Computerscans

Via de instellingen voor Computerscans kunt u de scans aanpassen die Norton 360 Online op uw computer uitvoert. U kunt met Computerscans verschillende typen scans uitvoeren om virusinfecties op uw computer te detecteren en voorkomen. Deze scantypen zijn Scan van gecomprimeerde bestanden, Scan van rootkits en onzichtbare items, Scan van tracking-cookies en Automatische scan van Microsoft Office. U kunt de volgende opties instellen:

opties voor Computerscans

Opties

Beschrijving

Advies

Slimme definities

Norton 360 Online biedt de optie Slimme definities zodat u voor LiveUpdate-sessies kunt kiezen tussen virusdefinities in de kernset en de volledige set.

Wanneer de optie Slimme definities is ingeschakeld, schakelt Norton 360 Online de kernset virusdefinities in die de belangrijkste virusdefinities bevat. Deze definities zijn vereist voor de recentste beveiligingsbedreigingen, zoals gezien door Symantec. Wanneer u de optie Slimme definities inschakelt, wordt de benodigde tijd voor downloaden, installeren en opstarten van het systeem geminimaliseerd. U krijgt ook zo'n 20 tot 30 MB vrije schijfruimte. De kernset zorgt dus voor snellere prestaties op uw computer.

Wanneer de optie Slimme definities is uitgeschakeld, schakelt Norton 360 Online de volledige set virusdefinities in die alle virusdefinities bevat voor elke bedreiging die bij Symantec bekend is.

Wanneer deze functie ingeschakeld is, bent u zeker van een effectieve beveiliging tegen actieve, levensechte bedreigingen met betere prestaties.

Scan van gecomprimeerde bestanden

Met deze optie scant en herstelt u de bestanden in gecomprimeerde bestanden.

De optie Scan van gecomprimeerde bestanden is standaard ingeschakeld. Norton 360 Online scant en detecteert dan virussen en andere beveiligingsrisico's in de bestanden binnen de gecomprimeerde bestanden. Wanneer Norton 360 Online een dergelijke scan uitvoert, wordt een bestand geëxtraheerd en wordt binnen het bestand naar bedreigingen gezocht.

Gecomprimeerde bestanden met wachtwoordbeveiliging worden door Norton 360 Online niet gescand en gerepareerd.

De andere opties in deze sectie kunnen alleen worden geconfigureerd wanneer u de optie Scan van gecomprimeerde bestanden inschakelt. Tot deze instellingen behoren:

• Intelligente functie voor overslaan bij scannen

Norton 360 Online extraheert en scant maximaal 2 GB aan gegevens van een gecomprimeerd bestand. Met Intelligente functie voor overslaan bij scannen wordt voorkomen dat de scan op één gecomprimeerd bestand blijft hangen dat een grote hoeveelheid gegevens bevat. Hierdoor scant Norton 360 Online uw computer sneller.

De optie Intelligente functie voor overslaan bij scannen is standaard ingeschakeld.

Wanneer Intelligente functie voor overslaan bij scannen is ingeschakeld, worden sommige algemene niet-containerbestandstypen die op uw schijf beschikbaar zijn, niet door Norton 360 Online gescand. Algemeen beschikbare niet-containerbestandstypen die door Norton 360 Online worden overgeslagen, zijn: .dll, .gif, .png, .jpg, .asf, .avi, .bmp, .htm, .ini, .css, .cur, .fon, .ico, .inf, .sys, .ttf en .wav.

Als een containerbestand in een indeling verschijnt die niet voor containerbestanden is, beschouwt Norton 360 Online het als een niet-containerbestand en wordt het bestand bij het scannen overgeslagen. Norton 360 Online scant echter alle bestanden die u per e-mail ontvangt, ook als de optie Intelligente functie voor overslaan bij scannen ingeschakeld is.

Wanneer u de optie Intelligente functie voor overslaan bij scannen uitschakelt, scant Norton 360 Online alle bestandstypen, ongeacht de extensie.

• Geïnfecteerde bestanden verwijderen

Wanneer deze optie op Automatisch is ingesteld, verwijdert Norton 360 Online automatisch alle geïnfecteerde gecomprimeerde mappen van uw computer. Ook al is er maar één bestand in de gecomprimeerde map geïnfecteerd, Norton 360 Online verwijdert de gehele map met inhoud.

Stelt u echter Mij vragen in voor deze optie, dan waarschuwt Norton 360 Online u wanneer een geïnfecteerde gecomprimeerde map wordt gevonden.

U kunt via e-mail of downloads van internet allerlei gecomprimeerde bestanden ontvangen die zijn geïnfecteerd. Houd deze functie ingeschakeld zodat Norton 360 Online geïnfecteerde gecomprimeerde bestanden scant.

Wanneer alle gecomprimeerde bestanden automatisch worden gescand, hanteert Norton 360 Online een hoger beveiligingsniveau.

Automatische scan van Microsoft Office

Hiermee kunt u Microsoft Office-bestanden laten scannen wanneer ze worden geopend

De optie Automatische scan van Microsoft Office is standaard uitgeschakeld. Schakel deze optie in om automatisch Microsoft Office-bestanden te scannen.

Als u deze optie wijzigt, moet u alle Microsoft Office-toepassingen sluiten om de wijzigingen te implementeren.

