Het vertrouwensniveau van een bestand controleren

Met Norton Insight kunt u de gegevens controleren van de bestanden die aandacht vereisen op uw computer. Zo kunt u de bestandshandtekening en de datum waarop het bestand is geïnstalleerd zien. Verder kunt u het vertrouwensniveau, stabiliteitsgegevens, communitygebruik, resourcegebruik en de bron van het bestand zien. U kunt de optie Zoeken gebruiken om te bepalen waar het bestand op uw computer staat. Wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand op uw computer klikt, wordt in het snelmenu de optie Norton 360 Online weergegeven en vervolgens de optie Norton-bestandsinformatie. U kunt de opties gebruiken om de gegevens te controleren van een bestand dat aandacht vereist.

Norton 360 Online geeft de optie Norton-bestandsinformatie alleen weer wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand dat aandacht vereist klikt. In de Veilige modus van Windows kunt u deze optie niet voor elk bestand oproepen. Norton 360 Online categoriseert ook alle bestanden waarvoor u het venster Bestandsinformatie opent om de gegevens te bekijken als voor een bestand dat aandacht vereist.

De Symantec-server slaat de hash-waarde en vertrouwensniveaugegevens van het bestand op. De server toont u deze bestandsgegevens direct nadat u het venster Norton Insight - Toepassingsclassificatie hebt geopend. U kunt de optie Vertrouwensniveau nu controleren in het venster Bestandsinformatie gebruiken om het vertrouwensniveau van een bestand bij te werken. U kunt bekende bestanden ook handmatig vertrouwen. U kunt het vertrouwensniveau van alle bestanden in Bestanden met Gebruikersvertrouwen wijzigen, behalve voor de bestanden die Norton Trusted zijn.

U kunt het resourcegebruik van een bestand op uw computer bepalen. In het venster Bestandsinformatie worden de CPU-grafiek en het gebruik van systeemresources weergegeven voor de actieve processen. De grafiek toont de analyse van het algehele CPU-gebruik en het CPU- of geheugengebruik van het proces.

Het vertrouwensniveau van een bestand controleren

1. Klik op Pc-beveiliging en vervolgens op Norton Insight uitvoeren in het hoofdvenster van Norton 360 Online.

2. In het venster Norton Insight - Toepassingsclassificatie klikt u op het bestand waarvan u de gegevens wilt controleren.

3. In het venster Bestandsinformatie kunt u de gegevens van het bestand bekijken.

4. Klik in het venster Bestandsinformatie op Sluiten.

Het vertrouwensniveau van een specifiek bestand controleren

1. Klik op Pc-beveiliging en vervolgens op Norton Insight uitvoeren in het hoofdvenster van Norton 360 Online.

2. Klik op Een specifiek bestand controleren in het venster Norton Insight - Toepassingsclassificatie.

3. Navigeer naar de locatie van het bestand waarvoor u de details wilt controleren.

4. Selecteer het bestand en klik op Openen.

5. In het venster Bestandsinformatie kunt u de gegevens van het bestand bekijken.

6. Klik in het venster Bestandsinformatie op Sluiten.

Een bestand zoeken

• Klik in het venster Bestandsinformatie op Zoeken.

Het vertrouwensniveau van een bestand vernieuwen

• Klik in het venster Bestandsinformatie op Vertrouwensniveau nu controleren.

Een bestand handmatig als vertrouwd aanduiden

• Klik op Nu vertrouwen op het tabblad Details in het venster File Insight.

U kunt de bestanden die niet zijn bewezen, een laag vertrouwen hebben of niet door Norton worden vertrouwd handmatig vertrouwen.

Het resourcegebruik van een actief proces bepalen

1. Klik in het venster Bestandsinformatie in het linkerdeelvenster op Activiteit.

2. In de vervolgkeuzelijst Weergeven voert u een van de volgende handelingen uit:

• Selecteer Prestaties om de prestatiegrafiek van het proces weer te geven.

• Selecteer Prestatiewaarschuwing om de gegevens van de prestatiewaarschuwingen voor het proces weer te geven.

• Selecteer Netwerk om de netwerkactiviteiten van het proces weer te geven.

• Selecteer Wijziging in sleutel uitvoeren om wijzigingen in het register op te nemen.

Norton Insight

De bestanden bekijken met Norton Insight

Prestatieprofielen scannen configureren

Systeeminformatie

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v15624089_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 27/09/2011