Clientintegratie configureren

Op het tabblad Clientintegratie worden de ondersteunde e-mailprogramma's (clients) weergegeven die op uw computer zijn geïnstalleerd, evenals de gekoppelde adresboeken. Wanneer u een e-mailprogramma selecteert, voegt Norton 360 Online een Norton AntiSpam -vervolgkeuzelijst of enkele opties toe aan de werkbalk van het ondersteunde e-mailprogramma. U kunt de opties of de Norton AntiSpam -vervolgkeuzelijst gebruiken om de e-mails als spam of betrouwbaar te classificeren. U kunt deze opties ook gebruiken om de spammap te legen en om het venster Instellingen te openen om de Norton AntiSpam-instellingen te configureren. Als uw e-mailprogramma geen map met ongewenste berichten heeft, wordt er ook een Norton AntiSpam-map aan het mappengebied toegevoegd. U kunt de Norton AntiSpam-map gebruiken om spamberichten te sorteren en op te slaan. Maar als uw e-mailclient een Norton AntiSpam-map van de vorige versie van Norton 360 Online bevat, gebruikt Norton AntiSpam deze map en niet de map met ongewenste berichten.

De volgende e-mailclients bieden geen ondersteuning voor clientintegratie:

• Outlook 2010 64-bit

• Thunderbird

• Windows Mail

Wanneer u een e-mailbericht als betrouwbaar of spam classificeert, kunt u via Norton AntiSpam de onjuist geclassificeerde e-mail als feedback naar Symantec sturen. U kunt de optie Feedback gebruiken om het onjuist geclassificeerde e-mailbericht ter analyse naar Symantec te sturen.

U kunt ook de lijst met adressen van een ondersteund e-mailprogramma importeren in de Lijst met toegestane en de Lijst met geblokkeerde afzenders van Norton AntiSpam. Norton AntiSpam voegt één keer per dag automatisch de nieuwe e-mailadressen uit het adresboek van uw ondersteunde e-mailprogramma toe wanneer uw computer niet actief is. U kunt adressen echter handmatig importeren via de optie Importeren in het venster Lijst met toegestane afzenders.

Het welkomstscherm verschijnt wanneer u uw e-mailclient opent. Als u het welkomstscherm niet meer wilt weergeven, selecteert u de optie Dit scherm niet meer weegeven voordat u op Sluiten klikt. Norton 360 Online meldt de geslaagde integratie van Norton AntiSpam met uw e-mailclient.

Norton AntiSpam importeert ook automatisch de lijsten met adressen van de ondersteunde e-mailprogramma's tijdens de eerste clientintegratie. Zo blijft uw lijst met toegestane en geblokkeerde e-mailafzenders gesynchroniseerd met uw huidige adresboeken. Wanneer Norton AntiSpam de adressen van uw Outlook- of Windows-adresboek importeert, worden ook de adressen in de lijsten met toegestane en geblokkeerde afzenders geïmporteerd.

Norton 360 Online ondersteunt Norton AntiSpam-integratie met de volgende e-mailprogramma's:

• Microsoft Outlook 2002/2003/2007/2010

• Outlook Express 6.0 of later

Norton 360 Online ondersteunt alleen de 32-bits versie van Microsoft Outlook 2010.

Na de integratie wordt Outlook Express automatisch opnieuw gestart.

Clientintegratie configureren

1. Klik op Instellingen in het hoofdvenster van Norton 360 Online.

2. Klik in het venster Instellingen, onder Gedetailleerde instellingen, op AntiSpam.

3. Op het tabblad Clientintegratie kunt u de programma's waarmee u Norton AntiSpam wilt integreren, in- of uitschakelen.

4. Selecteer een of meerdere adresboeken die u automatisch wilt importeren in de lijst met toegestane afzenders.

5. Klik op Toepassen om de wijzigingen op te slaan.

Instellingen van Norton AntiSpam

Norton AntiSpam

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v1608238_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 28/09/2011