Norton-taken

In het venster Norton-taken kunt u alle Norton-specifieke achtergrondtaken bekijken en controleren die Norton 360 Online tijdens inactiviteit uitvoert. De details omvatten dingen als:

Norton-taken

Hier wordt een Norton-specifiek proces weergegeven dat momenteel op de achtergrond wordt uitgevoerd.

U kunt het pictogram gebruiken dat voor de naam van een achtergrondtaak wordt weergegeven om een achtergrondtaak te starten of te stoppen. U kunt een taak die op de achtergrond wordt uitgevoerd, op elk moment starten of stoppen.

Laatst uitgevoerd

Hier wordt de tijdstempel van een Norton-specifiek proces weergegeven.

U kunt details bekijken, zoals de datum waarop de achtergrond voor het laatst is uitgevoerd en de tijd. Deze informatie helpt u bij de beslissing een achtergrond taak uit te voeren of te wachten tot Norton 360 Online de taak uitvoert tijdens inactiviteit.

Duur

Hier wordt weergegeven hoe lang een Norton-specifiek proces de laatste keer liep.

U kunt bekijken hoe lang het uitvoeren van de achtergrondtaak de laatste keer heeft geduurd. Deze informatie helpt u te bepalen hoe lang het duurt voordat een achtergrondtaak wordt voltooid, nadat u deze hebt gestart.

Uitgevoerd tijdens inactieve staat

Hier wordt weergegeven of een Norton-specifiek proces tijdens inactiviteit werd uitgevoerd.

Aan de hand van deze informatie kunt u bepalen of een taak al is uitgevoerd terwijl de computer inactief was, of door u moet worden uitgevoerd.

Status

Hier wordt de status van een Norton-specifiek proces weergegeven.

U kunt details bekijken over de voltooiing van de taak.

Energiebron

Hiermee wordt de energiebron weergegeven die Norton 360 Online gebruikt om een Norton-taak uit te voeren wanneer de computer niet actief is.

Standaard voert Norton 360 Online de Norton-taken alleen uit wanneer uw computer met een externe energiebron is verbonden. U kunt Norton 360 Online echter ook configureren om de Norton-taken uit te voeren als de computer een externe energiebron of batterijvermogen gebruikt.

In het venster Norton-taken kunt u de volgende Norton-specifieke taken bijhouden:

Automatische LiveUpdate

Automatische LiveUpdate controleert automatisch op definitie- en programma-updates wanneer uw computer met internet is verbonden.

Automatische LiveUpdate controleert standaard elke vier uur op updates.

Een back-up maken van Standaardset

Hiermee wordt een back-up uitgevoerd van de bestanden en gegevens die in uw back-upset zijn opgenomen.

Als u meerdere back-upsets maakt, worden alle back-upsets weergegeven in de lijst Norton-taken. U kunt een specifieke back-up via het venster Norton-taken uitvoeren.

Schijfoptimalisatie

Hiermee worden onnodige bestanden geëlimineerd en de plaatsing van bestanden op uw computerschijven herschikt om prestaties te verbeteren.

Volledige systeemscan

Hiermee wordt de volledige computer op virussen, spyware en andere beveiligingskwetsbaarheden gescand.

Daarnaast worden andere activiteiten uitgevoerd, zoals LiveUpdate, Opruimen, Schijfoptimalisatie en Back-up.

Insight Optimizer

Hiermee wordt het opstartvolume van uw computer geoptimaliseerd.

Internet Explorer-geschiedenis opruimen

Hiermee wordt onnodige webpaginageschiedenis verwijderd die in de geschiedenismap van uw internetbrowser is achtergelaten.

Verwijdert de sporen van internetzoekopdrachten die op uw pc zijn uitgevoerd.

Tijdelijke Internet Explorer-bestanden

Hiermee worden de tijdelijke bestanden verwijderd die na surfen op internet op de vaste schijf zijn achtergelaten.

Norton Community Watch

Norton Community Watch beveiligt uw computer tegen potentiële risico's. Het verzamelt de informatie over nieuwe beveiligingsrisico's op uw computer en stuurt de informatie voor analyse naar Symantec. Symantec beoordeelt deze gegevens om nieuwe bedreigingen op te sporen.

Norton Insight

Hiermee kunt u bestanden op uw computer slim scannen. De prestaties van Norton 360 Online-scans worden verbeterd, doordat u minder bestanden kunt scannen zonder de beveiliging van uw computer aan te tasten.

