Instellingen voor scans en risico's

Via de instellingen voor scans en risico's kunt u de scans aanpassen die Norton 360 Online op uw computer uitvoert. U kunt een Norton 360 Online-scan configureren aan de hand van de digitale handtekening en het vertrouwensniveau van de bestanden op uw computer. U kunt bepalen hoe Norton 360 Online zich moet gedragen bij het scannen van e-mailberichten, en het scannen van bestanden aanpassen die u ontvangt via programma's voor expresberichten.

U kunt de volgende instellingen voor Scans en risico's gebruiken:

Computerscans

U kunt verschillende typen scans uitvoeren met Norton 360 Online om virusinfecties op uw computer te detecteren en voorkomen. Dit zijn Snelle scan, Volledige systeemscan en Aangepaste scan. U kunt de verschillende opties van Computerscans gebruiken om de scans te verbeteren die Norton 360 Online op uw computer uitvoert. U kunt ook het scannen van gecomprimeerde bestanden en Microsoft Office-documenten instellen.

Via de opties voor Computerscans kunt u ook instellen dat scans rootkits, andere onzichtbare items, trackingcookies en onbekende beveiligingsbedreigingen scannen. U kunt kiezen uit:

• Slimme definities

Hiermee installeert u alleen de virusdefinities in de kernset.

U kunt Smart Definitions gebruiken om de downloadtijd, de installatietijd en het geheugenverbruik te beperken, aangezien Smart Definitions een subset met virusdefinties is.

• Scan van gecomprimeerde bestanden

Met deze optie scant en herstelt u de bestanden in gecomprimeerde bestanden.

Wanneer u deze functie inschakelt, scant en detecteert Norton 360 Online virussen en andere beveiligingsrisico's in de bestanden in de gecomprimeerde bestanden en verwijdert de gecomprimeerde bestanden.

• Automatische scan van Microsoft Office

Hiermee kunt u Microsoft Office-bestanden laten scannen wanneer ze worden geopend

Als u Microsoft Office 2000 of hoger installeert nadat u Norton 360 Online hebt geïnstalleerd, moet u deze optie inschakelen om Microsoft Office-bestanden automatisch te scannen.

• Scan van rootkits en onzichtbare items

Hiermee kunt u op rootkits en andere beveiligingsrisico's scannen die misschien op uw computer zijn verborgen.

• Scan van netwerkstations

Hiermee worden de netwerkstations gescand die op uw computer zijn aangesloten.

Norton 360 Online voert een Scan van netwerkstations uit tijdens een Volledige systeemscan en Aangepaste scan. De optie Scan van netwerkstations is standaard ingeschakeld. Als u de optie uitschakelt, worden netwerkstations niet door Norton 360 Online gescand.

• Heuristische beveiliging

Hiermee wordt uw computer gescand om deze tegen onbekende beveiligingsbedreigingen te beschermen.

Norton 360 Online maakt gebruik van heuristische technologie om verdachte eigenschappen van een bestand te controleren zodat het als geïnfecteerd kan worden gecategoriseerd. De technologie vergelijkt de eigenschappen van een bestand met die van een bekend geïnfecteerd bestand. Als voldoende verdachte eigenschappen worden gevonden, identificeert Norton 360 Online het bestand als geïnfecteerd met een bedreiging.

• Scan van trackingcookies

Hiermee kunt u op kleine bestanden scannen die door programma's op uw computer kunnen worden geplaatst om uw computeractiviteiten te volgen.

• Volledige systeemscan

Hiermee wordt uw computer gescand wanneer deze niet actief is.

Wanneer uw computer niet actief is, voert Norton 360 Online een volledige systeemscan uit. Na voltooiing van de scan kunt u het resultatenoverzicht van de scan bekijken en de toepasselijke handeling uitvoeren wanneer u uw computer weer gebruikt. Met de optie Configureren kunt u de volledige systeemscan plannen.

• handmatige scan, optiesde opties configureren

Hiermee kunt u het aantal threads selecteren dat Norton 360 Online voor handmatige scans gebruikt. Threads zijn subsets van een proces die de procesresources delen maar onafhankelijk van elkaar worden uitgevoerd. Threads helpen bij de parallelle uitvoering van een programma, zodat het programma sneller kan werken in een omgeving met meerdere processors.

Prestatieprofielen scannen

Via de instellingen voor Prestatieprofielen scannen kunt u een Norton 360 Online-scan configureren aan de hand van de digitale handtekening en het vertrouwensniveau van de bestanden op uw computer.

