Beheerinstellingen

In het venster Beheerinstellingen kunt u verschillende belangrijke opties van Norton 360 Online configureren.

U kunt kiezen uit de volgende opties:

Optimalisatie voor inactiviteit

Hiermee kunt u instellen dat Norton 360 Online uw opstartvolume of de lokale schijf met het opstartvolume defragmenteert wanneer uw computer niet actief is.

Wanneer de optie is ingeschakeld, plant Norton 360 Online automatisch de optimalisatie nadat u een toepassing op uw computer hebt geïnstalleerd. Optimalisatie versnelt de prestaties van uw computer door de gefragmenteerde delen van de schijf te defragmenteren.

Maandelijks rapport

In dit rapport is te zien hoe Norton 360 Online u gedurende de afgelopen 30 dagen heeft beveiligd.

Dit rapport bevat activiteiten die Norton 360 Online heeft uitgevoerd ter bescherming van uw computer. Met de optie Maandelijks rapport kunt u opgeven dat Norton 360 Online het maandelijkse rapport eens per 30 dagen automatisch weergeeft.

Nieuwe versie automatisch downloaden

Hiermee kunt u de laatste versie van Norton 360 Online automatisch downloaden.

U kunt eenvoudig upgraden naar de nieuwste versie van Norton 360 Online wanneer u daarom wordt gevraagd. Deze optie is standaard ingeschakeld. Symantec raadt u aan om de nieuwste productversie te installeren aangezien deze mogelijk nieuwe functies bevat en betere beveiliging tegen bedreigingen biedt.

Deze functie werkt mogelijk niet in bepaalde versies van Norton 360 Online.

Proxy-instellingen voor netwerk

Hier kunt u de automatische configuratiegegevens, proxy-instellingen en de verificatiegegevens opgeven voor verbinding met internet.

Programma's zoals LiveUpdate en Norton Insight gebruiken de opgegeven proxyserverinstellingen om via internet een verbinding te maken met de Symantec-server. LiveUpdate gebruikt proxy-instellingen om updates op te halen. Norton Insight gebruikt proxy-instelling om specifieke informatie over de bestanden te verkrijgen, zoals vertrouwensniveau of digitale handtekening.

Norton Community Watch

Hiermee kunt u specifieke beveiligings- en toepassingsgegevens voor analyse naar Symantec sturen.

Norton Community Watch beveiligt u tegen eventuele nieuwe risico's. Het verzamelt de informatie over nieuwe beveiligingsrisico's op uw computer en stuurt de informatie voor analyse naar Symantec. Symantec beoordeelt deze gegevens om nieuwe bedreigingen op te sporen.

De optie Verzameling van gedetailleerde foutgegevens is beschikbaar als de optie Norton Community Watch ingeschakeld is.

Met Verzameling van gedetailleerde foutgegevens kunt u bepaalde verzendingen van gedetailleerde gegevens toestaan of weigeren. Afhankelijk van Norton-specifieke fouten en onderdelen, kunnen deze gedetailleerde gegevens variëren. U kunt de opties Altijd, Nooit en Mij vragen gebruiken om de verzendingen te configureren.

Norton-taakmelding

Hiermee kunt u Norton 360 Online configureren om meldingen die verschijnen wanneer Norton-specifieke automatische achtergrondtaken worden uitgevoerd, weer te geven of te verbergen.

Prestatiecontrole

Hiermee kunt u de prestaties van uw computer controleren.

Wanneer de optie Prestatiecontrole is ingeschakeld, controleert Norton 360 Online het CPU- en geheugengebruik van uw computer. Daarnaast worden de belangrijke systeemactiviteiten vastgelegd die u de laatste drie maanden hebt uitgevoerd.

Norton 360 Online geeft ook prestatiewaarschuwingen weer wanneer uw systeemresources intensief worden gebruikt door een programma of proces.

De volgende opties zijn beschikbaar wanneer de optie Prestatiecontrole is ingeschakeld:

• Prestatiewaarschuwing

Hiermee kunt u instellen dat Norton 360 Online het toegenomen gebruikt van uw computerresources door een programma of proces moet detecteren en aan u moet melden.

Norton 360 Online waarschuwt u met informatie over de programmanaam en de resources die het programma gebruikt. Via de koppeling Details en instellingen in de berichtwaarschuwing kunt u aanvullende details over het resourcegebruik van het programma zien in het venster Bestandsinformatie.

