Antivirus

De antivirusinstellingen beschermen uw computer tegen de beveiligingsrisico's die uw persoonlijke gegevens en privacy in gevaar kunnen brengen. U kunt verschillende typen scans uitvoeren om virusinfecties op uw computer te detecteren en voorkomen. Het gaat hier om computerscans, antivirusscans voor e-mails en expresberichtenscans.

U kunt de volgende antivirusinstellingen gebruiken:

Automatische beveiliging

De optie Opstartbeveiliging op het tabblad Automatische bescherming biedt een geavanceerd beveiligingsniveau vanaf het moment dat u de computer opstart. Deze optie zorgt voor betere beveiliging door alle onderdelen die nodig zijn om uw computer te beschermen, uit te voeren zodra u de computer opstart.

De instellingen voor Realtimebeveiliging op het tabblad Automatische beveiliging bepalen wat wordt gescand en waar de scan naar zoekt.

U kunt kiezen uit:

• Auto-Protect

Deze functie wordt in het geheugen geladen wanneer u Windows start en biedt doorlopende beveiliging tijdens het werk. Auto-Protect controleert telkens op beveiligingsrisico's wanneer u softwareprogramma's op uw computer gebruikt, verwijderbare media aansluit, het internet oproept of uw documentbestanden gebruiken. De computer wordt ook gecontroleerd op ongewone symptomen die kunnen duiden op een actieve bedreiging.

Via de opties voor Auto-Protect kunt u de beveiliging van uw computer aanpassen.

• SONAR-beveiliging

Symantec Online Network for Advanced Response (SONAR) biedt realtime beveiliging tegen bedreigingen door proactief onbekende beveiligingsrisico's op uw computer te detecteren.

Scans en risico's

Via de instellingen voor scans en risico's kunt u de scans aanpassen die Norton 360 Online op uw computer uitvoert.

U kunt kiezen uit:

• Computerscans

U kunt met Computerscans verschillende typen scans uitvoeren om virusinfecties op uw computer te detecteren en voorkomen. Deze scantypen zijn Scan van gecomprimeerd bestand, Scan van rootkits en onzichtbare items, Scan van trackingcookies, Volledige systeemscan, Scan van netwerkstations, en Automatische scan van Microsoft Office.

• Prestatieprofielen scannen

Via de instellingen voor Prestatieprofielen scannen kunt configureren hoe Norton 360 Online uw computer moet scannen aan de hand van de digitale handtekening en het vertrouwensniveau van de bestanden.

• Beveiligde poorten

Met de optie Beveiligde poorten kunt u de POP3- en SMTP-poorten van uw e-mailprogramma beveiligen.

U kunt deze optie gebruiken om uw POP3- en SMTP-e-mailpoorten handmatig te configureren voor e-mailbeveiliging. Als de SMTP- en POP3-poortnummers die u van uw internetaanbieder hebt ontvangen voor uw e-mailprogramma afwijken van de standaard SMTP- en POP3-poortnummers, moet u Norton 360 Online configureren om de poorten te beveiligen.

• Antivirusscan voor e-mails

Antivirusscan voor e-mails beveiligt u tegen de bedreigingen die via e-mailbijlagen worden verzonden of ontvangen.

U kunt deze optie gebruiken om te definiëren wat Norton 360 Online moet doen tijdens het scannen van e-mailberichten. Norton 360 Online scant automatisch de e-mailberichten die u verzendt of ontvangt aan de hand van de opties die u kiest.

• Scannen van expresberichten

Hiermee worden virussen in bijlagen van expresberichten gedecteerd.

Via deze optie kunt u instellen hoe de bestanden worden gescand die worden ontvangen door programma's van expresberichten.

• Uitsluitingen/Lage risico's

Met Uitsluitingen geeft u mappen, bestanden of stations op die u wilt uitsluiten van de scans door Norton 360 Online. Scans, handtekeningen en items met laag risico zijn een aantal items die u van scans kunt uitsluiten.

Met behulp van uitsluitingsopties kunt u ook kiezen welke risicocategorieën Norton 360 Online moet detecteren.

Uitsluitingen verlagen uw beveiligingsniveau. Gebruik ze alleen als u ze specifiek nodig hebt.

• Insight-beveiliging

De Insight-netwerkscan gebruikt de Cloud-technologie waarin een externe server op het web de meest recente virusdefinities bevat. Norton 360 Online scant uw computer op de laatste beveiligingsbedreigingen. Tijdens het uitvoeren van de Insight-netwerkscan gebruikt Norton 360 Online de virusdefinities die lokaal en op de Cloud beschikbaar zijn. Norton 360 Online biedt extra beveiliging door gebruik te maken van de nieuwste definities in de Cloud, met uitzondering van de definities die lokaal op uw computer zijn geïnstalleerd.

Antispyware en updates

Antispyware beveiligt uw computer tegen de beveiligingsrisico's die uw persoonlijke gegevens en privacy in gevaar kunnen brengen.

Norton 360 Online beveiligt uw computer tegen schadelijke software met behulp van de nieuwste programma- en definitie-updates.

U kunt kiezen uit:

• Antispyware

Antispyware beveiligt uw computer tegen de beveiligingsrisico's die uw persoonlijke gegevens en privacy in gevaar kunnen brengen.

Met deze optie kunt u aangeven welke risicocategorieën Norton 360 Online moet detecteren bij handmatig scannen, het scannen van e-mail en het scannen van expresberichten.

• Updates

Norton 360 Online beveiligt uw computer tegen schadelijke software met behulp van de nieuwste programma- en definitie-updates. Definitie-updates bevatten informatie aan de hand waarvan Norton 360 Online specifieke virussen of beveiligingsbedreigingen kan herkennen en melden.

U kunt de opties voor Updates gebruiken om de nieuwste virusdefinities op te halen via definitie-updates en uw computer te beveiligen tegen de nieuwste beveiligingsbedreigingen.

Norton 360 Online-instellingen aanpassen

Instellingen voor Automatische beveiliging

Instellingen voor scans en risico's

Instellingen voor Antispyware en updates

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v19213678_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 04/11/2011