Norton Insight

Met Norton Insight kunt u bestanden op uw computer slim scannen. De prestaties van de Norton 360 Online-scan worden verbeterd, omdat u minder bestanden scant zonder de beveiliging van uw computer te verminderen.

Een Norton 360 Online-scan kan als volgt bedreigingen op uw computer vinden:

Met de Blacklist-techniek

Norton 360 Online verkrijgt met regelmatige tussenpozen definitie-updates van Symantec. Deze updates bevatten handtekeningen van bekende bedreigingen. Telkens wanneer Norton 360 Online de definitie-updates ophaalt, wordt een scan van alle beschikbare bestanden op de computer uitgevoerd. De handtekening van de bestanden wordt met de handtekeningen van bekende bedreigingen vergeleken om bedreigingen op uw computer te vinden.

De Whitelist-techniek

Norton 360 Online haalt specifieke informatie op over de bestanden die aandacht vereisen, en stuurt de informatie tijdens inactiviteit naar Symantec. Voorbeelden van deze informatie zijn de bestandsnaam, bestandsgrootte en hash-sleutel. Symantec analyseert de informatie van elk bestand en de unieke hash-waarde, en kent het bestand een vertrouwensniveau toe. De Symantec-server slaat de hash-waarde en vertrouwensniveaugegevens van het bestand op. De server toont u deze gegevens direct nadat u het venster Norton Insight - Toepassingsclassificatie hebt geopend. Zelfs de kleinste wijziging in het bestand leidt tot een wijziging in de hash-waarde en het vertrouwensniveau van het bestand. De meeste bestanden die aandacht vereisen behoren meestal tot het besturingssysteem of bekende toepassingen, en veranderen nooit. Deze bestanden hoeven niet herhaaldelijk te worden gescand of gecontroleerd. Zo is Excel.exe een bestand dat nooit verandert, maar dat altijd wordt gescand tijdens een normale beveiligingsscan.

Symantec wijst de volgende vertrouwensniveaus toe aan de bestanden die aandacht vereisen:

Vertrouwd

Op basis van de statistische evaluatie van de bestanden die binnen de Norton Community beschikbaar zijn, analyseert Symantec het bestand als vertrouwd.

Als het bestand drie groene balkjes heeft, classificeert Symantec het als Norton Trusted.

Bij bestanden met drie groene balkjes verschijnt een pop-uptekst van Norton Trusted wanneer u de muisaanwijzer over de groene balkjes beweegt.

Goed

Op basis van de statistische evaluatie van de bestanden die binnen de Norton Community beschikbaar zijn, analyseert Symantec het bestand als goed.

Symantec classificeert de vertrouwde bestanden als volgt:

• Als het bestand twee groene balkjes heeft, classificeert Symantec het als Goed.

• Als het bestand één groen balkje heeft, classificeert Symantec het als Positief.

Niet bewezen

Symantec heeft onvoldoende informatie over het bestand om het een vertrouwensniveau toe te wijzen.

Laag

Symantec heeft slechts enkele aanwijzingen dat het bestand niet vertrouwd is.

Norton 360 Online biedt ook verschillende profielen om uw scanprestaties te configureren. Wanneer u het profiel Volledige scan selecteert, scant Norton 360 Online uw computer volgens de Blacklist-techniek. Alle bestanden op uw computer worden gescand op basis van de handtekeningen die tijdens definitie-updates zijn opgehaald. Wanneer u het profiel Standaardvertrouwen of Hoog vertrouwen selecteert, scant Norton 360 Online de bestanden volgens de Whitelist-techniek op basis van hun vertrouwensniveau. Norton 360 Online kan zo in aanzienlijk minder tijd uw computer volledig op beveiligingsbedreigingen scannen.

De Whitelist-techniek die Norton Insight gebruikt, helpt ook bij heuristische analyse van verdachte toepassingen. Het gedrag van bekende toepassingen wanneer deze worden uitgevoerd, lijkt meestal precies op het gedrag van onbekende toepassingen. Dit leidt ertoe dat goede toepassingen onjuist worden geïdentificeerd als verdacht. Het is daarom noodzakelijk dat beveiligingstoepassingen een lage drempelwaarde voor heuristische analyse aanhouden. Dit biedt echter geen volledige heuristische bescherming tegen schadelijke toepassingen. Norton 360 Online maakt gebruik van de Whitelist-techniek, waarmee een hoge drempelwaarde voor heuristische detectie kan worden gehandhaafd. Bekende toepassingen worden van heuristische detectie uitgesloten om onjuiste detectie van deze toepassingen te voorkomen en efficiënte detectie van schadelijke toepassingen te garanderen.

De bestanden bekijken met Norton Insight

Het vertrouwensniveau van een bestand controleren

Prestatieprofielen scannen configureren

Systeeminformatie

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v15472458_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 27/09/2011