Verkeersregels

Norton 360 Online heeft een aantal vooraf gedefinieerde verkeersregels voor firewalls. Deze regels bieden netwerkfunctionaliteit en beveiliging tegen bekende internetrisico's.

Enkele standaard firewallregels in die lijst kunnen niet gewijzigd worden. U kunt de instellingen van deze regels echter bekijken via de knop Weergeven. U kunt de optie Wijzigen gebruiken om de andere regels in de lijst aan te passen. U kunt ook een nieuwe regel toevoegen. De nieuwe regel verschijnt standaard onder aan de lijst.

De regels komen op volgorde van prioriteit in de lijst te staan. Regels die hoger in de lijst staan, krijgen voorrang op de regels die lager staan. U kunt de regels in de lijst herschikken.

Deze handeling dient alleen te worden uitgevoerd door ervaren gebruikers of beginnende gebruikers op aanwijzing van de technische ondersteuning.

U kunt een regel ook uitschakelen door de selectie van het bijbehorende vakje op te heffen. Enkele standaard firewallregels kunnen niet uitgeschakeld worden.

Voorbeelden van standaardfirewallregels:

Standaard inkomende ICMP

Standaard uitgaande ICMP

Hiermee worden alle soorten uitgaande en de veilige soorten inkomende ICMP-berichten (Internet Control Message Protocol) toegestaan.

ICMP-berichten geven informatie over status en beheer van het netwerk.

Standaard inkomende NetBIOS-naam

Standaard inkomende NetBIOS

Hiermee wordt het gebruik van de naam- en datagramservices van NetBIOS toegestaan die worden gebruikt voor het delen van bestanden en printers op het Microsoft-netwerk

NetBIOS staat voor Network Basic Input/Output System. NetBIOS biedt de naam-, sessie- en datagramservice. Naamservice zorgt voor de ontleding van namen. Sessieservice beheert sessies voor verbindingsgerichte services. De datagramservice zorgt voor verbindingsgerichte services.

Standaard inkomende Bootp

Standaard uitgaande Bootp

Hiermee wordt het gebruik van de Bootp-service toegestaan.

Bootp is een afkorting van 'bootstrap protocol', een protocol waarmee een computer zijn eigen IP-adres kan achterhalen.

U kunt de optie Verkeersregels gebruiken om het volgende te doen:

• Een verkeersregel toevoegen.

• De naam van een verkeersregel wijzigen.

• De toegangsinstelling van een verkeersregel wijzigen.

• De prioriteit van een verkeersregel wijzigen.

• Een verkeersregel verwijderen.

U kunt regels met de volgende opties maken en aanpassen:

Toevoegen

Hiermee kunt u een firewallregel toevoegen.

Verkeersregels en programmaregels toevoegen

Bekijken/wijzigen

Hiermee kunt u de instellingen van een bestaande firewallregel bekijken of wijzigen.

U kunt enkele standaardregels niet wijzigen. Deze regels zijn cruciaal voor de juiste werking van de firewall.

Verkeersregels en programmaregels wijzigen

Verwijderen

Hiermee kunt u een firewallregel verwijderen.

U kunt enkele standaardregels niet verwijderen. Deze regels zijn cruciaal voor de juiste werking van de firewall.

Firewallregels verwijderen

Omhoog/Omlaag

Hiermee kunt u de prioriteit van een firewallregel in de lijst wijzigen.

De volgorde van firewallregels wijzigen

Algemene firewallinstellingen

Verkeersregels

Verkeersregels en programmaregels toevoegen

Een verkeersregel tijdelijk uitschakelen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v15457111_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 31/10/2011