Fout: (9012, 87) "Er is een fout opgetreden waardoor de VPN geen verbinding kan maken. Verwijzingsfout-id 87"

U kunt dit probleem verhelpen door WAN Miniport-stuurprogramma's te verwijderen en weer te installeren.

STAP 1

WAN Miniport-stuurprogramma's verwijderen en opnieuw installeren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

devmgmt.msc

3. In het venster Apparaatbeheer, dubbelklikt u op Netwerkadapters om het uit te vouwen.

4. Dubbelklik onder Netwerkadapters op WAN-minipoortstuurprogramma's (IKEv2) om de stuurprogramma-eigenschappen te openen.

Als u WAN-minipoortstuurprogramma's (IKEv2) niet onder Netwerkadapter kunt vinden, klikt u bovenaan op de menubalk op Weergave > Verborgen apparaten weergeven.

5. Op het tabblad Stuurprogramma klikt u op Verwijderen of Apparaat verwijderen.

6. Volg de instructies op het scherm.

7. Herhaal regel 4 t/m6 om de volgende stuurprogramma's te verwijderen:

• WAN Miniport-stuurprogramma's (IP)

• WAN Miniport-stuurprogramma's (IPv6)

• Symantec TAP-stuurprogramma (indien aanwezig)

Volg de instructies op het scherm om de WAN-minipoort- en TAP-stuurprogramma's te verwijderen.

8. Klik in het venster Apparaatbeheer op de bovenste werkbalk op Actie en klik vervolgens op Zoeken naar gewijzigde apparaten.

9. Volg de instructies op het scherm om WAN-minipoortstuurprogramma's te installeren.

Nadat de installatie van het apparaatstuurprogramma is voltooid, kunt u Norton starten en Secure VPN inschakelen. Ga naar stap 2 als het probleem zich blijft voordoen.

STAP 2

Netwerkadapter en TCP/IP-stack opnieuw instellen

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

cmd

3. Typ het volgende in het opdrachtpromptvenster en druk vervolgens op Enter :

netsh winsock reset

Wanneer de winsock-reset is voltooid, verschijnt het bericht Winsock reset completed successfully (Opnieuw instellen van WinSock geslaagd) in het opdrachtpromptvenster.

4. Typ het volgende in het opdrachtpromptvenster en druk vervolgens op Enter :

netsh int ipv4 reset

Als u IPV6 gebruikt, typt u de volgende opdracht en drukt u op Enter :

netsh int ipv6 reset

5. Sluit alle programma's af en start de computer opnieuw op.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v135460841
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 29/09/2021