Laat deze functie altijd ingeschakeld zodat Norton 360 Online alle Microsoft Office-documenten kan scannen die u via e-mailberichten of internetdownloads ontvangt. Deze optie is standaard uitgeschakeld. Wanneer alle Microsoft Office-bestanden automatisch worden gescand, hanteert Norton 360 Online een hoger beveiligingsniveau.

Scan van rootkits en onzichtbare items

Hiermee kunt u op rootkits en andere beveiligingsrisico's scannen die misschien op uw computer zijn verborgen.

Laat deze functie altijd ingeschakeld om te voorkomen dat verborgen programma's het besturingssysteem van uw computer aantasten.

Scan van netwerkstations

Hiermee worden de netwerkstations gescand die op uw computer zijn aangesloten. Norton 360 Online voert een Scan van netwerkstations uit tijdens een Volledige systeemscan en Aangepaste scan. De optie Scan van netwerkstations is standaard ingeschakeld. Als u de optie uitschakelt, worden netwerkstations niet door Norton 360 Online gescand.

Laat deze functie altijd ingeschakeld zodat Norton 360 Online alle netwerkstations kan scannen.

Heuristische beveiliging

Hiermee wordt uw computer gescand om deze tegen onbekende beveiligingsbedreigingen te beschermen.

Norton 360 Online maakt gebruik van heuristische technologie om verdachte eigenschappen van een bestand te controleren zodat het als geïnfecteerd kan worden gecategoriseerd. De technologie vergelijkt de eigenschappen van een bestand met die van een bekend geïnfecteerd bestand. Als voldoende verdachte eigenschappen worden gevonden, identificeert Norton 360 Online het bestand als geïnfecteerd met een bedreiging.

U kunt kiezen uit de volgende opties:

• Agressief

Hiermee kunt u Norton 360 Online een grondige heuristische analyse van de bestanden op uw computer laten uitvoeren. Deze instelling is uitermate gevoelig en kan tot onjuiste positieve resultaten leiden. Dit is raadzaam voor geavanceerde gebruikers met een computer die continu met internet is verbonden.

• Automatisch

Hiermee kunt u Norton 360 Online bestanden automatisch laten detecteren en, als deze zijn geïnfecteerd, laten verwijderen. Dit is een aanbevolen instelling.

• Uit

Hiermee wordt Heuristische beveiliging uitgeschakeld.

Laat deze functie ingeschakeld zodat Norton 360 Online nieuwe en onbekende virussen proactief kan detecteren door de structuur, het gedrag en andere kenmerken van een uitvoerbaar bestand te analyseren.

Scan van trackingcookies

Hiermee kunt u op kleine bestanden scannen die door programma's op uw computer kunnen worden geplaatst om uw computeractiviteiten te volgen.

Trackingcookies kunnen die gegevens aan derden rapporteren. U kunt instellen hoe Norton 360 Online op trackingcookies moet reageren.

U kunt kiezen uit:

• Verwijderen

Hiermee worden trackingcookies automatisch verwijderd.

Norton 360 Online plaatst geen trackingcookies in quarantaine. Als u ervoor kiest trackingcookies te laten verwijderen, kunt u ze niet meer herstellen als ze eenmaal in quarantaine zijn geplaatst.

• Negeren

Negeert gedetecteerde trackingcookies automatisch.

• Mij vragen

Biedt u de beste controle over de tracking-cookies door u op de hoogte te brengen wanneer deze worden gedetecteerd.

U kunt ervoor kiezen om trackingcookies te verwijderen of negeren.

Volledige systeemscan

Hiermee wordt een volledige systeemscan op uw computer uitgevoerd.

Wanneer uw computer niet actief is, voert Norton 360 Online een volledige systeemscan uit. Na voltooiing van de scan kunt u het resultatenoverzicht van de scan bekijken en de toepasselijke handeling uitvoeren wanneer u uw computer weer gebruikt.

Met de optie Configureren kunt u de volledige systeemscan plannen.

Aantal threads voor handmatige scan

Hier kunt u selecteren hoeveel threads Norton 360 Online gebruikt voor een handmatige scan.

Threads zijn subsets van een proces die de resources van het proces delen, maar onafhankelijk van elkaar worden uitgevoerd. Threads helpen bij de parallelle uitvoering van een programma, zodat het programma sneller kan werken in een omgeving met meerdere processors.

Norton 360 Online biedt ondersteuning voor multi-thread scannen van uw computer. Hiervoor wordt het aantal threads gebruikt, dat u in de vervolgkeuzelijst voor scannen hebt geselecteerd. Wanneer u bijvoorbeeld optie 8 in de lijst selecteert, gebruikt Norton 360 Online acht threads om de handmatige scan te verwerken. Selecteert u de optie Auto, dan gebruikt Norton 360 Online de threads op basis van het aantal fysieke processorkernen dat u hebt. Norton 360 Online gebruikt tweemaal het aantal fysieke processorkernen dat u hebt. Hebt u bijvoorbeeld een dual-coreprocessor en selecteert u de optie Auto, dan gebruikt Norton 360 Online vier threads om te scannen. De threads kunnen zo gelijktijdig worden uitgevoerd, waarbij elke processor een thread uitvoert om de scan te verwerken. De optie Auto is standaard geselecteerd.

Norton 360 Online biedt geen ondersteuning voor multi-thread scannen voor QuickScan.

Instellingen voor scans en risico's

De Norton 360 Online-scans

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v15462912_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 29/09/2011