Proxy-instellingen voor netwerk

Een proxyserver regelt toegang tot internet en voorkomt dat externe computers toegang krijgen tot uw netwerk. Als u zich op een netwerk bevindt dat via een proxyserver verbinding maakt met internet, kunt u via dit venster details van uw proxyserver opgeven. De Norton-functies die verbinding met internet vereisen, kunnen alleen worden uitgevoerd wanneer u de details van uw proxyserver configureert. Norton Insight maakt bijvoorbeeld gebruik van de opgegeven instellingen van de proxyserver om met de Symantec-servers te communiceren.

Als uw netwerk gebruikmaakt van automatische configuratiescripts om internettoegang te beheren, moet u de URL of het vereiste PAC-bestand (Proxy Automatic Configuration) opgeven. Een PAC-bestand bevat de code die uw browser in staat stelt de proxy-instellingen voor verschillende websites op te halen. Het bevat de woorden die u wilt filteren of blokkeren wanneer u op internet bent. U kunt uw browser desgewenst ook automatisch de proxy-instellingen laten detecteren. Schakel de opties voor Automatische configuratie uit, als u handmatig instellingen in het netwerk wilt wijzigen.

In de volgende secties van het venster kunt u uw proxy-instellingen opgeven:

Automatische configuratie

Hier kunt u de URL voor automatische configuratie of het automatisch configuratiescript opgeven om internettoegang te beheren.

U kunt kiezen uit de volgende opties:

• Instellingen automatisch detecteren

Uw browser detecteert de netwerkinstellingen automatisch.

Schakel de optie uit als u uw handmatige instellingen voor netwerkverbindingen niet wilt overschrijven.

• Automatisch configuratiescript gebruiken

Uw browser gebruikt de URL voor automatische configuratie of het automatisch configuratiescript om internettoegang voor LiveUpdate te beheren.

Geef de HTTP URL of het script naar het vereiste PAC-bestand op (bijv. bestand://C:/Proxy.pac) in het vak URL.

Proxy-instellingen

Hier kunt u details opgeven over uw proxy-instellingen.

Schakel onder Proxy-instellingen Proxyserver gebruiken voor HTTP-verbindingen in en ga als volgt te werk:

• Typ in het vak Adres de URL of het IP-adres van uw proxyserver.

• Typ in het vak Poort het poortnummer van uw proxyserver.

U kunt een waarde opgeven van 1 tot 65535.

Verificatie

Hiermee kunt u een verbinding met internet maken via een server die verificatie vereist.

Typ de verificatiedetails in de vakken Gebruikersnaam en Wachtwoord.

Proxy-instellingen voor het netwerk

Proxy-instellingen voor netwerk configureren

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v15708050_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 10/02/2011