft.

STAP 1

Een back-upset maken

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Back-up in het hoofdvenster van Norton. Klik vervolgens op Back-upsets.

3. Klik op het tabblad Overzicht onder Dingen die u kunt doen op Nieuwe back-upset maken.

In het venster dat verschijnt, typt u een naam voor uw Back-upset en vervolgens klikt u op OK.

4. Selecteer op het tabblad Wat onder Bestandstypen een of meer bestandscategorieën.

5. Klik in het venster Back-upsets beheren op Instellingen opslaan.

6. Selecteer een back-uplocatie op het tabblad Waar in de kolom Doel.

Als u Secure Cloud Storage heeft gekozen, klikt u op de link en volgt u de instructies om u bij uw Norton-account aan te melden en online back-up te activeren.

Met de instelling Bandbreedtebeperking kunt u de internetbandbreedte configureren die Norton gebruikt om een back-up van uw bestanden naar online opslag te maken. U kunt kiezen voor een van de volgende niveaus voor bandbreedtebeperking:

• Snelste (aanbevolen)

• Intensief gebruik

• Gemiddeld gebruik

• Weinig gebruik

Wanneer u de aanbevolen instelling selecteert, wordt voor het maken van back-ups de volledige internetbandbreedte benut, zodat andere internetactiviteiten langzamer gaan.

7. Kies in de lijst Schema op het tabblad Wanneer het back-upschema dat het beste aan uw behoeften voldoet.

STAP 2

Norton Cloudback-up uitvoeren

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Back-up in het hoofdvenster van het Norton-product. Klik vervolgens op Back-up uitvoeren.

3. Volg de instructies op het scherm in het venster Back-up uitvoeren.

4. Klik op Sluiten.

Als de back-up niet kan worden voltooid, biedt Norton mogelijke oorzaken zoals onvoldoende opslagcapaciteit of snelheidsbeperkingen. Controleer steeds of u met het internet bent verbonden wanneer u een back-up uitvoert, en dat opslagapparaten verbonden en ingeschakeld zijn.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v19213795
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 21/06/2019