Wanneer deze optie op Aan is ingesteld, geeft Norton 360 Online prestatiewaarschuwingen weer en wordt de gebeurtenis in het logboek van Beveiligingsgeschiedenis opgeslagen. Is Alleen logboekvermelding ingesteld, dan slaat Norton 360 Online de gebeurtenis in het logboek voor Beveiligingsgeschiedenis op, maar worden geen waarschuwingen weergegeven. Als u prestatiewaarschuwingen niet wilt laten weergeven, kunt u deze optie ook uitschakelen. Deze optie is standaard ingeschakeld.

• Profiel Resourcedrempel voor waarschuwingen

Hiermee kunt u het profiel voor de resourcedrempel configureren om prestatiewaarschuwingen weer te geven.

Wanneer het resourcegebruik van een programma de opgegeven drempel overschrijdt, geeft Norton 360 Online een prestatiewaarschuwing weer.

U kunt de drempel op Laag, Gemiddeld of Hoog instellen. De standaardinstelling is Gemiddeld.

• Profiel Lage bron gebruiken voor batterijvermogen

Hiermee kunt u instellen dat Norton 360 Online de resourcedrempel moet wijzigen naar laag wanneer uw computer op de accu loopt.

Zo zorgt u voor betere computerprestaties op batterijvermogen. Wanneer deze optie is uitgeschakeld, gebruikt Norton 360 Online de drempel die bij de optie Profiel Resourcedrempel voor waarschuwingen is ingesteld. Deze optie is standaard ingeschakeld.

• Voer onder Waarschuwing voor intensief gebruik van: een van de volgende handelingen uit

• CPU

Wanneer deze optie is ingeschakeld, detecteert en meldt Norton 360 Online toegenomen gebruik van de CPU-resource door een programma of proces. Deze optie is standaard ingeschakeld.

• Geheugen

Wanneer deze optie is ingeschakeld, detecteert en meldt Norton 360 Online toegenomen gebruik van het geheugen door een programma of proces. Deze optie is standaard ingeschakeld.

• Schijf

Wanneer deze optie is ingeschakeld, detecteert en meldt Norton 360 Online toegenomen gebruik van uw schijf door een programma of proces. Deze optie is standaard uitgeschakeld.

• Ingangen

Wanneer deze optie is ingeschakeld, detecteert en meldt Norton 360 Online toegenomen gebruik van ingangen door een programma of proces. Een ingang is een verwijzing die het programam in staat stelt een resource te openen of identificeren. Deze optie is standaard uitgeschakeld.

• Uitgesloten programma's

Hiermee kunt u specifieke programma's selecteren en deze van prestatiewaarschuwingen uitsluiten.

Via de optie Configureren kunt u de programma's selecteren waarvoor geen prestatiewaarschuwingen moeten verschijnen.

Energiebesparingsmodus

Hiermee kunt u batterijvermogen besparen door een lijst met achtergrondtaken te onderbreken wanneer uw computer op batterijen werkt.

Deze optie is standaard ingeschakeld.

Productbeveiliging

Hiermee kunt u het product beveiligen en tegen niet-geautoriseerde wijzigingen beschermen.

U kunt kiezen uit de volgende opties:

• Toegang tot instellingen voor niet-beheerders

Hiermee kunt u alle opties in het venster Instellingen ook vanuit een niet-beheerdersaccount oproepen en configureren.

Deze optie is standaard uitgeschakeld. U moet zich als beheerder bij uw computer aanmelden om deze optie in te kunnen schakelen. U kunt het venster Instellingen niet openen als het venster Instellingen openstaat in een andere gebruikersaccount op uw computer.

• Norton Product Tamper Protection

Hiermee kunt u uw Norton-product beschermen tegen een aanval of wijziging door onbekende, verdachte of gevaarlijke toepassingen.

• Instellingen voor wachtwoordbeveiliging

Hiermee kunt u Instellingen voor Norton 360 Online met een wachtwoord beveiligen. De productinstellingen worden dan tegen niet-geautoriseerde toegang beveiligd.

• Controle van productstatus

Hiermee kunt u de beveiligingsstatus van Antivirusbeveiliging, Firewallbeveiliging, Identiteitsbescherming en Diverse functies van Norton 360 Online controleren of negeren

Instellingen voor Stille modus

Hiermee kunt u Stille modus in- of uitschakelen.

