Proxy-instellingen voor het netwerk

Een proxyserver regelt toegang tot internet en voorkomt dat externe computers toegang krijgen tot uw netwerk. Als u zich op een netwerk bevindt dat via een proxyserver verbinding maakt met internet, kunt u proxyserverinstellingen voor Norton 360 Online opgeven. In het venster Proxy-instellingen voor netwerk kunt u de URL voor automatische configuratie, de proxy-instellingen en de verificatiegegevens invoeren. Norton 360 Online gebruikt de proxy-instellingen en verificatiegegevens om automatisch verbinding met internet te maken wanneer dat nodig is. LiveUpdate gebruikt bijvoorbeeld de opgegeven instellingen voor de proxyserver om updates op te halen. U moet de details van de proxyserver opgeven om te zorgen dat LiveUpdate kan worden uitgevoerd.

In sommige gevallen gebruikt uw netwerk een URL voor automatische configuratie of een automatisch configuratiescript om internettoegang te beheren. Als dit het geval is, moet u de URL van het vereiste PAC-bestand (Proxy Automatic Configuration) opgeven. Een PAC-bestand bevat de code die uw browser in staat stelt de proxy-instellingen voor verschillende websites op te halen. Het bevat bovendien de woorden die u wilt filteren of blokkeren wanneer u op internet bent. U kunt uw browser desgewenst ook automatisch de proxy-instellingen laten detecteren. Schakel de opties voor Automatische configuratie uit, als u de instellingen in het netwerk handmatig wilt wijzigen.

In het venster Proxy-instellingen voor netwerk kunt u de volgende opties selecteren:

Automatische configuratie

Hier kunt u de URL voor automatische configuratie of het automatisch configuratiescript opgeven om internettoegang te beheren.

U kunt kiezen uit de volgende opties:

• Instellingen automatisch detecteren

Uw browser detecteert de netwerkinstellingen automatisch.

Schakel de optie uit als u uw handmatige instellingen voor netwerkverbindingen niet wilt overschrijven.

• Automatisch configuratiescript gebruiken

Uw browser gebruikt de URL voor automatische configuratie of het automatisch configuratiescript om internettoegang te beheren.

Geef de HTTP URL of het script naar het vereiste PAC-bestand op (bijv. bestand://C:/Proxy.pac) in het vak URL.

Proxy-instellingen

Hier kunt u details opgeven over uw proxy-instellingen.

Schakel onder Proxy-instellingen Proxyserver gebruiken voor HTTP-verbindingen in en ga als volgt te werk:

• Typ in het vak Adres de URL of het IP-adres van uw proxyserver.

• Typ in het vak Poort het poortnummer van uw proxyserver.

U kunt een waarde opgeven van 1 tot 65535.

Verificatie

Hiermee kunt u een verbinding met internet maken via een server die verificatie vereist.

Typ de verificatiedetails in de vakken Gebruikersnaam en Wachtwoord.

Proxy-instellingen voor netwerk configureren

Het IP-adres van een computer zoeken

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v19116781_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 27/10/2011