Controleren op uitvoering van opdrachtregels

Controleren op uitvoering van opdrachtregels zorgt dat firewallwaarschuwingen verschijnen wanneer schadelijke programma's vertrouwde toepassingen in verborgen modus proberen te starten via opdrachtregelparameters.

Schadelijke programma's kunnen opdrachtregelparameters veranderen om via vertrouwde programma's toegang te krijgen tot internet. Dergelijke programma's kunnen zelfs een proces starten door een Windows-shellproces of taakplannermechanisme te gebruiken. Wanneer Controleren op uitvoering van opdrachtregels actief is, wordt u gewaarschuwd telkens wanneer een verdacht programma een vertrouwde toepassing probeert te starten via opdrachtregelparameters. U kunt uitvoering van het progamma dan toestaan of blokkeren. De programma's waarvan u uitvoering toestaat worden automatisch weergegeven in het dialoogvenster Controleren op uitvoering van opdrachtregels. Klik op een ingang om meer informatie over een programma te verkrijgen.

In de volgende tabel staan de programma-ingangen met een beschrijving:

Volledig pad

Toont de locatie van het programma

Beschrijving

Toont een korte beschrijving van het programma

Versie

Toont de versie van het programma

Digitale handtekening

Toont de verificatie van de digitale handtekening van het programma

Bedrijfsnaam

Toont de naam van het bedrijf waartoe het programma behoort

U kunt de optie Verwijderen gebruiken om een geselecteerd programma uit de lijst te verwijderen of de optie Alles verwijderen gebruiken om alle programma's uit de lijst te verwijderen.

Geavanceerde instellingen voor Slimme firewall

Programmaregels

< Terug

The solution made it easy for me to handle my issue.

Strongly disagree
Strongly agree

This is not my issue.