Aankondiging over het einde van de ondersteuning voor Norton-bescherming op Windows XP en Windows Vista

Waarom wordt Norton-bescherming op Windows XP en Vista beëindigd?

Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows XP in 2014 en Windows Vista in 2017 beëindigd.

Computers met deze besturingssystemen werden dankzij NortonLifeLock-producten en -services nog tot ver na de einddatum van de Microsoft-ondersteuningsperiode beschermd. Om moderne Windows-besturingssystemen onze beste beveiliging te kunnen blijven bieden, worden deze verouderde besturingssystemen niet meer ondersteund.

Waar vind ik de Windows-versie op mijn computer?

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

winver

Het geopende venster Over Windows toont de versie van Microsoft Windows, de buildinformatie en, indien geïnstalleerd, informatie over het servicepack.

Wanneer wordt de Norton-bescherming beëindigd?

Norton-bescherming stopt begin 2021 met de ondersteuning van Windows XP en Vista. De exacte einddatum van de ondersteuningsperiode wordt binnenkort aangekondigd. Tot dan werkt uw Norton-bescherming zoals normaal. Na de einddatum van de ondersteuningsperiode ontvangen klanten die over computers met niet-ondersteunde besturingssystemen beschikken geen updates en virusdefinities meer voor producten, services en bescherming.

Wat moet ik doen als ik nog Windows XP of Vista gebruik?

Om na de einddatum van de ondersteuningsperiode begin 2021 Norton-bescherming voor uw computer te ontvangen, kunt u het besturingssysteem van uw computer bijwerken naar Windows 10. Hoewel computers met Windows 7 nog steeds worden ondersteund door de software van Norton-bescherming, is het niet raadzaam om XP- of Vista-systemen naar Windows 7 bij te werken, omdat Microsoft de ondersteuning van Windows 7 in januari 2020 heeft beëindigd.

Kan ik mijn NortonLifeLock-abonnement na de migratie naar een ondersteunde versie van Windows overdragen?

Na uw migratie naar de huidige versie van Windows moet u uw Norton-bescherming opnieuw installeren. Ga naar Mijn Norton om uw bescherming te downloaden en opnieuw te installeren.

Als u ervoor kiest niet verder te gaan met uw oude computer, kunt u uw Norton-bescherming meenemen. Lees voor meer informatie Uw Norton-bescherming van het ene naar het andere apparaat overdragen.

Afhankelijk van uw abonnement kunt u de Norton-bescherming ook op uw andere Mac-, Android- of iOS-apparaten downloaden.

Wat moet ik doen als ik geen upgrade naar een ondersteunde versie van Windows kan uitvoeren?

Tot begin 2021 werkt uw Norton-bescherming zoals normaal. Wanneer u tot dan geen upgrade naar een ondersteunde versie van Windows kunt uitvoeren, mag u het NortonLifeLock-abonnement op uw andere ondersteunde apparaten blijven gebruiken.

Wanneer u het abonnement niet op een ander apparaat gebruikt, kunt u contact opnemen met Klantenservice en ondersteuning om te kijken of u in aanmerking komt voor terugbetaling.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v136450289
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 21/08/2020