Informatie van Beveiligingsgeschiedenis exporteren of importeren

Met Norton 360 Online kunt u de bestanden van Beveiligingsgeschiedenis naar een bestand exporteren. U kunt de gebeurtenissen van Beveiligingsgeschiedenis exporteren, opslaan en bekijken wanneer het u uitkomt.

Zo kunt u de beveiligingsgebeurtenissen van een bepaalde dag analyseren. Hiervoor kunt u de functie Snel zoeken gebruiken om een lijst op te vragen met alle items die betrekking hebben op een bepaald beveiligingsrisico. U kunt vervolgens de optie Exporteren gebruiken om de lijst in het logboekbestand van de Beveiligingsgeschiedenis op te slaan. U kunt het logboekbestand later importeren en de gegevens analyseren.

Beveiligingsgeschiedenis bewaart de informatie in een apart bestand. Wanneer de bestandsgrootte de maximumlimiet heeft bereikt, wordt de informatie van oudere gebeurtenissen overschreven met informatie van nieuwe gebeurtenissen. U kunt het logboekbestand periodiek exporteren, als u de informatie van Beveiligingsgeschiedenis in zijn geheel wilt bewaren.

U kunt het logboekbestand in de volgende indelingen opslaan:

• Logboekbestanden van Beveiligingsgeschiedenis (.mcf)

De .mcf-bestandsindeling is een eigen indeling van Symantec en de indeling voor Logboekbestanden van Beveiligingsgeschiedenis.

Wanneer u deze optie voor het bestandstype gebruikt, kunt u het bestand alleen in het venster Beveiligingsgeschiedenis bekijken.

• Tekstbestanden (*.txt)

De gegevens worden in een kommagescheiden bestandsindeling opgeslagen.

Wanneer u deze optie voor het bestandstype gebruikt, kunt u het bestand extern openen en bekijken, zonder Beveiligingsgeschiedenis te gebruiken.

U kunt alleen de logboekbestanden met de bestandsextensie MCF importeren. Wanneer u een logboekbestand importeert, verschijnt de geëxporteerde lijst met informatie van Beveiligingsgeschiedenis in het logboekbestand. De lijst vervangt de huidige lijst met beveiligingsgebeurtenissen. U kunt een optie in de vervolgkeuzelijst Weergeven selecteren en de optiespecifieke details bekijken die in het logboekbestand zijn opgeslagen. Als u de huidige lijst van Beveiligingsgeschiedenis wilt herstellen, moet u op de koppeling Bestand sluiten: bestandsnaam.mcf klikken.

De informatie van Beveiligingsgeschiedenis exporteren

1. Klik op Taken in het hoofdvenster van Norton 360 Online.

2. Klik in het venster Taken onder Algemene taken op Beveiligingsgeschiedenis controleren.

3. In het venster Beveiligingsgeschiedenis selecteert u een optie in de vervolgkeuzelijst Weergeven.

4. Klik op Exporteren.

5. Ga via het dialoogvenster Opslaan als naar een locatie en geef een naam voor het bestand op.

De categorienaam in de vervolgkeuzelijst Weergeven wordt als de standaardbestandsnaam weergegeven. U kunt zelf een bestandsnaam opgeven.

6. In het dialoogvenster Opslaan als selecteert u de indeling waarin u het logboekbestand wilt opslaan.

7. Klik op Opslaan.

De informatie van Beveiligingsgeschiedenis importeren

1. Klik op Taken in het hoofdvenster van Norton 360 Online.

2. Klik in het venster Taken onder Algemene taken op Beveiligingsgeschiedenis controleren.

3. Klik op Importeren in het venster Beveiligingsgeschiedenis.

4. Ga in het dialoogvenster Openen naar de map die het bestand bevat dat u wilt importeren.

5. Selecteer het .mcf-bestand en klik op Openen.

In het venster Beveiligingsgeschiedenis kunt u alleen logboekbestanden in mcf-indeling openen. Logboekbestanden met .txt-extensie kunt u zonder Beveiligingsgeschiedenis openen en bekijken.

U kunt de informatie niet wijzigen in importmodus. Zo kunt u de logboeken niet wissen. U kunt de huidige lijst van Beveiligingsgeschiedenis herstellen door het bestand te sluiten.

Beveiligingsgeschiedenis

Items in Beveiligingsgeschiedenis bekijken