U kunt kiezen uit de volgende opties:

• Stille modus

Wanneer u de optie Stille modus inschakelt, schakelt u Stille modus voor bepaalde tijd in. Norton 360 Online onderdrukt alle waarschuwingen en onderbreekt de achtergrondactiviteiten gedurende de tijd die u hebt ingesteld.

• Schermvullende detectie

Wanneer u de optie Schermvullende detectie inschakelt, detecteert Norton 360 Online automatisch de toepassingen die u op volledig scherm uitvoert, en wordt Stille modus ingeschakeld. Norton 360 Online onderdrukt de meeste waarschuwingen en onderdrukt de achtergrondactiviteiten. Alleen de activiteiten die uw computer tegen virussen en andere beveiligingsbedreigingen beschermen, worden uitgevoerd.

• Stille modus (automatisch) bij detectie van:

• Cd-/dvd-brander voor IMAPI 2.0

Wanneer u een Media Center-toepassing gebruikt om een cd of dvd te branden, detecteert Norton 360 Online de activiteiten en wordt automatisch de Stille modus (automatisch) ingeschakeld. Wanneer Stille modus (automatisch) actief is, onderbreekt Norton 360 Online achtergrondactiviteiten, maar waarschuwingen en meldingen worden niet onderdrukt.

• TV-opname van Media Center

Wanneer u een Media Center-toepassing gebruikt om een tv-programma op te nemen, detecteert Norton 360 Online de activiteiten en wordt automatisch de Stille modus (automatisch) ingeschakeld. Wanneer Stille modus (automatisch) actief is, onderbreekt Norton 360 Online achtergrondactiviteiten, maar waarschuwingen en meldingen worden niet onderdrukt.

• Programma's die door gebruikers zijn gedefinieerd

Wanneer u een toepassing uitvoert die in de lijst met Programma's die door gebruikers zijn gedefinieerd staat, detecteert Norton 360 Online de activiteit en wordt automatisch de Stille modus (automatisch) ingeschakeld. Wanneer Stille modus (automatisch) actief is, onderbreekt Norton 360 Online achtergrondactiviteiten, maar waarschuwingen en meldingen worden niet onderdrukt.

U kunt de lijst configureren met programma's waarvoor u de Stille modus (automatisch) wilt inschakelen.

Vertraging voor automatisch hervatten

Hiermee kunt u de automatische uitvoering van Norton-specifieke achtergrondtaken uitstellen wanneer u uw computer hervat uit sluimerstand of stand-bymodus.

Vertraging voor automatische taken

Hiermee kunt u de duur opgegeven voor het uitvoeren van Norton-programma's op uw computer die automatisch worden uitgevoerd wanneer u de computer opstart.

Dit vertraagt de beveiliging van Norton 360 Online niet. U kunt de Vertraging voor automatische taken instellen van 1 tot 20 minuten. De standaardinstelling is 20 minuten.

Time-out bij inactiviteit

Hiermee kunt u bij Time-out bij inactiviteit opgeven na hoeveel tijd Norton 360 Online uw computer als inactief moet aanmerken.

U kunt Time-out bij inactiviteit instellen als een periode van 1 tot 30 minuten. De standaardinstelling is 10 minuten.

Firefox opruimen

Zorgt dat uw computer efficiënt blijft werken door de ongebruikte tijdelijke bestanden en browsergeschiedenis te verwijderen als u de Firefox-webbrowser gebruikt.

Norton 360 Online ruimt de tijdelijke bestanden, geschiedenis en bladwijzers van Internet Explorer automatisch op als achtergrondactiviteit.

U kunt kiezen uit de volgende opties:

• Tijdelijke Firefox-bestanden opruimen

Hiermee kunt u de tijdelijke bestanden verwijderen die worden verzameld wanneer u webpagina's bezoekt in de Firefox-webbrowser.

• Firefox-geschiedenis opruimen

Hiermee kunt u de geschiedenis en bladwijzers verwijderen die worden verzameld wanneer u webpagina's bezoekt in de Firefox-webbrowser.

Norton Product Tamper Protection

Uw Norton 360 Online-instellingen met een wachtwoord beveiligen

Proxy-instellingen voor het netwerk

Instellingen van Norton 360 Online

Norton 360 Online-instellingen aanpassen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v19134745_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 27/10/2011