Bestandsinformatie

In het venster Bestandsinformatie kunt u de details bekijken van een bestand dat aandacht vereist op uw computer. Het venster Bestandsinformatie geeft een georganiseerd overzicht van elk interessant bestand op uw computer dat aandacht vereist. Wanneer u op de beschikbare opties in het linkerdeelvenster klikt, geeft Norton 360 Online de details in het rechterdeelvenster weer.

De informatie omvat de algemene gegevens, de oorsprong en herkomst, het resourcegebruik en de acties die het bestand op uw systeem heeft uitgevoerd.

Het venster File Insight verschijnt alleen voor de volgende bestandstypen:

• .EXE

• .MSI

• .DLL

• .SYS

• .drv

• .ocx

• .loc

Het venster File Insight bevat de volgende tabbladen in het linkerdeelvenster:

Details

Geeft informatie weer zoals de stabiliteitsclassificatie, het vertrouwensniveau en communitygebruik van een bestand, en hoe lang geleden het is uitgebracht.

U kunt details zien zoals de handtekening en de datum waarop het bestand is gemaakt. U kunt vaststellen of een bestand een opstartbestand is en de datum waarop het bestand voor het laatst is gebruikt.

Symantec analyseert specifieke informatie over een bestand zoals de digitale handtekening en de hash-waarde om het vertrouwensniveau van een bestand te bepalen. Symantec markeert de vertrouwde bestanden als Norton Trusted. Met de optie Vertrouwensniveau nu controleren kunt u het huidige vertrouwensniveau van een bestand bepalen. U kunt een bestand ook handmatig als vertrouwd aanduiden. Als het vertrouwensniveau van een bestand bijvoorbeeld onbekend of niet vertrouwd is, maar u weet dat het bestand tot een bekende toepassing behoort. In dat geval kunt u het bestand handmatig als vertrouwd aanduiden met de optie Nu vertrouwen.

U kunt ook het communitygebruik van een bestand bekijken om de authenticiteit van een bestand te bepalen. Symantec maakt gebruik van een strenge statistische methode om het vertrouwensniveau van een bestand te evalueren en het als een goed bestand te classificeren.

U kunt de stabiliteitsclassificatie van een programma bekijken om te zien hoe vaak het programma crasht.

Stabiliteitsclassificaties zijn algemeen en niet regiospecifiek. De stabiliteitsclassificaties kunnen variëren afhankelijk van uw besturingssysteem.

Oorsprong

Toont de herkomstgegevens van een bestand.

Als u een bestand hebt gedownload of gemaakt nadat u Norton 360 Online hebt geïnstalleerd, zijn de herkomstgegevens van het bestand beschikbaar. U kunt de URL zien van de downloadbron van het bestand, indien aanwezig. U kunt ook tot zes niveaus terug de bovenliggende bestanden van een bestand bekijken. Verder kunt u het veiligheidsniveau van het bestand bepalen.

Activiteit

Toont de details van het resourcegebruik van een proces.

U kunt de volgende details laten weergeven door deze in de vervolgkeuzelijst Weergeven te selecteren:

• Prestaties :Hiermee wordt de prestatiegrafiek weergegeven.

Met behulp van de prestatiegrafiek kunt u bepalen hoe het proces het algehele resourcegebruik van uw computer zal beïnvloeden. Via de optie Zoomen kunt u de prestatiegrafiek van de actieve processen op uw computer groter weergeven.

• Prestatiewaarschuwing :Hiermee worden details van het gebruik van CPU, geheugen en vaste schijf voor het proces weergegeven.

Norton 360 Online geeft de details alleen weer wanneer het proces de opgegeven limiet voor resourceverbruik overschrijdt.

Via de koppeling Geen waarschuwingen geven voor dit bestand kunt u de controle van het programma door Norton 360 Online stopzetten. De koppeling verandert in Waarschuwingen geven voor dit bestand wanneer Norton 360 Online de controle van het programma stopt.

Via de koppeling Instellingen kunt u de sectie Beheerinstellingen in het venster Instellingen bekijken.

• Netwerk : Hiermee worden de details voor netwerkactiviteit van het proces weergegeven.

Norton 360 Online geeft de details alleen weer wanneer het proces een netwerkactiviteit uitvoert. U kunt voor elke netwerkactiviteit details bekijken zoals de IP-adressen en het gebruikte protocol.

• Sleutelwijziging uitvoeren : details over wijzigingen in het Windows-register weergeven.

Norton 360 Online geeft de locatie weer van het toegevoegde of verwijderde Windows-registeritem. Norton 360 Online biedt ook een lijst van programma's met toegevoegde of gewijzigde Windows-registeritems. Deze optie is alleen beschikbaar als u Windows-registeritems hebt toegevoegd of gewijzigd.

U kunt ook de optie Zoeken gebruiken om te bepalen waar het bestand op uw computer staat. U kunt ook via de koppeling Meer informatie de online zelfstudiepagina openen voor meer informatie. U kunt de optie Kopiëren naar klembord gebruiken om gegevens van het venster Bestandsinformatie naar het Klembord te kopiëren. Nadat u de inhoud naar het Klembord hebt gekopieerd, kunt u een document openen, de gegevens daarin plakken en het document opslaan.

Over prestatiewaarschuwingen

Het vertrouwensniveau van een bestand controleren

Systeeminformatie

< Terug

The solution made it easy for me to handle my issue.

Strongly disagree
Strongly agree

This is not my issue.