U moet de instellingen voor Prestatieprofielen scannen configureren voordat u een scan uitvoert, of voordat een scan gepland is om te worden uitgevoerd. Norton 360 Online scant uw computer volgens de configuratie die u in de instellingen voor Prestatieprofielen scannen hebt opgegeven.

U kunt de volgende instellingen voor Prestatieprofielen scannen configureren:

• Volledige scan

Een volledige scan van uw computer configureren.

• Standaardvertrouwen

Een scan configureren die Norton Trusted-bestanden uitsluit.

• Hoog vertrouwen

Een scan configureren die Norton Trusted-bestanden, door de community vertrouwde bestanden en bestanden met een bekende digitale handtekening uitsluit.

Beveiligde poorten

Met de instellingen voor deze optie kunt u de POP3- en SMTP-poorten van uw e-mailprogramma beveiligen.

U kunt deze optie gebruiken om uw POP3- en SMTP-e-mailpoorten handmatig te configureren voor e-mailbeveiliging. Als de SMTP- en POP3-poortnummers die u van uw internetaanbieder hebt ontvangen voor uw e-mailprogramma afwijken van de standaard SMTP- en POP3-poortnummers, moet u Norton 360 Online configureren om de poorten te beveiligen.

Antivirusscan voor e-mails

Antivirusscan voor e-mails beveiligt u tegen de bedreigingen die via e-mailbijlagen worden verzonden of ontvangen.

Met de opties van Antivirusscan voor e-mails kunt u bepalen wat Norton 360 Online moet doen tijdens het scannen van e-mailberichten. Norton 360 Online scant automatisch de e-mailberichten die u verzendt of ontvangt aan de hand van de opties die u kiest.

Scannen van expresberichten

Via de opties voor Scannen van expresberichten kunt u instellen hoe de bestanden worden gescand die worden ontvangen via programma's voor expresberichten.

U kunt zelf instellen via welke ondersteunde programma's voor expresberichten u bestanden ontvangt. Norton 360 Online scant de bestanden die u van de geselecteerde programma's voor expresberichten ontvangt.

Uitsluiting/Lage risico's

Met Uitsluitingen geeft u mappen, bestanden of stations op die u wilt uitsluiten van de scans door Norton 360 Online. Scans, handtekeningen en items met laag risico zijn een aantal items die u van scans kunt uitsluiten.

Met behulp van uitsluitingsopties kunt u ook kiezen welke risicocategorieën Norton 360 Online moet detecteren. U kunt kiezen uit:

• Lage risico's

Hiermee kunt u de items met een laag risico beheren die op uw computer zijn gevonden.

U kunt instellen hoe Norton 360 Online op items met een laag risico moet reageren.

• Items uitsluiten van scans

Hiermee bepaalt u welke schijven, mappen of bestanden moeten worden uitgesloten van risicoscans.

U kunt nieuwe uitsluitingsitems toevoegen of de toegevoegde items bewerken in de lijst met uitgesloten items. U kunt items ook uit de lijst met uitgesloten items verwijderen.

• Uit te sluiten items van Auto-Protect- en SONAR-detectie

Hiermee bepaalt u welke schijven, mappen of bestanden moeten worden uitgesloten van Auto-Protect-scans en SONAR-scans.

U kunt nieuwe items die moeten worden uitgesloten, toevoegen of de items die u al hebt uitgesloten, aanpassen. U kunt items ook uit de lijst met uitgesloten items verwijderen.

• Handtekeningen die van alle detecties worden uitgesloten

Via Uitsluitingen van handtekeningen kunt u bekende risico's op naam selecteren en een risiconaam uit de lijst met uitgesloten items verwijderen.

U kunt ook de risicogevolgen bekijken op basis van de impact op prestaties, privacy, verwijdering en onzichtbaarheid.

Uitsluitingen verlagen uw beveiligingsniveau. Gebruik ze alleen als u ze specifiek nodig hebt.

Insight-beveiliging

De Insight-netwerkscan gebruikt de Cloud-technologie waarin een externe server op het web de meest recente virusdefinities bevat. Norton 360 Online scant uw computer op de laatste beveiligingsbedreigingen. Tijdens het uitvoeren van de Insight-netwerkscan gebruikt Norton 360 Online de virusdefinities die lokaal en op de Cloud beschikbaar zijn. Norton 360 Online biedt extra beveiliging door gebruik te maken van de nieuwste definities in de Cloud, met uitzondering van de definities die lokaal op uw computer zijn geïnstalleerd.

Norton 360 Online-instellingen aanpassen

Antivirusinstellingen

Instellingen van Norton 360 Online

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v19117843_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 30/10/2011