Norton Community Watch

Norton Community Watch verzamelt de informatie over nieuwe mogelijke beveiligingsrisico's op uw computer en stuurt de informatie voor analyse naar Symantec. Symantec beoordeelt de gegevens om nieuwe bedreigingen en hun bronnen te identificeren. U kunt Symantec helpen maatregelen tegen beveiligingsrisico's of -bedreigingen te verbeteren door gebruik te maken van de functie Norton Community Watch.

Wanneer Norton 360 Online een beveiligingsrisico detecteert, stuurt Norton Community Watch informatie over de betreffende website naar Symantec. De URL's van alle websites die u vóór de detectie van het risico hebt bezocht, worden voor onderzoek naar Symantec gestuurd. Symantec beoordeelt de lijst met URL's om te bepalen welke websites de infectie mogelijk hebben veroorzaakt. De inzendingen helpen Symantec de uitvoering, planning en efficiëntie van Norton-specifieke taken en instellingen op uw computer te analyseren. Hierbij worden geen persoonlijke identificatiegegevens naar Symantec verstuurd. Norton-functies zoals Norton Insight en Insight-netwerk maken gebruik van de informatie die door Symantec is beoordeeld.

Met de optie Verzameling van gedetailleerde foutgegevens onder Norton Community Watch kunt u bepaalde verzendingen van gedetailleerde gegevens toestaan of weigeren. Afhankelijk van Norton-specifieke fouten en onderdelen, kunnen deze gedetailleerde gegevens variëren. U kunt de opties Altijd, Nooit en Mij vragen gebruiken om de verzendingen te configureren.

De volgende typen gegevens worden door Norton Community Watch verzameld en verzonden:

• Geïdentificeerde schadelijke software zoals mobiele uitvoerbare bestanden en actieve processen

• Alle URL's van websites die uw product als frauduleus beschouwt

• Alle URL's van websites die u vóór detectie van het risico hebt bezocht

• De toepassingen en processen die regelmatig en tijdens detectie van beveiligingsrisico's op uw computer worden uitgevoerd

• Voorbeeld van het antwoord dat uw computer naar een potentieel beveiligingsrisico stuurt

• Algemene systeeminformatie en prestatiekenmerken van de computer

• Algemene informatie over uw computer zoals inactieve tijd, stand-by en instellingen voor de schermbeveiliging.

Als u de risico's niet meer naar Symantec wilt verzenden, kunt u de optie Norton Community Watch uitschakelen.

Gebruik het venster Beveiligingsgeschiedenis voor weergave van de gegevens en ingediende items die naar Symantec zijn verzonden.

Norton Community Watch

Norton Community Watch uitschakelen of inschakelen

Beheerinstellingen