Het IP-adres van een computer zoeken

U kunt het IP-adres van een computer op verschillende manieren achterhalen: In Windows 2000/XP, Windows Vista en Windows 7 gebruikt u de opdracht Ipconfig om het IP-adres van een computer te vinden.

Ipconfig geeft alleen het IP-adres van de lokale computer. U moet dit programma uitvoeren op de computer die u wilt identificeren.

Een IP-adres zoeken met Ipconfig op Windows 2000/XP

1. Klik op Start > Uitvoeren op de Windows-taakbalk van de computer die u wilt identificeren.

2. Typ cmd in het dialoogvenster Uitvoeren.

3. Klik op OK.

4. Typ ipconfig bij de opdrachtaanwijzing en druk dan op de Enter-toets.

5. Noteer het IP-adres.

Een IP-adres zoeken met Ipconfig op Windows Vista

1. Klik op Start en daarna op Uitvoeren op de Windows-taakbalk van de computer die u wilt identificeren.

2. Typ cmd in het tekstvak Zoekopdracht starten en druk vervolgens op de Enter-toets.

3. Typ ipconfig bij de opdrachtaanwijzing en druk dan op de Enter-toets.

4. Noteer het IP-adres.

Een IP-adres zoeken met Ipconfig op Windows 7

1. Klik op Start en daarna op Uitvoeren op de Windows-taakbalk van de computer die u wilt identificeren.

2. Typ cmd in het tekstvak Programma's en bestanden zoeken en druk vervolgens op de Enter-toets.

3. Typ ipconfig bij de opdrachtaanwijzing en druk dan op de Enter-toets.

4. Noteer het IP-adres.

Het vertrouwensniveau van uw netwerk en apparaten wijzigen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v1602412_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 23/04/2011