Antiphishing

Antiphishing beschermt u door te voorkomen dat u onveilige websites bezoekt. Wanneer Antiphishing is ingeschakeld, analyseert het onderdeel Antiphishing het beveiligingsniveau van de websites die u bezoekt. Vervolgens worden de resultaten weergegeven in het pop-upvenster Websiteveiligheid.

Antiphishing geeft u de volgende informatie over de webpagina's:

• Of het veilig is vertrouwelijke informatie op de webpagina in te voeren

• Of de huidige webpagina bekend staat als frauduleus

• Of de webpagina deel uitmaakt van een site die als verdacht bekend staat

U kunt op de balk Siteveiligheid in de Internet Explorer-, Chrome- en Firefox-browser klikken om meer informatie over de status van een webpagina te bekijken.

Het pop-upvenster Norton Site Safety biedt daarnaast informatie over webpagina's die door Norton zijn geverifieerd. Hackers van websites bootsen vaak websites van bedrijven na om frauduleuze websites te maken. Norton Websiteveiligheid identificeert frauduleuze websites en geeft ook aan dat een website is geverifieerd.

Symantec analyseert de pagina's van deze sites en verifieert dat ze van het weergegeven bedrijf zijn. U kunt erop vertrouwen dat de informatie die u verstrekt, naar het bedrijf gaat waarmee u zaken wilt doen.

Als u denkt dat een webpagina misschien fraudeleus is, kunt u deze voor verdere evaluatie bij Symantec melden. Gebruik de optie Site rapporteren op de Norton-werkbalk om een site te melden.

Wanneer een site wordt geblokkeerd als frauduleuze of verdachte site, verzendt Norton 360 Online de URL van de site automatisch naar Symantec voor verdere analyse. U kunt echter zelf bepalen hoe Norton 360 Online de URL van de frauduleuze of verdachte website moet versturen. U kunt deze instelling configureren met de optie Volledige site-informatie indienen. Als u deze optie inschakelt, wordt het volledige adres van deze pagina zoals het in de adresbalk van uw browser verschijnt, door Norton 360 Online naar Symantec gestuurd. Als u de optie uitschakelt, wordt de zoekreeks van de URL verwijderd en het adres verzonden door Norton 360 Online.

De webpagina die u wilt melden, moet openstaan in uw browservenster voordat u deze bij Symantec meldt.

Norton 360 Online blijft u tegen internetbedreigingen beschermen via de Norton Safe Web-functies, zelfs als u de optie Antiphishing uitschakelt.

Antiphishing

Antiphishing in- of uitschakelen

Onjuiste evaluatie van een website rapporteren

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v15477366_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 26/08/2011