Beheer van automatische bestands-/printerdeling

Met de optie Beheer van automatische bestands-/printerdeling kunt u de bestands- en printerdeling instellen op alle computers in uw netwerk.

In Windows XP kunt u de optie instellen op Aan, Mij vragen of Uit. Wanneer deze optie is ingesteld op Mij vragen, krijgt u van Norton 360 Online een melding als uw computer met een nieuw netwerk wordt verbonden. De melding verschijnt als uw computer aan de volgende criteria voldoet:

• Uw computer moet ten minste één gedeelde resource hebben of het besturingssysteem moet een editie van Windows Media Center zijn

• Uw computer moet een persoonlijk IP-adresbereik gebruiken

• Uw computer moet een veilige draadloze of bedrade verbinding hebben

Afhankelijk van uw antwoord classificeert Norton 360 Online het netwerk als Gedeeld of Beveiligd. Alleen als het vertrouwensniveau is ingesteld op gedeeld, kunnen bronnen zoals bestanden en printers worden gedeeld met de andere computers op het netwerk.

In Windows 7 en Vista kunt u de optie Beheer van automatische bestands-/printerdeling instellen op de status Aan of Uit. De optie is standaard ingeschakeld.

Wanneer Beheer van automatische bestands-/printerdeling is ingeschakeld, staat Norton 360 Online bestands- en printerdeling toe die via Microsoft Networking is geconfigureerd. Dit is echter alleen het geval als een computer in uw netwerk deze services op uw computer al heeft gebruikt voordat u de huidige versie van Norton 360 Online installeerde. Beheer van automatische bestands-/printerdeling detecteert automatisch of bestands- en printerdeling van Windows is ingeschakeld, voor of na de installatie van Norton 360 Online. Is uw netwerk bij installatie van Norton 360 Online ingesteld op Beveiligd, maar deelt u een map, dan wordt het vertrouwensniveau van het netwerk automatisch ingesteld op Gedeeld.

Enkele functies van Windows 7, zoals Home Media Experience, werken alleen als het vertrouwensniveau van het netwerk waarop uw computer is aangesloten, is ingesteld op Gedeeld of Volledig vertrouwd. Als Beheer van automatische bestands-/printerdeling is ingeschakeld, wordt het vertrouwensniveau van het netwerk alleen op Gedeeld ingesteld als aan de beveiligingscriteria voor delen wordt voldaan.

Wanneer u bestands- en printerdeling in uw netwerk gebruikt, moet u zorgen dat elke gedeelde bron met een wachtwoord is beveiligd.

De Slimme firewall

Algemene firewallinstellingen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v15457119_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 21/04/2011