Met Norton Insight kunt u de gegevens controleren van de bestanden die aandacht vereisen op uw computer. Zo kunt u de bestandshandtekening en de datum waarop het bestand is geïnstalleerd zien. Verder kunt u het vertrouwensniveau, communitygebruik, resourcegebruik en de bron van het bestand zien.

Pulsupdates

Met pulsupdates wordt elke vijf minuten op definitie-updates gecontroleerd en worden de 'gestreamde' virusdefinities gedownload. Pulsupdates verzorgen de updates tijdens de volledige updates, die LiveUpdate automatisch elke paar uur downloadt. Zorg dat de optie Pulsupdates altijd is ingeschakeld. Deze optie beveiligt u tegen de recentste bedreigingen zonder uw systeemprestaties te beïnvloeden of uw online activiteiten te onderbreken.

Snelle scan

Hiermee worden de belangrijke locaties op uw computer gescand die vaak het doelwit zijn van virussen en andere beveiligingsbedreigingen.

Een Snelle scan neemt minder tijd in beslag dan een Volledige systeemscan omdat bij deze scan niet uw hele computer wordt gescand.

Windows-register opruimen

Hiermee worden onnauwkeurige en verouderde items in het Windows-register verwijderd die fouten kunnen veroorzaken.

Tijdelijke bestanden in Windows opruimen

Hiermee worden de onnodige bestanden verwijderd die in tijdelijke Windows-mappen zijn achtergelaten, nadat een programma is geïnstalleerd of bijgewerkt.

De volgende grijs weergegeven taakcategorieën worden in de achtergrond uitgevoerd om de prestaties en de beveiliging van uw systeem te verbeteren. Alleen voor de volgende activiteiten kunt u de details bekijken van de laatste keer dat deze zijn uitgevoerd.

Identiy Safe-onderhoud

Hiermee worden onderhoudstaken met betrekking tot Identity Safe op de achtergrond uitgevoerd. Taken zijn onder andere het verzenden van statistieken over het Identity Safe-profiel en het downloaden van favoriete pictogrammen.

AntiSpam-onderhoud

Hiermee worden onderhoudstaken met betrekking tot AntiSpam op de achtergrond uitgevoerd. Taken zijn onder andere het bijwerken van contactpersonen en AntiSpam-filters.

Licentie-onderhoud

Hiermee worden onderhoudstaken met betrekking tot licenties op de achtergrond uitgevoerd.

Insight-onderhoud

Hiermee worden onderhoudstaken met betrekking tot Norton Insight op de achtergrond uitgevoerd. Taken zijn onder andere het beheren van gegevens over de stabiliteit en het vertrouwensniveau van bestanden op uw computer.

Productonderhoud

Hiermee worden onderhoudstaken met betrekking tot Norton 360 Online op de achtergrond uitgevoerd. Taken zijn onder andere het wissen van installatielogboeken en het opnieuw scannen van geconsolideerde firewallregels.

In het venster Norton-taken kunt u de details van de achtergrondtaken bekijken en controleren, en de volgende opties gebruiken:

Time-out bij inactiviteit

Hiermee kunt u duur van inactiviteit opgeven waarna Norton 360 Online uw computer als niet actief moet aanmerken.

U kunt bij Time-out bij inactiviteit instellen een periode van één minuut tot 30 minuten opgeven. De standaardinstelling is 10 minuten.

Aftellen voor inactieve staat

Hiermee kunt u de inactieve status van uw computer bevestigen.

Nadat u de duur voor Time-out bij inactiviteit hebt opgegeven, kunt u de balk Aftellen voor inactieve staat bekijken om te controleren of uw computer deze staat na de opgegeven tijd bereikt.

Stille modus

Hiermee kunt u Stille modus voor bepaalde tijd in- of uitschakelen.

Wanneer u Stille modus inschakelt, worden gedurende de tijd die u opgeeft, alle waarschuwingen onderdrukt en de achtergrondactiviteiten onderbroken door Norton 360 Online. Hierna schakelt Norton 360 Online Stille modus uit. U kunt Stille modus op elk moment handmatig uitschakelen. De activiteiten die werden onderbroken, worden weer uitgevoerd nadat Stille modus is uitgeschakeld.

Norton-taken

Achtergrondtaken van Norton 360 Online controleren

Systeeminformatie

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v15625365_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 02/11/2011