Programmaregels

Via het tabblad Programmaregels voor Slimme firewall kunt u bepalen hoe de programma's op uw computer verbinding maken met internet. U kunt de internettoegang voor elk programma in de lijst met programma's wijzigen, en programma's aan de lijst toevoegen of hieruit verwijderen. U kunt kiezen uit:

Programma

Hiermee wordt de naam van het programma of de naam van het uitvoerbare bestand en de locatie van het programma weergegeven.

Toegang

Geeft het toegangsniveau voor het geselecteerde programma weer. U kunt het toegangsniveau wijzigen door een ander item uit de vervolgkeuzelijst te kiezen.

U kunt kiezen uit:

• Toestaan

Wanneer u deze optie selecteert, staat Slimme firewall alle netwerktoegangspogingen van het programma toe.

• Blokkeren

Wanneer u deze optie selecteert, worden alle netwerktoegangspogingen van het programma door Slimme firewall geblokkeerd.

• Aangepast

Wanneer u deze optie selecteert, laat Slimme firewall u de regels maken die bepalen hoe het programma een verbinding met het netwerk maakt.

De optie Automatisch is de standaardoptie die automatisch aan een programma wordt toegewezen wanneer Automatisch programmabeheer is ingeschakeld.

Wanneer u het toegangsniveau van het programma via de standaardinstellingen wijzigt, verandert het gedrag van de toepassing. Het is raadzaam deze handeling zorgvuldig uit te voeren.

Toevoegen

Hiermee kunt u handmatig een programma aan Programmabeheer toevoegen.

Wijzigen

Hiermee opent u het venster Programmaregels waarin u regels voor een geselecteerd programma kunt aanpassen.

Verwijderen

Hiermee kunt u een geselecteerd programma uit Programmabeheer verwijderen.

Wanneer u het programma verwijdert, verwijdert Slimme firewall de Programmaregels voor dit programma. De firewall geeft dan in de volgende gevallen waarschuwingen weer:

• Een programma krijgt toegang tot het netwerk wanneer de functie Automatisch programmabeheer is uitgeschakeld.

• Verdachte of niet-herkende gebeurtenissen wanneer Geavanceerde gebeurteniscontrole is ingeschakeld.

De gebeurtenis kan verbonden zijn aan een willekeurige categorie van beveiligingsopties in de functie Automatisch programmabeheer.

Naam wijzigen

Hiermee kunt u de geselecteerde programmanaam wijzigen.

De bestandsnaam in het mappad verandert niet.

Programmaregels

Een programma aan Firewallinstellingen toevoegen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v15471362_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 12/09/2011