Slimme firewall

De Slimme firewall controleert de communicatie tussen uw computer en de andere computers op internet.

Een firewall blokkeert hackers en ander niet-geautoriseerd verkeer, terwijl geautoriseerd verkeer wordt doorgelaten. Zorg dat de Slimme firewall altijd is ingeschakeld. Wanneer u Slimme firewall uitschakelt, verlaagt u hiermee de beveiliging van uw computer.

Met de opties van Slimme firewall kunt u de algemene beveiligingsfuncties van de firewall activeren, en de poorten aanpassen die uw computer gebruikt om webpagina's te openen. U kunt kiezen uit:

Niet-gemeenschappelijke protocollen

Hiermee wordt bepaald hoe de Slimme firewall omgaat met ongebruikelijke protocollen, zoals Internet Group Management Protocol (IGMP) en IPv6 Hop-by-Hop Option (HOPOPT).

Firewall opnieuw instellen

Hiermee wordt de Slimme firewall op de standaardstatus teruggezet, waarbij alle aanbevolen firewallregels en -instellingen zijn geconfigureerd. Daarom vraagt Norton 360 Online u om bevestiging door middel van een bevestigingsdialoogventser wanneer u de firewall opnieuw instelt.

Als u de firewall opnieuw instelt, worden aangepaste regels of instellingen die u hebt geconfigureerd, verwijderd. Als u de firewall reset, wordt de lijst met computers die met AutoBlock zijn geblokkeerd, gewist. Wanneer deze optie is ingesteld, verwijdert de firewall ook alle computers en netwerken uit de lijsten Vertrouwd en Beperkt in Vertrouwensbeheer.

In Windows XP vraagt Norton 360 Online u om het vertrouwensniveau van het netwerk te selecteren nadat u de firewall hebt gereset. De waarschuwing verschijnt alleen als uw computer aan de volgende criteria voldoet:

• U moet Beheer van automatische bestands-/printerdeling op Mij vragen instellen

• Uw computer moet ten minste één gedeelde resource hebben of het besturingssysteem moet een editie van Windows Media Center zijn

• Uw computer moet een persoonlijk IP-adresbereik gebruiken

• Uw computer moet een veilige draadloze of bedrade verbinding hebben

Geblokkeerde poorten onzichtbaar maken

Hiermee garandeert u dat systeempoorten niet op verbindingspogingen reageren.

Met deze optie wordt voorkomen dat systeempoorten reageren op verbindingspogingen vanaf andere computers met onjuiste bron- of bestemmingsgegevens.

Stateful Protocol-filter

Hiermee kunt u automatisch het internetverkeer toestaan dat overeenkomt met de verbindingen die door een toepassing zijn geopend.

Selecteer deze optie om het volgende te kunnen doen:

• Het binnenkomende netwerkverkeer op uw computer analyseren.

• Verdachte toepassingen blokkeren die een verbinding met uw computer proberen te maken.

Beheer van automatische bestands-/printerdeling

Hiermee kunnen de computers op het netwerk resources delen zoals bestanden, mappen en printers (die lokaal zijn gekoppeld).

Enkele functies van Windows 7, zoals Home Media Experience, werken alleen als het vertrouwensniveau van het netwerk waarop uw computer is aangesloten, is ingesteld op Gedeeld of Volledig vertrouwd. Als Beheer van automatische bestands-/printerdeling is ingeschakeld, wordt het vertrouwensniveau van het netwerk op Gedeeld ingesteld als de andere beveiligingscriteria overeenkomen:

• Uw computer moet ten minste één gedeelde resource hebben of het besturingssysteem moet een editie van Windows Media Center zijn

• Uw computer moet een persoonlijk IP-adresbereik gebruiken

• Uw computer moet een veilige draadloze of bedrade verbinding hebben

U kunt deze optie instellen op de status Aan of Uit. In Windows XP kunt u de optie ook instellen op Mij vragen. In deze status geeft Norton 360 Online u ook een melding voordat het een nieuw netwerk classificeert waarmee uw computer als Gedeeld of Beveiligd is verbonden. De melding verschijnt alleen wanneer aan de beveiligingscriteria voor delen wordt voldaan.

Al het netwerkverkeer blokkeren

Hiermee wordt al het netwerkverkeer naar en van uw computer geblokkeerd.

De Slimme firewall

Slimme firewall uit- en inschakelen