Firewall

Met de instellingen voor de firewall in Norton 360 Online kunt u de internetverbinding van uw pc controleren om deze te beschermen tegen ongewenste communicatie en internetaanvallen.

In de volgende tabel worden de verschillende tabbladen in het venster Instellingen voor Firewall beschreven.

Algemene instellingen

Hiermee kunt u de algemene firewallfuncties activeren en de poorten aanpassen die uw computer gebruikt om webpagina's te openen.

U kunt controleren hoe de firewall moet omgaan met ongebruikelijke protocollen en het netwerkverkeer van en naar uw computer. De firewall staat volgens de algemene instellingen inkomende of uitgaande verbindingspogingen toe of blokkeert deze, evenals het delen van bronnen met uw computer. U kunt de algemene instellingen ook gebruiken om de firewall verbindingspogingen van en naar de geblokkeerde en inactieve poorten op uw computer te laten controleren.

Programmaregels

Hiermee kunt u bepalen hoe de programma's op uw computer verbinding maken met internet.

U kunt de Firewall-instellingen gebruiken om regels voor programma's te maken en te wijzigen.

Verkeersregels

Hiermee bepaalt u hoe de firewall de verschillende inkomende en uitgaande netwerkverbindingen hanteert.

U kunt de Firewall-instellingen gebruiken om de regels voor netwerkverkeer te maken en aan te passen.

Inbraakpreventie en browserbeveiliging

Hiermee kunt u de firewall instellen om pogingen tot inbraak te voorkomen en uw webbrowser te beschermen tegen aanvallen van schadelijke websites.

Inbraakpreventie scant al het netwerkverkeer van en naar uw computer.

Browserbeveiliging controleert op kwetsbare punten in de browsers Internet Explorer 6.0 of hoger, Chrome 10.0 of hoger en Firefox 3.6 of hoger. Om deze functie te kunnen activeren moet de optie Browserbeveiliging zijn ingeschakeld.

Downloadinformatie beveiligt uw computer tegen onveilige bestanden die u downloadt. Deze functie ondersteunt alleen dowloads die gebruikmaken van het HTTP-protocol en de browsers Internet Explorer, Chrome en Firefox.

Geavanceerde instellingen

Hiermee kunt u de geavanceerde beveiligingsfuncties van Slimme firewall inschakelen.

U kunt de functie Automatisch programmabeheer in- of uitschakelen.

Hiermee worden instellingen voor internettoegang automatisch geconfigureerd wanneer webprogramma's voor het eerst worden uitgevoerd.

De optie Automatic Learn IPv6 NAT Traversal Traffic is alleen beschikbaar wanneer Automatisch programmabeheer is ingeschakeld. Norton 360 Online biedt de optie Automatic Learn IPv6 NAT Traversal Traffic om het netwerkverkeer te beheren dat via Teredo met uw computer communiceert.

Nadat u Automatisch programmabeheer hebt uitgeschakeld, kunt u Geavanceerde gebeurteniscontrole inschakelen. Met de opties Geavanceerde gebeurteniscontrole worden de instellingen voor internettoegang geconfigureerd voor internetprogramma's wanneer deze voor het eerst worden uitgevoerd.

Slimme firewall uit- en inschakelen

De Slimme firewall

Firewallregels

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v19213682_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 03/11/2011